Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Да модела се даржи очудващо добре за сега пак и за тези пари си е добро предложение Имам сложен такъв на възрастен човек в стая около 10 квадрата без никаква изолация с 100 г дограма настроен е на 28 и саму скрили дистанционото дане го бара и от време на време посещавам дядото и ми каза че е доволен каза че топлел добре работи деноношно.Размразяваси добре няма лед в тавата и аз самия се изненадах но го видях с очитеси.И е доста тих.
Цитат:
Първоначално публикувано от
turboie
Да модела се даржи очудващо добре за сега...
Имам сложен такъв на възрастен човек в стая около 10 квадрата без никаква изолация с 100 г дограма настроен е на 28...
Е то остава с 4kW номинал и 10м2 стая да не стопли...
Отговор: Съвет при избор на климатик
Цитат:
justify
Найн, найн и найн(или 3 пъти НЕ-както казва ББ).Защото и 25 квадрата да са отново ще "умреш от студ" с който и да е от тези 2-та климатика.
По-горе изразих мнение което поддържам и към настоящият момент.
Към гореизборените може да се добави още един климатик: HITACHI RAS/ RAC 50 FH7 .
Тези(фирма) вече те "баламосват", че не се внасяли(или нямало внос) и сериозно върху коректността/честността им към теб се замисли:confused: ,
преди джоба ти с някоя сериозна сума да "изгори" :cry:...
И така, ако искаш :kiss: ти всеки ден на колене да ти "благодари" :080: от препоръчаните климатици избери,
ако искаш ежедневно да дърпа твоите уши :051: , то се засили и някой от посочените от теб климатици закупи ...
:offtopic:
justify, да вземеш да издадеш стихосбирка с римите. Ще дръпнеш с депозита напред.:Drinks:
Здравейте,
искам да благодаря на всички за съветите при избора на климатик :) В крайна сметка реших да вложа малко повече, за да си заслужава наистина. Спрях се на този модел:
Toshiba Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai5 , ХИПЕРИНВЕРТОРНИ
Надявам се, че е добър вариант :)
Благодаря отново на всички и успех!
Най добрия в момента. Поздравления!
Добър избор поздравления . Много внимаваи как и кои ще го минтира , че да не прецакат любимия ми климатик :) ( за европеиския пазар ) Има тема за монтажа прочети какво трябва да направят и им стои на главата . И да пишеш после да кажеш как е !
Ще го монтират фирмата, от която го купих :) Може ли линк към темата за монтажа да я прегледам, че не успявам да я намера.
Здравейте на всички.Искренно бих искал да ми помогнете и предложите нещо истинско по възможност 100% Японски (хиперинвертор) с естествено висок КОП и минимална консумация на ток като няма да го спирам целият отоплителен сезон както съм с климатика в спалнята които е Корона 2-ра употреба и съм супер доволен вече 4 години взет от Александър Щерев.
Предоставям пълната информация за моят хол в които без климатик се поддържат 19 градуса
Балкона е с югоизточно изложение...
- втори етаж
- има топлоизалация на целият апартамент от 6 см. стиропор с добра плътност 15-18 на Баумит,а материалите са цялата система на Теразид
- 5-камерна дограма на Алупласт с троен стъклопакет 32мм.
- на тавана има каменна вата Rockwool Airrock ND - плътност 50кг/куб.м 5см с коефициент на топлопроводимост λD 0.035 и равен таван от гипсокартон
- самият таван е с размери 6.70 x 3.48 = 23.31кв. м. Височината от готов таван става 2.40см. или 55.95 куб.м.
- климатика съм го заложил по средата на хола на по 3.35см. от 2-те страни,ако това е от значение и съм пуснал тръбите ...липсва само климатика...
Мисля да съм бил детайлен и изчерпателен. :) Вече 5-6 месеца издирвам верният климатик било 2-ра употреба,но да е по нова година.От тази година вдигнах бюджета с много усилия до 1700лв. За огромно мое съжаление вече никой не вкарва Корона.Ще ми се да има по възможност да има мек старт да не прави нон стоп дефрост;добър топлообменник и филтрираща система която да пречиства цигаренят дим.Искам нещо изпитано от вас което имате в къщи и знаете всичко за него.За моят които е 9-ка плащам не повече от 20лв. на месец и при -15 миналата година се справи отлично.Мисля,че номинал 3.0-3.6 k/W ще е добре за тази квадратура.
