Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Какво ще кажете за Daikin FTXZ25N/RXZ25N Ururu Sarara. COP-a му е впечатляващ - 5.80, не съм виждал друг с по-висок. Има някои глезотии които ми харесват - 19dB шум на вътрешното тяло, командване през интернет. Само дето цената си е сериозна. Струва ли си според вас този модел или има нещо подобно за по-ниска цена? Аз лично си търся за спалнята която е около 20м2 и държа на безшумната работа.
Струва си ако се използват екстрите свързани с контрола на влажността. Доста сложна машина е.
Безшумна работа може да се гарантира само с AR09HSSDAWKNEU - по-тих е от лаптоп с активно охлаждане.
чл. 4. Не нагрубявайте другите участници във форума. Не използвайте просташки език, псувни и т.н, адресирани към участници във форума или други личности.
Здравейте! Моля ви отново за съвет за избор на климатик. Става въпрос за общо помещение/хол+ трапезария с кухня/, с размери 29 кв.м./78 куб.м., разположение север-изток на последен етаж на къща, ПВЦ-дограма с к-стъкло, вътрешна изолация на стените,но не и на тавана,в северна България с доста мъгла и ниски температури до -20 гр. След вашите съвети се спряхме на Nocria 14 и Tochiba 13-ка на Daiseikai 6, но...Тошибата не могат да я намерят, а Нокрията я търсят твърде дълго. Предлагат ми други два модела:
-Toshiba B16N3KV2
-Mitsubishi MSZ-SF50VE.
Какво е вашето мнение за тези два климатика? Бихте ли ми предложили и други модели, подходящи за тези условия?
Двата модела, които ви предлагат нямат нищо общо с моделите, които сте харесали.
Попитайте за Тошиба 8-ма серия или някакво по-бюджетно, но много добро решение би било AR18HSFNCWKNEU
12LT би се справил с помещението
А ако трябва да се избира между 12LTC и 14 LUCA,кое е за предпочитане?
Благодаря за бързите отговори! Дано и от фирмата да са по-бързи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
m_dikov
чл. 4. Не нагрубявайте другите участници във форума. Не използвайте просташки език, псувни и т.н, адресирани към участници във форума или други личности.
Нямам спомен да съм нагрубявал, използвал просташки език или псувни, към когото и да е било! Моля да постенете коменатара ми да е видим за всички!
m_dikov, ще Ви бъде ли приятно, ако някой Ви каже че пишете само глупости?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
m_dikov, ще Ви бъде ли приятно, ако някой Ви каже че пишете само глупости?
Не, но хайде да мислим повече преди да пишем. Пък и да го правим така, че да се разбира какво искаме да кажем!
Нищо против нямам, но не може на всеки участник в дадена дискусия да му се следи как иска да си изрази мисълта. Мисля, че въпроса се изчерпа и не е нужно повече да дискутираме ситуацията.
Здравейте отново! Снощи забравих да уточня, че Мицубишито, което ми предлагат/SF50VE/ е с външно тяло SF50VBE.Търсих по сайтовете, но такова нещо не намерих.Може ли някой да ми обясни какво е това чудо и да даде информация за характеристиките му.