Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.
Шумът на клапите не зависи от дължината на тръбния път. Цялото им управление, както и работата им, е под всякаква критика и логика. Писах ти. Не споменаваш колко студено е било вън и дали е имало мъгла, когато са ти го пуснали на 30 градуса и макс вентилатор. Трудно ми е да повярвам, но е възможно да е влязъл в дефрост, когато е спрял да духа. Ти провери ли външното тяло дали бръмчеше, след като вътрешното спря? Нов ли го взе климатизатора?
Отговор: Помощ при избор на климатик за целогодишно ползване 23 кв.м. до 1900лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Нов ли го взе климатизатора?
Що за въпрос?:-memnon
Отговор: Помощ за избор на климатик за 35кв
Цитат:
milton
Здравейте,
На мен също ми предстои да закупя климатик за хола/кухнята, а по-нататък и за спалните и моля да ме насочите в избора.
Сградата е ново строителство, санирано, с ПВЦ дограма, а апартамента се намира на 2-ри етаж (среден от всякъде). Първо ще купувам климатик за хола, който е хол с кухня с квадратура около 29-30 квадрата (2,60 височина на стаята). Изложението е източно, и има два големи прозореца, които заемат 2/3 от стената.
Мисля да го ползвам както за отопление, така и за охлаждане лятото, но отоплението е с приоритет.
Относно бюджета, надявам се да намеря нещо добро до около 1,500 лв., понеже ще трябва да купувам и още един климатик за спалнята (15 кв.м., запад).
Благодаря предварително.
Ето например този с монтаж ще е в бюджета или с малко над него.
Увери се, че на горния ред на дисплея на дистанционното не присъства нито буквата А нито надписа АUTO.
Е какво е това ново строителство, дето е санирано!?! Кога го построиха, кога и защо го санираха... Изолиране искате да напишете вие, не саниране.
как така ще спре да работи .. сигурен ли си ,че дистанционното е на HEAT .. след като си му вадил батериите вероятно е на някакъв друг режим ..
Склонен съм да се съглася, че климите от тази серия не са съвсем таман. Чак болкуци не са, но не са достатъчно дуракоустойчиви и не са подходящи за употреба от хора в неравностойно положение.
Цитат:
emil5koff
...
така като ти гледам чертежа помещението ти е не повече от 30-32 квадрата не е 40 ( вече колко се води е отделен въпрос ,нормална измамна практика ) .. 50ка в 30 квадрата с добри изолации и дограма що да не се справя .. имаш и доста мебели което намалява обема за отопление + други топлоизточници от кухненския бокс .. и давай крайни мнения като изкараш поне едно 2-3 седмично застудяване до -15 да изстине добре сградата тогава се вижда кой климатик топли и кой не ..
Кажи някой дуракоустойчив модел, да става и за лудница.
Цитат:
Aleksandars
По голяма простотия не бях чувал скоро...
нали виждате че е самата истина- не бачка
Друго си е да си вземеш К2У с дистанционно на японски.
Цитат:
Kasap
Склонен съм да се съглася, че климите от тази серия не са съвсем таман. Чак болкуци не са, но не са достатъчно дуракоустойчиви и не са подходящи за употреба от хора в неравностойно положение.
е какво му има на дистанционното на японски .. 10 бутона се учат наизуст за половин час .. доста по трудно се свиква с малоумен софтуер и висок минимум ...
аз пък изкарвам 40-те квадрата поне по даденото чертежче.
дали е санирано или изолирано няма значение по темата. га нямате какво да пишете по темата не пишете.
дайкина си струва парите с това голямо външно тяло. ако имате парички фтх ако нямате Н-ката - все същата работа. който ще слага дакини да слага щото ще им вдигат цените по случай новата година.
голямо външно само по себе си е добре но не означава нищо конкретно .. имах климатик 9ка с 38 кила външно дето под -10 не топлеше - бившия ми Панасоник ..
Да дигат и ще изчезнат от Бг пазара.