Искренно Ви благодаря предварително!
купил си нещо от САШО и питаш във форума.....................Я БЪРЖЕ МУ ЗВЪННИ:035::035::035:
Това може да звънеш дали го имат http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=190 . Страно ми е само защо 1 ден струва 1100 а на другия 1450 после е 1300 и сега пак 1450 . Може да са различни броики в различно състояние кои знае ... Иначе машината е адски добра .
Everlast - "гледайте" да е с максимална мощност над 6.5кв, дори около +/- 7кв, за да има все пак малък резерв.А номинала, ако е качествен климатик може дори да е с означение на 9-ка да отоплява по-добре и от 15-ка/18-ка .
:offtopic:
gnf - в днешни дни, когато тока от на хората краката обувките събува,
и народа както в недалечната 1997 година се забунтува,
няма кой за рими пари да плати,
защото трябва енергодружествата изедници да омилостиви,
в противен случай жена му с развод "ще го надари",
без изобщо с него да се церемони,
а бързо, бързо друг и платежоспособен с ласки и милувки ще покори,
и така светлото си бъдеще ще изгради,
само и само (цензура) на топло да седи ...
И не я интересува изобщо, че някой като мен стих след стих реди,
първом и най-важно в живота й е депозита му да провери
има ли в него достатъчно под палмите на юг да отлети,
когато когато Малък и Голям Сечко студените зимни дни един подир друг зареди ...
Здравейте на всички,
моля за помощ от всички специалисти във форума
Накратко ,става въпрост за къща .Доста мислих относно избора за отопление:термопомопа въздух-вода с подово или климатици. Спрях се на варианта с климатици. И така поротерм тухли 25 см., с 10 см . каменна вата,пвс дограма с троен стъклопакет-40 мм.,тавани кнауф с 5 см. вата.
И така накратко хол с трапезария с кухн. бокс-цялото около 60 кв. Избор- подови климатици 2 бр. Въпрос – MITSUBISHI Heavy SRF/ SRC 50ZSX-S и FUJTSU AGYF 14 LAC.
Предлагат ми мулти сплит TOSHIBA RAS-3M26CAV-E. Но се колебая?
Ако има по добър и евтин вариант казвайте?
За спалните 3 бр.
DAIKIN FTXS 35 PROFESIONAL
TOSHIBA RAS 13 SKVP2 SUPER DAISEKAI 6
FUJI RSG-12 LEC NORDIC
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 352SX
Колко са големи тези спални? Според мен за спалня са подходящи 1,2 и 4. На Хевито, предполагам си объркал буквите - ZJX-S:rolleyes: За размисъл може да прибавиш и МЕ FD35. Като двете Мицубишита са най-тихи, ако държиш основно на това де:rolleyes:
Цитат:
pilot
Колко са големи тези спални? Според мен за спалня са подходящи 1,2 и 4. На Хевито, предполагам си объркал буквите - ZJX-S:rolleyes: За размисъл може да прибавиш и МЕ FD35. Като двете Мицубишита са най-тихи, ако държиш основно на това де:rolleyes:
Едната спалня е около 30 кв.м.,другите 23-24 кв.м.
Дайте идея за подови добри? Холът с трапезарията и кух. бокс-около 55 кв.м
MITSHUBISHI,FUJI,TOSHIBA ???
Големички са спалните:rolleyes: За "малките" 12-ки за 21-22 градуса, ако искаш 24-5, слагай 18-ки, понеже си в къща. За "малко по-голямата" задължително 18-ка от горните модели или 14-ка Нокрия. Това, като ориентир, иначе задължително фирма за оглед и преценка.
За подови, Дайкин са добри, като цена/параметри.
За "малките" спални може да погледнеш и Toshiba 13PKVP- малко по-шумна /вътре/ е от другите предложения, но е много дбра машина и ще пасне добре в по-големичка спалня. Също се огледай за Mitsubishi FH35VE/HZ/, FD35VABH.