Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
За съжаление понякога няма оправия с миризмата "спарено". Хитачито ми започна да мирише още от първото лято /понеже беше монтиран късна есен/, а Шарпа - още с първото включване се усещаше лека подобна миризма /монтиран август/. Разбира се - миризми има само при офф на компресора!
Препоръчайте климатик за стая 30 квадрата(добре изолирана), търси се да е по-безшумен и икономичен. Бюджета е около 1000 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mayhem
Препоръчайте климатик за стая 30 квадрата(добре изолирана), търси се да е по-безшумен и икономичен. Бюджета е около 1000 лв.
Климатик HITACHI RAS/ RAC 35 FH6
Доста добре изолирана трябва да е , че да се справи с 30 кв на отопление
ми той е писал добре изолирана .. за мен това е половин метър зидове с по 20 см стиропор от 2те страни и 5 камерна дограма така че и аз мисля че ще се справя !
:offtopic: Цитат:
Alexi
ми той е писал добре изолирана .. за мен това е половин метър зидове с по 20 см стиропор от 2те страни и 5 камерна дограма така че и аз мисля че ще се справя !
И поне ТРОЕН стъклопакет с пластмасови дистанционери и запълнен с АРГОН :ole
Благодаря за предложението.
Фокуса е на охлаждането, за отоплението си имаме друг уред.
Цитат:
Mayhem
Благодаря за предложението.
Фокуса е на охлаждането, за отоплението си имаме друг уред.
Вижте и този
Здравейте, предстои ми закупуването на климатик за хол приблизително 18 квадрата,и за 5-6 часа в денонощието спалня 12 квадратни метра, като съм готов да се, разделя с 2300 лв с монтажа.Спрял съм се ,на
Daikin FTXL-35G nordic profesional или на fujitsu General asyg12LTCA
Двете стаи са с дограма профилинк 5+6 с трикамерни пакети 4 сезона ,тухла без външна изолация,Стара Загора,изложение югоизток,очаквана температура 20-22 градуса. До сега съм бил с климатик chofu sereno pc-1231pvu (местя го в по-малка стая)
Въпроса е кой от 2-та модела да се спра или има по-добра някаква алтернатива на тях :?
- - - - - - - - - -
При теб работата е на кантар - който от двата да избереш, ще ти свърши работа.
1 Прикачен файл(ове)
Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Dodolin
здравейте, трябва ми климатик за охлаждане и евентуално за някой по-хладен ден, т.е. когато навън е +10,+12. за зимата си имам парно. помещението е на схемата в синьо, другите са ОК през лятото, там е сянка цял ден. Става въпрос за тракт дневна-трапезария-бокс общо 39 м2, като с лилаво съм боядисал един трегер на който евентуално може да се монтира климата а с оранжево са евентуалните места за поставяне
https://forum.setcombg.com/attachmen...tid=9332&stc=1та въпроса ми е дали PANASONIC CS/CU-RE12PKE-3 за 1399 с безплатен монтаж ще се справя или да гледам нещо друго. това ми е тавана с парите на този етап. отделно семейния съвет мисли, че няма нужда да е инверторен тип, а и съседите имали по една "мЕдея"... Четох за Мидеа тук във форума и се отказах. А за този модел на Панасоник не видях лошо писано. Има шанс за подов на стената към терасата на хола, но там е друго вече с парите.
Да се отчета: Днес ми монтираха избрания CARRIER 38VYX035R/42ADF DIAMOND. Какво да кажа... външното и вътрешното са адски тихи, въпреки двете турбини. Монтирахме го в дневната на малката стена зад вратата към терасата, та да духа към дневната и трапезарията. снимката е от телефона, но става Прикачен файл 9777
Спрял съм се последно на един от тези два климатика. Има голяма дилема кой от двата да е. Желая да ми помогнете с компетентно мнение.
1. Климатик HITACHI RAS/ RAC 25 FH6
2. Климатик Panasonic CS/CU-RE09PKE-3
Данни за помещението? За каква цел ще се използва машината?
Цитат:
Aleksandars
Данни за помещението? За каква цел ще се използва машината?
гр.Варна, ново строителство, стая 11 кв.м, изолация, ПВЦ дограма, изложение запад, отопление и охлаждане.