2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Здравейте,
ето го и вече монтирания климатик :) Доволен съм в общи линии, момчетата работиха бързо до колкото може да е бързо. Вече като приключим изцяло с ремонта ще видим и самия климатик как ще се представи, днес имаше само едно малко тестово пускане.
Прикачен файл 8452Прикачен файл 8453
На едната снимка има малко рекламка, но тя фирмата май е всеизвестна тук.
Отново благодаря на всички изразили мнение по моят въпрос тук във форума!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Madj0
Това може да звънеш дали го имат
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=190 . Страно ми е само защо 1 ден струва 1100 а на другия 1450 после е 1300 и сега пак 1450 . Може да са различни броики в различно състояние кои знае ... Иначе машината е адски добра .
Звучи супер по всичко,но дали някои има наблюдениа над него реално.Благодария ти много! :)
- - - Обновено - - -
Здравей,колега.прегледах доста твой постове и ти благодара за мнението,но ти лично каква изпитана машина би ми препоръчал.колегата Madj0 ми е препоръчал http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=190 този...загледах и други http://www.varnaklima.com/index.php?...UBISHI&op=used отговариат на това което сподели спрямо мощност и номинал.И този не е лош http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=388 Благодаря предварително.
Цитат:
justify
Everlast - "гледайте" да е с максимална мощност над 6.5кв, дори около +/- 7кв, за да има все пак малък резерв.А номинала, ако е качествен климатик може дори да е с означение на 9-ка да отоплява по-добре и от 15-ка/18-ка .
:offtopic:
gnf - в днешни дни, когато тока от на хората краката обувките събува,
и народа както в недалечната 1997 година се забунтува,
няма кой за рими пари да плати,
защото трябва енергодружествата изедници да омилостиви,
в противен случай жена му с развод "ще го надари",
без изобщо с него да се церемони,
а бързо, бързо друг и платежоспособен с ласки и милувки ще покори,
и така светлото си бъдеще ще изгради,
само и само (цензура) на топло да седи ...
И не я интересува изобщо, че някой като мен стих след стих реди,
първом и най-важно в живота й е депозита му да провери
има ли в него достатъчно под палмите на юг да отлети,
когато когато Малък и Голям Сечко студените зимни дни един подир друг зареди ...
Цитат:
EVERLAST
Звучи супер по всичко,но дали някои има наблюдениа над него реално.Благодария ти много! :)
Климатика е много добър,бях скептичен към 100в машини докато нямах близка среща точно с този модел.Опитах се да намеря кусури,но така и не успях.Изключително е тих.
Това е много важно за комфорта и уюта на хората около него.Имаш ли представа дали има някакви екстри,защото никъде не намирам нищо като инфо за него.
Не знам дали има екстри,но топлеше ужасно много и не се седеше в стаята, която не беше малка.Мисля че е много добър избор,нека по компетентните във форума да се изкажат за екстрите.
Благодарности за инфото,а дано колегите ме отразят с мнения относно тази машина,а и не само за нея:
MITSUBISHI - Модел: ZW28TТип: Хиперинвертор
COP: 6.4
Препоръчителна квадратура:от 36 до 45 m2
Произход: Японски
Охладителна мощност: 0.3-4.0(2.8) kW
Отоплителна мощност: 0.3-7.6(3.2) kW
Консумация (охлаждане): 55-940(445) W
Консумация (отопление): 55-1960(500) W
Цена:1450 лв.*
Цитат:
EVERLAST
Благодарности за инфото,а дано колегите ме отразят с мнения относно тази машина,а и не само за нея:
MITSUBISHI - Модел: ZW28TТип: Хиперинвертор
Препоръчителна квадратура:от 36 до 45 m2
Произход: Японски
Охладителна мощност: 0.3-4.0(2.8) kW
Отоплителна мощност: 0.3-7.6(3.2) kW
Консумация (охлаждане): 55-940(445) W
Консумация (отопление): 55-1960(500) W
Цена:1450 лв.*
С изключение, че не е за посочената квадратура, климатика си е топ модел от 2006г. с плазма филтър.
По скоро за тази кубатура а не квадратура.
Цитат:
interested
Здравейте,
ето го и вече монтирания климатик :) Доволен съм в общи линии, момчетата работиха бързо до колкото може да е бързо. Вече като приключим изцяло с ремонта ще видим и самия климатик как ще се представи, днес имаше само едно малко тестово пускане.
Прикачен файл 8452
Ти нямаш сърце ....
1 Прикачен файл(ове)
Eто и устройството на плазмения модул на MSZ-ZW28T:
Прикачен файл 8454
според мен това са много пари за климатик на 7 години .. с монтажа ще стане 1600 лв .. инак е много силна машина ,би се справил до около 30 квадрата с нормални топлозагуби
ако е сервизирана правилно и е в добро състояние-изобщо не са много.моят 406 едр струваше 1600 лв. и не съжалявам изобщо.просто трябва да я вземеш от сигурен човек,който наистина познава тези машини и той е..................но за 30кв.м. 3.2 номинал е малко
[QUOTE=DUNDURMA;610951]ако е сервизирана правилно и е в добро състояние-изобщо не са много.моят 406 едр струваше 1600 лв. и не съжалявам изобщо.просто трябва да я вземеш от сигурен човек,който наистина познава тези машини и той е..................но за 30кв.м. 3.2 номинал е малко[/QUO]
Да знам кои имаш в предвид,но сме на изчакване.Колегата justify
каза,4е,ако е истинска при номинал 3.2 и МАКС 7.6 за резерв би трябвало да свърши работа. да припомня помещението отново хол слънчев.
Балкона е с югоизточно изложение...
- втори етаж
- има топлоизалация на целият апартамент от 6 см. стиропор с добра плътност 15-18 на Баумит,а материалите са цялата система на Теразид
- 5-камерна дограма на Алупласт с троен стъклопакет 32мм.
- на тавана има каменна вата Rockwool Airrock ND - плътност 50кг/куб.м 5см с коефициент на топлопроводимост λD 0.035 и равен таван от гипсокартон
- самият таван е с размери 6.70 x 3.48 = 23.31кв. м. Височината от готов таван става 2.40см. или 55.95 куб.м.
Цитат:
DUNDURMA
ако е сервизирана правилно и е в добро състояние-изобщо не са много.моят 406 едр струваше 1600 лв. и не съжалявам изобщо.просто трябва да я вземеш от сигурен човек,който наистина познава тези машини и той е..................но за 30кв.м. 3.2 номинал е малко
безумно много е ,при условие ,че чисто нов и то по нов модел от тая серия с по добри параметри е 2300 лв .. изобщо масово са доста надценени втората ръка .. гледам машини 2001-2003г са по 1000 лв ..
На сайта на тези седеше на 1100 лв допреди 2 дена .. Иначе и според мен цената 1450 лв без монтаж е адски много за 8 годишна машина колкото и да е добра все пак PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. нова . Само да спомена , че 3бр климатици на приятели се оказаха японски сбиртоци пресен пример за които споменах тук в една друга тема е , че същия като моя климатик S28T е с сменено външно тяло ... А му е продаден за S28T вътрешното тяло е същото даже по запазено от моето , ама при мен топля 25 кв без проблем а при него едвам 19 кв задава 24 за да подържа 21 ... Дърти климатици само от познати иначе големата ГРЕДА