Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  Трансформатора се монтира отвън. Нищо няма да му стане от атмосферните условия. Колкото до неприятната и специфична миризма - мисля, че машината ти не е била изчистена както трябва и сега заради това ще страдаш ти.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Aleksandars 
   Трансформатора се монтира отвън. Нищо няма да му стане от атмосферните условия. Колкото до неприятната и специфична миризма - мисля, че машината ти не е била изчистена както трябва и сега заради това ще страдаш ти.

И какво да направя сега за да се оправи положението? Тях ли да викам или... ?
  Това което казвам е предположение. При условие, че машината има неприятна миризма (както казваш) е редно да се консултираш с тези от които си го взела защо е така.
  Май работите и при нас отиват към Toshiba RAS-13PKVP-E -…Четене, мнения,(благодаря на всички отговорили). За помещение 18+16 кв.м , като на общата стена имат преходна врата почти по цялата дължина. Сиреч, при продължителна работа над номинала, вратата се затваря и се отоплява само 18кв.м. 

Ако приемем, че в двете стаи  се поддържа температура от около 22градуса, до каква външна температура горе-долу ще може да се справя климатика? Зимните месеци, без отопление цяла нощ - температурата сутрин е около 17градуса, тоест стаите са сравнително топли.
  Ако без отопление е 17 градуса направо може да ти завиди човек при мен температура става почти като външната без отопление . Това дали ще се справи зависи от индивидуалните ти топлозагуби . Да ти каже някои друг дали ще се справи звучи като гадателство . Замисли се колко KW са ти били нужни да отопляваш това помещение до сега .
  Апартамента сега купихме и незнам как ще е зимата какво да си взема бихте ли ми помогнали
   Цитат:

irka_us 
   Апартамента сега купихме и незнам как ще е зимата какво да си взема бихте ли ми помогнали

1.две отделни машини
2.вдигане на бюджета
3.като вдигнете бюджета-пишете,а масторите във форума ще ви насочат.
   Цитат:

irka_us 

В кои град е  ?
   Цитат:

irka_us 

След като имате един климатик в кухнята вземете един за спалнята например този   или този а може и този като моя съвет е да притваряте вратите зимата така хем коридора няма да е студен хем ще топлите стаите.
  Здравейте,
какво ще кажете за следните 2 модела:
FUJITSU ASYG 12LLC
SHARP AY-X12PSR

- - - - - - - - - -
  Доста слаби машини, според мен. Пишеш, че имаш изолация, та най добре е някой да направи оглед на място и тогава да решите каква машина да слагаш. Не си писал населено място, но 24-25С с тези машини едва ли... аз не бих ги сложил в повече от 12-14м2.

По скоро ще ти трябва нещо такова PAnasonic CS XE12LKE/CU-E12LKE-3 ETHEREA.
Ако използваш КЕЕ. ще ти излезе около 1150-1200 без монтажа.
  @12000, ако искате климатика само за охлаждане по-добре е да се насочите към MHI SRC-20ZJ-S. За отопление ще трябва повече мощност.
Успех!
  tony34al  , 
 gnf 
 благодаря за отговорите :)
Става дума за гр. София, стаята е изключително топла, до сега зимата да сме включвали парното максимум 2-3 пъти (за целия сезон) за по час, а лятото е ад :gun_bandana:.
   Цитат:

12000 
   Здравейте,
търси се климатик за следното помещение:
- 20 кв.м
- изложение ЮЗ
- ПВЦ дограма
- външна и вътрешна изолация (гипсокартон+вата)
- стаята е панел, намира се на етаж 6, една външна стена, всички съседни стени са към обитаеми жилища

Ще се ползва главно за охлаждане, държа да е по-безшумен, т.к чакаме бебе :)
Бюджет 1300 лв + монтаж е максимумът ни :cool:

П.С стаята е изключително топла, миналата зима сме вкл. ТЕЦ-а 2 пъти. Що се отнася до зимния период, мисля че търсим 24-25 градуса максимум и то поради факта, че бебето е напът :) Почитатели сме на по ниските температури.

Toshiba 137SKV-E3/5. Не е от най-безшумните, но поне може да ти върши работа и зимата. Естествено без да го включваш само, при -15 градуса за по 1-2 часа:rolleyes:
  По добре тази Toshiba RAS13SKV-E2/RAS13SAV-E2 намира се на същите пари с монтаж  1350 лв .