Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
niki85, за Вашето помещение е необходима машина която да отдава номинално поне 2.5 kW в режим отопление. Предвид факта, че помещението е част от къща, по добре да заложите на по мощна машина. В случая, модела за който се чудите дали си заслужава 250 лв. отгоре (заслужава си) е с 4.0 kW номинал (4.0 kW (0.9 ~ 5.3), 13650 BTU (3070 ~ 18089)), т.е. имате ~110 W/m³. Което от своя страна е добре, като предвидена мощност. Модела е нов и все още няма преки впечатления от него в режим отопление, но при подобен бюджет трябва да направите компромиси. Няма начин.
Може да извикате фирма на която може да разчитате на качествен монтаж и да направи оглед на помещението - така на място ще коментирате Вашите желания. Имайте предвид, че монтажа е важен аспект и ще окаже влияние върху работата на машината, ако не е направен качествено.
Много благодаря за компетентния отговор! Реших да се спра на Fujitsu ASYG 12LMCA, но само ме притеснява това, че външното тяло е с тегло от 26 килограма, а ми казаха, че е добре да е поне 30кг.
ПС.Всъщност сега разбрах, че външното тяло е от пластмаса. Мисля, че в този случай 26 кг. са ок.
Прави са! Затова си вземи PANASONIC CS/CU-E9PKE, въпреки че още не е тестван зимно. С гаранция е по-добър от фуджицуто по-горе.
Колеги, дайте идея за пробван през зимата евтин климатик. Ще се ползва за отопление в къща, стаята е 13м2 южна с изолация. Човека няма претенции за марка, висок КОП и екстри, иска да му топли.
Технотата HITACHI RAS/RAC-D10EX3
За съжаление, от D10/14EX3 са останали само дефектни бройки. И аз такъв търсих, но поради липсата им, се спрях на Панасоник E12PKE. И щем не щем, ще го изпитаме тая зима, стига да не е като предната.
Като предната зима ще е идеално , да не е като по предната ...
Ами щом хитачитата ги няма York или Gree
Здравейте искам да ви попитам за климатик за детска стая 16кв. с дограма и една външна стена а именно остъклената,изложение юг-югоизток гр.Бургас.Насочил съм се към RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5/SHARP-JAPAN Модел: AY-T22SX.
Ценовият диапазон е до 3000лв. | |
|
- - - - - - - - - -
Здравейте на всички.Искам да помоля за помощ при избор на климатик за детска стая.Изложение юг-югоизток една външна стена която е с дограма със стъклопакет 16кв.бюджета е до 2800/3000лв. като съм се насочил към RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5 и SHARP AY-T22SX
Цитат:
plamenbs
Здравейте на всички.Искам да помоля за помощ при избор на климатик за детска стая.Изложение юг-югоизток една външна стена която е с дограма със стъклопакет 16кв.бюджета е до 2800/3000лв. като съм се насочил към RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5 и SHARP AY-T22SX
С този бюджет, може да вземеш и нова върхова машина за японския пазар, но аз не виждам смисъл да инвестираш толкова пари, понеже и Тошиба 10PKVP е достатъчно добра в случая.
Здравейте на всички. Някой може да каже нещо повече точно за тези върховни машини, става въпрос за RAS-281 JDR SUPER DAISEIKAI 12 TOP MODEL и RAS-281NDR1 NEW SUPER DAISEIKAI. Освен че NDR1 има voice controler има ли друго нещо с което я превъзхожда. Вярно ли е че за същата не спира да размразява дори и на -15 гр. Другата машина JDR не видях да пише, тя има ли я тази екстра?
Няма такъв "филм", че не спира да размразява...Някой пак е почнал с фантазиите. Който от двата модела да изберете, няма да сбъркате.
То по-добре, че я няма тази опция, защото на 24 часа прави един истински дефрост, а тези Тошиби ще дефростват по максимум веднъж на седмица.
Цитат:
Aleksandars
Няма такъв "филм", че не спира да размразява... Някой пак е почнал с фантазиите.
Бе имаше една марка, дето правеше фантастични климатици... :) Ама не е точно тази.
Цитат:
Aleksandars
Няма такъв "филм", че не спира да размразява...Някой пак е почнал с фантазиите. Който от двата модела да изберете, няма да сбъркате.
Благодаря за изчерпателния отговор. Иначе ето тук го пише, че никога не спира да размразява Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-281NDR1 NEW SUPER DAISEIKAI :: Термо Клима Варна.
Цитат:
vancata_85
... Чак никога, да речем по няколко пъти на зима. ;) ... което спрямо повечето машини си е никога. ;)
Бе точно там какви неща можеш да прочетеш. Особено се набляга на трудовите навици на едни бозайници от семейството на лалугерите. :taz