Шанса да се намери този модел (Panasonic CS/CU-E-12NKE-3) е минимален...
Шанса да се намери този модел (Panasonic CS/CU-E-12NKE-3) е минимален...
Тук, таме го предлагат, освен ако не са си актуализирали сайтовете. Ма като гледам от кога е темата, човека сигурно вече си пуска машината....
За съжаление не го пускам още) NKE-то наистина не се намира - освен в INOX. Спрях се на новия модел - PKE, макар и малко по-слаб. Но като цяло гледам, че всички нови модели са по-слаби от предните - и с Mitsubishi-то е така. Поръчал съм го - чакам да го монтираме тези дни - та, дано топлото бъде с мен
![]()
По-слабият е NKE-3. РКЕ го дават с по-добри характеристики. Има и други подобрения по външното тяло.
Е как NKE ще е по слаб, като има по добри параметри?!
NKE - Отоплителна мощност:4.4 kW (0.85 ~ 6.7), 15017 BTU (2901 ~ 22867)
PKE - Отоплителна мощност:4.0 kW (0.85 ~ 6.0), 13652 BTU (2901 ~ 20478)
Аз имам друго инфо:
От сервизните го извадих.
Само, че пропускаш една подробност. Това което си дал е за NKE...Виж в сервизното малко по надолу за NKE-3...
Сашо е прав
Климатик Панасоник KIT-CS/CU-E12NKE-3
Охлаждаща мощност – 3.5 (0.8-4.0) kW
EER – 3.87
Ел. консумация при охлаждане – 0.905(0.185-1.180) kW
Oтоплителна мощност – 4.4 (0.8-6.7) kW
COP – 4.04
Ел. консумация при отопление – 1.09(0.175-1.93) kW
Годишна консумация на ел.енергия – 453 kWh
Ел. консумация при отопление – 0.925(0.245-1.690) kW
Годишна консумация на ел.енергия – 453 kWh
Енергиен клас – A
Имало някакви нови европейски изисквания за енергийна ефективност, заради което параметрите на повечето нови модели са занижени в сравнение с по-старите модели. Това ми обясни един специалист от Climacom - вносителя на Mitsubishi. И именно стария модел на Mitsubishi на който се бях спрял и който се намира трудно, ще може да мине по кредит енергийна ефективност само до края на годината. От догодина явно доста модели ще отпаднат.
по скоро от алчност са занижени параметрите ..
И да вдигнат малко СЕЕР-а и СКООП-а, та да влязат в изискванията.:rolleyes:
Да, прав е Сашо за 12-ките. На времето гледах само 9-ките, а при тях нещата са, както писах аз по-горе, т.е. топлоотдаването е едно и също, с много малка разлика в ел. консумацията, в полза на РКЕ. Хубаво е компресорът да може да се развърта по-сериозно, както при японските К2У с леки външни тела. За съжаление, това има смисъл единствено при много сух студ или в преходните сезони, когато температурите са високо над нулата. Иначе си иска по-сериозен топлообменник за по-голямо топлоотдаване. Не можеш избяга...![]()