Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
мда де ама Панасоника се развърта с 1 кВ отгоре .. откъде тогава идва тоя киловат ? ( въпроса ми е риторичен :)) ) като погледнем сервизното става ясно ,че 9ката LMC топлоотдава при -15 мизерните 1.6 кВ максимално ( номинално дали няма да е под 1кВ и каква стая ще стопли ? )
Отговор: Помщ при избор на климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
според мен е излишно мощен за това помещение
прав си алекс,ма да се доверим на МЕЧО ПУХ.
Тя 9LMC едно, че вън е едноредова, друго, че е с 500 ватовия компресор.По-добре 12-ицата ,че поне вън е двуредова, нищо, че е със 610 ватов компресор.
1 Прикачен файл(ове)
Според EUROVENT (интересно, че LMC не присъства в каталога, предполагам LLC е почти същия):
Прикачен файл 12036
Еми аз точно затова питам .. дали не е много мощен за мен и. има ли по подходящ в този ценови клас? Ако да кой според Вас? Моят втори избор е Митсубиши.. но затова Ви питам - Вие разбирате, аз не. Съжалявам но предпочитам сега да питам от колкото по-късно да съжалявам. Благодаря на всички който ми помагат със съветите си!
Малко по-зле е - 1,64 при -15 градуса.
Вземи си Е9PKE, няма да съжаляваш.
ДА, определено Е9РКЕ, но не UE !!! Да не стане грешка!
Купувай Нокрията 14-ка няма да съжаляваш.
Друга алтернатива на Нокрията е тошиба RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6.Достига мощност в режим отопление от 7.7кв.
Препоръчаните панасоници са слаби за 25 квадрата, особено ако се желае и търсят температури от порядъка на 25-26 градуса зимата.С нищо не превъзхождат Нокрията или тошибата, освен че са по-евтини...
Все пак преди да си похарчите парите вижте и кажете за какво точно искате да ги похарчите: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html, като имате предвид, че разлика от 22-23 градуса до желана температура от 25-26 градуса е значителна и изисква в повече мощност от поне 1.5-2 киловата в режим отопление, особено когато температурите навън паднат под 0 градуса и дойдат почивните Коледа и Нова година, когато по 5-6 дни се поддържат желаните дневни температури...
Дори и климатикът да е по-мощен от необходимото той ще регулира консумацията и отдаваната мощност според необходимото и дори ако искате можете да отворите врата към коридор който да отоплява, когато обаче е маломощен за помещението съобразно желаните температури няма как да затворите част от отопляваната стая и да и намалите квадратурата/кубатурата и дори в космоса да се изстреляте няма как да му добавите повече мощност...
Не мисля, че няма да му достига мощност с въпросните Панасоници.
някой да каже колко е отоплителния капацитет при външна температура -15 на Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE
Тези 2.8 номинал ли са или максимална мощност защото ми се струва че пише Тотална, което е максимална мощност.
Като знам как моето фуджицу-дженерал 12 ЛДЦ работи на 26 градуса настроен вътре с (максимална мощност 3.390киловата при) -15 градуса навън в 14 квадрата спалня си представям този панасоник в 25 квадрата, та дори да приемем 23 квадрата(че те днешните строители доста 'ядат" квадратурата) как ще "работи" при максимална мощност от 2.8кв.при зададени 25/26 градуса.
това е максимална мощност според мене ..