Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Има предвид, че никой вносител няма ей така да ти даде безусловна гаранция на климатизатора - и това защото, никой вносител, не може да гарантира, че за тези пет години, машината няма да даде дефект поради факта, че всяко нещо си иска обслужване и поддръжка. А голяма част от потребителите са скарани с това и смятат, че един климатизатор след като се постави, няма нужда от почистване и поддръжка.
Цитат:
Първоначално публикувано от
TSH
Благодаря, аз чудесно разбирам логиката да не духа надолу.. но при другите като Тошиба, Митсубиши и т.н също ли не може да насочиш студената струя право надолу? Иначе в коя тема да пиша как се държат машинките? :)
Бтв забравих да кажа, че имам 5 години гаранция от сегашната промоция.
При МЕ можеш но не е необходимо
Цитат:
Aleksandars
Има предвид, че никой вносител няма ей така да ти даде безусловна гаранция на климатизатора - и това защото, никой вносител, не може да гарантира, че за тези пет години, машината няма да даде дефект поради факта, че всяко нещо си иска обслужване и поддръжка. А голяма част от потребителите са скарани с това и смятат, че един климатизатор след като се постави, няма нужда от почистване и поддръжка.
Това с пълна сила важи и за 36 месеца гаранция.. Иначе си го почиствам и ползвам според инструкциите и ще викаме техници веднъж годишно за профилактика.. не виждам нещо, кой знае какво...
П.С Надявам се никога не ползвам гаранцията :)
@Alexi
Все пак може... не знам защо от ЛГ така са го орязали...
алекс искам да ми предложиш климатик за пловдив хол 5.5 на 6.4 и височина 2,6 на междинен етаж с добра изолация и дограма изложение изток-юг.бюджет около 2500.благодаря предварително.
Уповава ли се някой друг на догмата, освен недобросъвестните производители и вносители, че климатизатор от среден и висок клас може да се повреди, ако се затлачи с мръсотия?
Цитат:
dodo_pv
климатизатор от среден и висок клас може да се повреди, ако се затлачи с мръсотия?
Да, може...
Сложих си Sharp AY/AE-X12PSR и съм много доволен :) В 30 квадрата охлажда много бързо. Препоръчвам ви го!
Зимата ще да е като миксер, с тези 28 кила...
Здравейте,
роднини ме помолиха ме да дам предложение за климатик, но определено и аз имам нужда от помощ, не мога да се ориентирам в морето от предложения, та ето данни:
охлаждане и отопление на хол 21-22 кв.м, около 55 м3 с потенциал поне малко да влияе в температурата на свързана спалня около 12-13 м2, 31 м3. Сградата е стара тухла, изложение изток, последен етаж (много топло и студено), PVC дограма, вътрешна изолация 5 см. Става въпрос за Видин, т.е. висока влажност на въздуха, температури на вън - зимата нормално -10-20 градуса, лятото 33-39 градуса. През зимата се търси 20-22 градуса постоянна температура в основната стая, през лятото 25-28. Бюджет около 1 250 лв с монтажа или 1 500 лв ако машината отговаря на REECL (A+/A+ или SEER>5.6, SCOP>4).
Ето няколко варианта които сме обсъждали:
HITACHI RAS/RAC-E14HA
HITACHI RAS/RAC-D14EX3
Daikin FTXN35K / RXN35L9
Fujitsu General ASHG12LMCA
Ценна информация би била и инфо кое да се избегне като марка/модел. Има ли значение къде ще е монтажа на външното тяло, има възможност да е на терасата или отгоре на блока?
Предварително благодаря на всички отговорили.
От тези бих заложил на D14EX3 .
Въпроса ми е кой от двата модела да предпочета и защо:
1. LG E12EK.NSB/E12EK.UA3 - 900лв
2. DAEWOO DSB-F1275LH-V - 660лв
Въпроса ми е конкретно към тези два модела - и аз знам, че Daikin Ururu Sarara е хубава машина, ама нейсе.
Давам и помещението, макар че въпроса е кой от двата климатика е по-читав. Стаята е кухня с размери 4 х3,50 х2,8 =40м3, северозападно изложение, без изолация, но стената заедно с мазилката е 50-52см, с остъклена тераса.
Грабвай ЛГ-то какво се маеш.Хайде, че лятото си отива идва зимата и с нея цените на климатиците ":taz _скачат" ...
Здравейте, трябва ми климатик за 18 квадрата стая,добре изолирана,гр.Пловдив,не се спи в стаята. За отопление и за охлаждане(акцентира се на охлаждането,че има парно в апартамента). Спрял съм се на следните 9-ки:
1.HITACHI RAS/RAC-D10EX3
2.Климатик Panasonic CS-RE09NKX/CU-RE09NKX.
3.Hitachi RAK25PPA/RAC25WPA SUMMIT 2013,
4. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
5.http://valdesbg.com/klimatici/mitsub...sz-ge25va.html
трябва ми да се ползва и "Кредит енергийна ефективност" . Бюджета е около 1500лв с монтажа. Отворен съм и за други предложения :).
@Pr_br тоя Панасоник като гледам май е Китаец и примерно какво му е по-добре от 1-то ми предложени?
@kiril30
Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE
kiril30 , предложения от колегата панасоник не е китаец и е една хубана машина. Ето параметрите, за да се увериш сам:
Модел: 2013година
Работно напрежение: 220V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Malaysia
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.85 ~ 3.0), 8533 BTU (2901 ~ 10239)
Консумирана електроенергия: 530 W (245 ~ 720)
EER: 4.72 (3.47 ~ 4.17)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SEER: 6.6 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A++
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.4 kW (0.85 ~ 5.0), 11604 BTU (2901 ~ 17065)
Консумирана електроенергия: 730 W (240 ~ 1290)
COP: 4.66 (3.54 ~ 3.88)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
SCOP: 4.1 (сезонен коефициент за енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.88 kW, 9829 BTU
Работен диапазон: Охлаждане (5°С ~ 43°С), Отопление (-15°С ~ 24°С)
Допълнителни функции:
Сензор за присъствие - контрол на температурата и предотвратяване на загуби на електроенергия (при отсъствие на хора в помещението, климатикът намалява своята мощност и постига допълнителна икономия на електроенергия);
Светлинен сензор - сензор за слънчева светлина- при намаляване слънцегреенето се намалява и охлаждането с 1,2 градуса. Това предотвратява излишния разход на електричество;
Patrol sensor за следене качеството на въздуха;
Nanoe-G пречистваща система - посредством нея се унищожават до 99% от микробите, вирусите и бактериите, а аромата на свежест се осигурява от йонизиращата система E-ION PLUS;
Може да обърнеш внимание и на Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus, както и на LG CS09AQ Deluxe Inverter V.