Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
babati
купувайте маркова техника
Това звучи нелепо...Дефинирай маркова техника? Това, че даден електроуред е произведен от дадена компания с "марково" име, не го прави качествен на 100%.
то всичко е марково - компресори не се сглабят във всеки гараж.
то и климатиците е така поръчваш контейнера - в завода в който се правят и марковите машини излизат и твоите - брандирани както искаш.
бъгове има има и при марковите - къде софтуерни , къде хардуерни, къде е политика на фирмата...
Цитат:
babati
Затова купувайте маркова техника, за да не останете разочаровани.
Лошото е, ако си купиш маркова техника и да останеш разочарован...логото отпред вече не е гаранция за качество. Мога да дам пресен пример с едно сравнително скъпо мфу от известна марка, което след 2 години умерена експлоатация става за боклука!
Грешно се изразих. Визирах машините от високия клас.
Идеята ми беше да накарам хората да бъдат по-критични към собствената си техника, себе си и да не си заравят главата в пясъка. За да не лъска з@dника.
Аз вече обръщам внимание на "висок клас" техника, само ако е с "висока" отстъпка, която да я доближи до средния клас:rolleyes:
:offtopic: Може да отворим и подходяща тема за дискусия на днешната техника.
ОТ МОЯ ОПИТ си правя извод,че искам машина
1.малък разход-като ТОШО
2.гореща струя -като ШАРО
3.тиха работа-като МИЦУ
..............................ма такива май са рядкост(ако ги има)
Цитат:
estqwerty
прогноза 2014-та.
догодина цените хвръкват и всичко кое е напазара в момента ще е перфектно.
отделно тошиба /петицата/ и фуджитцу /нокрията/ разкарват топ моделите си и ще има липса на класни модели. /в диапазона под 3 бона/
топ класа определено се измества в рамките над 3 хилки /дайкин сарара/ до 5 /панасоник ve/ предполагам и нови звезди като 7 на тошиба.
средният клас се намества до 2.5-3 хиляди лева. тук е интересно кои модели ще се пренаместят.
а ниският клас ще е под 2 бонтака. базовите машини и сега са на нива 1.3-1.5к лева /хитачи , тошиба, лг/
до 1000 ще има поява на машини само за охлаждане.
определено ще е интересна година. :)
Хе-хе, дано да има и повече, дето да им ги купуват.
А иначе, аз продължавам да съм си доволен от моите китайски "боклучета" - 2 бр. CS/CU-PE09CKE и 1 бр. CS/CU-PE12CKE. Греят вече 9-та зима. А като чета мненията из форума, Панасоник ми остават фаворити и през 2013г. с E9PKE и E12PKE.
Цитат:
pilot
Лошото е, ако си купиш маркова техника и да останеш разочарован...логото отпред вече не е гаранция за качество. Мога да дам пресен пример с едно сравнително скъпо мфу от известна марка, което след 2 години умерена експлоатация става за боклука!
така е .Когато си критичен към собствената си техника се казва че проблема не е във нея ,а във теб.
Цитат:
popov
така е .Когато си критичен към собствената си техника се казва че проблема не е във нея ,а във теб.
За да не е така, трябва да бъдеш критичен, преди техниката да е станала собствена.
...т.е трябва да се оставиш някой да те води за ръчичка из неведомите пътища Божии и да мисли вместо теб, за да бъде проблема в него. И така може. Но не мен.
Цитат:
tony34al
За да не е така, трябва да бъдеш критичен, преди техниката да е станала собствена.
Тогава щом разбирате предложете ми нещо по добро от 13дайсекай5 в помещение от 18кв.44куб.
Че на това какво му е, та по добро?
То е добро но да не изтеглиш късата клечка.
Цитат:
popov
То е добро но да не изтеглиш късата клечка.
Бе то при всяка марка е така - късата клечка винаги я има . Е при некои модели се среща по често :21: