Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Някой от колегите във форума продаваше втора ръка 12-ца конвенционален на ФУДЖИЦУ 12USB.До колкото помня беше свалена и добре профилактирана.
Благодаря още веднъж за отговора! Понеже съм от малък град (транспорта и евентуална гаранция вероятно ще са проблем), а и ще се монтира на двама пенсионери, които вероятно няма да могат да се занимават с евентуални проблеми, ми се иска да е нещо ново, и в тази връзка видях 2 ценово добри за тях модела - Fuji Electric - RS-12UD, Fuji Electric - RS-12UC, дали биха свършили работа?
12UC е същата машина като ФУДЖИЦУ 12USB.Ще ти свърши работа.
Цитат:
blader
Това сега реклама ли е или ...???
Цените НЕ СА НОВИ, а са ПРОМОЦИОНАЛНИ. Така пише в самата брошура, а и през линка "промоции"> "промоции 2013" излизат точно тази брошура с тези цени.Тоест това са ВРЕМЕННИ ОТСТЪПКИ от цената за определен период от време.
Извинявам се, ако поста се талкува като реклама, модератора може да го изтризащото аз не можах даго редактирам... Въпроса е че има нови по-ниски цени за МЕ. "Новите цени влизат в сила на 20.05.2013 г.", но вносителя малко си промени линка преди това бе "http://climacom.com/files/documents/М_СЕРИЯ.pdf", явно може би наистина е промоция, а не постоянна цена.
Аз лично нямам интерес да правя реклама на който и да е, но силно се интересувам от пазара като бъдещ собственик на 4 климатика...
Цитат:
TSH
Да, ама не! - както е казал Бочаров. По брошура външното тяло на LG-то достига до 65 dB, а на другите марки около 50. И това както знаем е логаритмична единица и става въпрос за разлика в ПЪТИ!! Друго е, че 17 db са само на охлаждане и после скачат на 25.. за отоплението тръгват от 25.. което е повече от митсубишито.. Ебаси куцата работа са тея климатици.. Сега разбирам защо не са популярни(не говоря за LG, а за климатиците като уред)Един свестен климатик няма, или е шумен, или мухлясва или нещо друго.. ПИСНА МИ :)
Хм ако загледаш хубаво брошурата ще видиш че тези 17дб всъщност са само в слееп моде :) което е и правилно защото тогава дебита на въздуха е 5 м3/мин или 0.08м3/час което си е мноого малко за сравнение при минимален вент и 25дб дебита е: 9.5м3/мин в режим отопление.
Както и да е с пръд*я боя нестава и ако искаш да ти е топло с климатик той рябва да дуе. Пълно щастие няма :)
Трябва да се прави разлика между звуково налягане и звукова мощност, като се сравняват децибели. За пример Мицубиши 25-ца звуково налягане 48 дб, а звукова мощност 58 дб. С Лг-то предполагам ситуацията е същата. Моят съвет е да не се влияете толкова от параметрите, колкото от реалните отзиви за работата на климатика от потребителите.
новите модели на МЕ според мен вече са на доста добри цени да не кажа че заколват конкуренцията .. 1800 лв за FH25 :)
1 Прикачен файл(ове)
Ето това видях, някъде по темите(излезе с търсачката) постанто от justify..
Прикачен файл 9741
Здравейте,трябва ми помощ,какъв климатик да монтирам на:
Втори етаж от къща(гр.София) третия се отоплява,първия не живее никой.
Помещението е хол с трапезария и преход със свод към кухня общата квадратура е 33кв.
Дограмата е ПВЦ със 4 сезонно стъкло и външна изолация стеропор 5см.
Изложението на помещението е югоизточно,като източната стена е цялата с прозорци.
Климатикът ще се използва ОСНОВНО за отопление.Това което търся е ниски сметки за ток,че ми омръзна с тези адакси да плащам зимата 400лв./м.
Препоръчайте ми какви да сложа 2 по малки или един голям.
Бюджета ми е около 2800лв.с монтажа.
Благодаря ви предварително.
А от гледна точка на ниски сметки за ток няма ли да е по добре ако сложа 2 девятки
препоръчайте ми такива.
Препоръчайте климатик за стая 30 квадрата, търси се да е по-безшумен и икономичен. Бюджета е 1000 лв.
Цитат:
igeorgiev82
А от гледна точка на ниски сметки за ток няма ли да е по добре ако сложа 2 девятки
препоръчайте ми такива.
НОКРИЯТА ще ти върши идеална работа, но ако искаш две машини, ПАНАСОНИК E9NKE-3.По-евтин вариант, две машини ФУДЖИЦУ/ДЖЕНЕРАЛ/ФУДЖИ, модел 12LEC.
Цитат:
igeorgiev82
Здравейте,трябва ми помощ,какъв климатик да монтирам на:
Втори етаж от къща(гр.София) третия се отоплява,първия не живее никой.
Помещението е хол с трапезария и преход със свод към кухня общата квадратура е 33кв.
Дограмата е ПВЦ със 4 сезонно стъкло и външна изолация стеропор 5см.
Изложението на помещението е югоизточно,като източната стена е цялата с прозорци.
Климатикът ще се използва ОСНОВНО за отопление.Това което търся е ниски сметки за ток,че ми омръзна с тези адакси да плащам зимата 400лв./м.
Препоръчайте ми какви да сложа 2 по малки или един голям.
Бюджета ми е около 2800лв.с монтажа.
Благодаря ви предварително.
НОВ Климатик мулти сплит система, MITSUBISHI SCM45ZG-S INVERTER - 24105777 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери