Сещам се.. но не разбирам защо да се мъчи, като параметрите са подобни на FD серията и MZH-SJ 25? А иначе нали това с минимумите се оказа грешка и реално са 0.8/1.0... Макар че се обадих в Климаком преди малко и ми казаха, че няма грешка...
Ако решиш да ползваш КЕЕ, няма как да стане със 100 волтовите машини, иначе според мен си заслужават по-високият клас машини на 100в.- прекрасни са, но ценово То, по-добре GE модела да вземеш, ако го намериш ще пасне в 13м2., отколкото някоя 100в. с 22-23 кила външно за 1500лв.
Да ще ползвам КЕЕ, и то както излезе май ще се взимат 2 климатика. За 2 съседни стаи с общ балкон. Другата е 1.5 кв.м по голяма... Сега ще прочета и за мултисплит.. Но май 2 отделно е по-добре, нали?
Този пост е редактиран от pilot; 02-05-13 в 16:48.
Този бюджет е за 1 машина..сега отиде на 2100-2200, тоест 4200-4400 за двете като очакваме да си върнем 20%(минус на банките таксите и т.н), защото кредита ще го върнем веднага..
DAISEIKAI 6 го гледах и ми харесва, няколко човека във форума го препоръчаха. Иначе сега гледам MSZ-FH25VE, четох в темата че и стартирал тихо.. И чакам някой да потвърди, че миминумите са сгрешени... То накрая ще трябва да дойде да огледа специалист де.. но поне да имам предварителна ориентация
Този пост е редактиран от TSH; 02-05-13 в 17:13.
Не са:rolleyes: В темата за FH има сервизното.
Този пост е редактиран от pilot; 02-05-13 в 17:18.
аз писах за минимума че е около 280 вата .. колко топлоотдава в тоя момент не е много ясно но ако е 1.8 е добре дошло според мен ,КОП над 6 на минимум
А колко е минималната консумация по каталог, защото аз мернах 485, а ти казваш 280.. Иначе това върхът на малоумието, по-големият модел да е с по-нисък минимум. Много ми хавана окото този климатик.., но май нещата отиват към DAISEIKAI 6. Понеже ще се прави ремонт ще се махат тапети, тавана, подът и т.н. Майстора каза, първо климатика да се монтирал, да се прекарат тръби, но да не се монтирало вътрешното тяло. Има ли такъв филм?
Да се прекара една тръба с ФИ 5 сантиметра и да се зазида в стената(след оглед на място и консултация с фирмата от която ще се купуват климатиците) като в двата края се сложат пластмсови тапи/капаци, пък после фирмата която монтира климатика ще се мушне тръбите и кабелите в тази тръба.Така ако по -нтатък се наложи махане на климатиците и слагане на други или преместването им ще може да се свалят заедно с тръбите без да се кърти стената, а в пластмасовата зазидана тръба ще могат да се сложат тръби за нов климатик а ко се наложи.
justify - това е много хубава идея с тръбата, но не може ли да се получат излишни вибрации в този случай?
Има немалко хора с такива тръби и са без вибрации, когато е направен както трябва монтажа.Нали тръбите ще са опаковани/обвити в изолация откъде ще "дойдат" тези вибрации???