Моите замервания на standby на климатици 220V:
- конвенционални- около 1 ват
- инверторни - около 5-10 вата
Айде няма нужда. Дават му обхват 5-3600W, което означава, че консумацията на климатика е под 3W, защото съм го виждал да показва на друг уред такава консумация. Явно твоят уред е "по-лачен", но на мен този ми върши работа за целите, за които съм го купил. Значи и моят конвенционален климатик на 8 години по китайският календар е "ултра мега хипер лоу". :D
не е ясно .. ако твоя консумира примерно 4 вата това е с 33% повече което го изключва от тая класация
Не се карайте, това пише на моят 13 годишен буклучав дайсейкай- 待機電力はわずか0.8W、年間電気代も業界トップクラス. За неразбиращите японски превеждам 0.8 Вт на стенбай.
Благодаря на всички за мненията. Не разбирам много от климатици, но както казва Madj0, не може в стенд бай да има 0W консумация. Относно автотрансформатора техниците ми казват, че на пр. ход да не е повече от 30-40 mA. Имало автотрансформатори от с.Соколово, които били с 12-15mА, това излиза около 3W, което ми се струва добре. Надявам се близките дни да взема климатик и като събера конкретни данни ще ги напиша.
MSZ-GV222 -Допълнително инфо!
Трябва ми машина за 13 м2 детска стая и това Мицубиши ми хареса, някой има ли впечатления, и дали е на 100 В .
Ще Ви свърши идеална работа за това помещение.
MSZ-GV222-W.JPG
Модел: 2012 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410А
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 (0.8 ~ 2.8) kW, 7509 BTU (2730 ~ 9556)
Консумирана електроенергия: 625 W (165 ~ 900)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 (0.8 ~ 3.9) kW, 8533 BTU (2730 ~ 13311)
Консумирана електроенергия: 585 W (135 ~ 1350)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.0 kW, 10239 BTU
Консумирана електроенергия: 1260 W
Параметри на климатизатора при -12°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.4 kW, 8191 BTU
APF: 5.8 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Александър,
Благодаря за бързия отговор.
Някой беше писал че външното тяло е много леко, но след твоята подкрепа това няма да ме притеснява.
сега ни се вижда леко ,след няколко години ще е от тежките
Интересно ми е,като набеден ел.техник по образование,освен загубите от работата на празен ход на повишаващите трансформатиори няма ли и други загуби при натоварено състояние ,все пак трансофрматорите не са идеални съоражения и имат съответните загуби и КПД.В такъв случай СОР-овете на климатиците не падат ли от загубите в трансформаторите ?
Ко? Като набеден техник, можеш ли да изчислиш - колко ще падне СОР-а на клима с 6,5 при загубите в автотрансформатор, при консумация от 600W?
Мога да ги изчисля ако имам конкретен трансформатор и конкретен климатик .Не всички трафове са еднакви с еднакви технически характеристики.