Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  С други думи 2 помещения по 14 кв  и отворени врати към баня и коридор  . Избираи си фирма да и ходят на оглед точно къде да поставят машините за да може да постигнеш това което искаш . Иначе бих сложил 1 бр по мощен примерно  това PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.  и за другата стая  PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.   . И като ги пуснеш есента да не се спират до пролета .

Да допълня , че отворена врата към баня не е оферта от собствен опит . Може да отваряш преди къпане за по 30-на мин . Също погледни има печки за баня по комфортно ще е ...
  Да допълня , че отворена врата към баня не е оферта от собствен опит . Може да отваряш преди къпане за по 30-на мин . Също погледни има печки за баня по комфортно ще е ...[/QUOTE]

Съгласна! Не съм го написала правилно, типично за мен :) Извинявам се. Със сигурност към банята няма да е непрекъснато отворена врата, само към коридора предполагам заради детето. Няма проблем за печка за банята и ние сме го обмисляли този вариант.
първия показан от вас модел и на мен много ми харесва, но за съжаление комбинацията от 2 климатика далеч надскача бюджета ни, който с бебе е доста окастрен. :)
Опция ли е в двете стаи да са еднакви климатиците - показания от Вас модел на митцубиши?
  mimipm,
този гредоред на тавана, без изолация ще докарва доста загуби. Според мен, при така определения ви бюджет, можете да сложите два Panasonic KIT E9NKE-3. Помислете сериозно за изолация на тавана - гипсокартон+вата!
МЕ GE25VA, Според мен е доста по слаб вариант от панасоника, а е на същата цена - сравнете показателите на машините.
  Панасоника изглежда добре предложен от колегата , но не го знам как е като шум Mitsubishi е един от най-тихите климатици и мое мнение е , че е идеален за спалня . Сега попаднах на това http://www.hcklima.com/product_info.php?products_id=885 МITSUBISHI HEAVY SRК/SRC 25 ZJ-S + SRK/SRC 35 ZJ-S  2800 лв излиза с монтажа . Като 25-цата за спланята а по големия за кухнята . Това просто като идея . А може и този първия предложен от мен PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. него за спалнята и отделно този за кухнята Климатици Vimax, Hitachi Ras/Rac 35FH6, Инверторни климатици  с много малко надскача буджета . Принципно варианти много има които ще ви стоплят .
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
tony34al  
 mimipm,
този гредоред на тавана, без изолация ще докарва доста загуби. Според мен, при така определения ви бюджет, можете да сложите два Panasonic KIT E9NKE-3. Помислете сериозно за изолация на тавана - гипсокартон+вата!
МЕ GE25VA, Според мен е доста по слаб вариант от панасоника, а е на същата цена - сравнете показателите на машините.

съгласен съм за panasonica но той е за помещението където ще се спи защото е по-безшумен в другото бих заложил на помощен климатик например sharp ay/ae xpc 12 jr
п.п за около 40 кв къща която не се топли от никъде две 9ки мисля че са недостатъчни
   Цитат:

imegogo  
 съгласен съм за panasonica но той е за помещението където ще се спи защото е по-безшумен в другото бих заложил на помощен климатик например sharp ay/ae xpc 12 jr
п.п за около 40 кв къща която не се топли от никъде две 9ки мисля че са недостатъчни

Именно, трябват си 2 12-ки и то стабилни машини - GE 35 или 12 NKE - горе долу двата стъпват на около 3000 лв. 2 броя Fujitsu 12 LEC също стават ако се гони по-ниска цена.
  Двата не стъпват на 3000лв, а на 3300лв., а 12LEC e доста "мощна" 12ка с тия 29кг, външно тяло. 9ката на панасоника ми изглежда по 12ка от 12ката на Фуджи. Жената е казала 2500-3000лв. За повече пари има доста какво да вземе!
  Може да заложите и на 9ки но това с отворено навсякъде не е разумно и е излишен разход на ток. За банята поставяте една вентилаторна печка има такива специално за целта аз ползвам подобна духалка пускам я няколко минути преди да влезна в банята и докато се къпя работи е много топло.
  два sharp ay/ae xpc 12 jr са около и под 3000 лв с монтажа добър вариант за отопление но за стаята която се спи е малко са шумни
  здравейте пак съм аз.Имам един въпрос.35ците на МЕ Дайкин Панасоник една фирма уж реномирана ги дава на отопление до 25кв.а на охлаждане до35кв.Това така ли е или е подвеждане на клиентите.Може би си мислят че всички са със СУПЕР ИЗОЛАЦИЯ и загубите клонят към 0
  Не четете тези квадратури - смятайте мощности!
   Цитат:

tony34al  
 Двата не стъпват на 3000лв, а на 3300лв., а 12LEC e доста "мощна" 12ка с тия 29кг, външно тяло. 9ката на панасоника ми изглежда по 12ка от 12ката на Фуджи. Жената е казала 2500-3000лв. За повече пари има доста какво да вземе!

2 12-ки LEC на 40 м2 ще правят баня, това е най-евтиният вариант за случая. 2 броя НКЕ-3 пък спокойно се намират за 3000-3100 лв, особено в момента. Да не говорим, че вариант 9 + 12 НКЕ също е ок като бюджет, а и като капацитет.
  OK! Като изключа 2та ЛЕСа, за другото съм съгласен. Ама жената изчезна и може би този "спор" вече е безпредметен.  :Drinks:
     Отговор: Съвет при избор на климатик
  Има изкарани тръби. По принцип хората ги ползват и за сега и аз смятам да ги ползвам, изглеждат добре направени. Със сигурност ще се консултирам и с техник, който ще дойде на място да огледа и ако трябва ще провери тръбите дали са окей, че не ми се кърти наново :)
  Тук в случая не опира до "супер изолация ", а до това за какво се взема климатика. При определени условия един инвертрен климатизатор 12000 BTU може да  отоплява до около 25 кв.м ( при височина на стените 2,6 м) , но също така има възможност да охлажда по голяма площ - до около 35 кв.м (пак  при определени условия)  . В който и да е интернет сайт  да се погледне се дават ориентировъчни квадратури ( кубатури ) . Най сигурният начин е да се свържете със съответната фирма и те да изчислят необходимата мощност според нуждите на Вашето жилище, относно написаното то е само  за да ориентира какво да гледате.