Здравейте! Зимата е още тук, но трябва да се мисли за лятото. Пролетта планирам ремонт, така че е добре дотогава да съм избрал и монтирал климатиците. И така: предстои ми да монтирам климатици в двустайно жилище, които ще се ползват само за охлаждане. Зимата е лесно - отоплението е на парно, което почти не се налага да се включва, но лятото става ужасна жега. Помещенията са следните: 1.Спалня (14.75 m2 / 38.35 m3); 2.Всекидневна (26.4 m2 / 68.64 m3). Външните стени (3.3x2.6 за всекидневната и 3x2.6 за спалнята) са с южно изложение, етажът е втори (над офиси, които се отопляват), блокът е ново строителство с външна изолация, а прозорците са PVC дограма с двоен стъклопакет. При такава ситуация има ли смисъл от монтаж на инвертори? А мултисплит добра идея ли е? За таван на парите не съм мислил все още, но предполагам щом става дума само за охлаждане около 2500 лв общо би трябвало да свършат работа. Като марки - добри впечатления имам от Fujitsu и Toshiba, чувал съм само хубави неща за Mitsubishi и противоречиви за Daikin и Panasonic. Надявам се да ми преоръчате нещо оптимално за посочените условия, ако ще правя компромиси предпочитам да е с парите, вместо с качеството.