Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Ваньо, при големите машини 22-ката на ТОШИБА силно превъзхожда 70-ицата на ХИТАЧИ при температури под -10 градуса.
В такъв случай това силно ми накланя везните в полза на Toshiba-та. :)
Цитат:
edi1
Ама по-добре и по-евтино ще ти дойде една НОКРИЯ.
За нокрията ясно, ама не мога да я взема на такава добра цена ...всичко от нея, което би ми свършило работа в случая е около 2к лв.
Цитат:
edi1
12-цата изобщо не е в този клас машини за това голямо помещение.
Не разбрах за коя 12-ца говориш???
Цитат:
edi1
За 20-те квадрата 14-ицата ХИТАЧИ ще се справи.Аз с 10-ка топля подобно помещение вече 7 години.
И аз така мисля за 14-ката.
Благодаря ти за отговорите и бързата реакция.:Drinks:
Аа, грешката моя 21 ПАНАСОНИК съм го видял като 12.НОКРИЯ-та ще ти дойде към 2450-2500 с монтажа, явно ТОШИБА-та си я намерил на много добра цена, понеже горе-долу двете машини струват еднакво, като гледам.А 22-ката я виждам и с цени от 2700 лева някъде.
и аз да попитам последно -кой от двата
1.LG D12AK.NSB/S12AK.UL2
2.PANASONIC CS/CU-YE12QKE
22-ката Тошиба днес на сайта на Техномаркет беше 1100 лева, но явно е било само за днес през деня,защото вече са я махнали цялата промоция.
Техномаркет не никога не чистят стока случайно. Или са мостри, или с проблеми, или има друго гнило нещо. Често дори нямат и опаковка.
Цитат:
bokanegra
и аз да попитам последно -кой от двата
1.LG D12AK.NSB/S12AK.UL2
2.PANASONIC CS/CU-YE12QKE
Избере третия Hitachi 35PEB.Поне на мен ми се вижда по надежден от избраните климатици.
Ами спрял съм се на тези двата единия ще бъде може би,но кой...?Еветуано General LMC...пртеснява ме доста Дженерала с тези 26кг на външното тяло....зимата на северна стена....
Цитат:
bokanegra
Ами спрял съм се на тези двата единия ще бъде може би,но кой...?Еветуано General LMC...пртеснява ме доста Дженерала с тези 26кг на външното тяло....зимата на северна стена....
LG - то е по добър, то се вижда ,по-тихо, по-мощно, до-15гр. Аз съм си поръчал вече такова но 9-ка, отзиви ще дам другата седмица като го монтират.
здравейте,
насочил съм се към Daikin FTXS 42K/RXS42L - 2014 г. за помещение 25 кв. м., първи етаж над гаражи, гр. Пловдив.
Моля ако някой има същата машина да сподели мнението си за нея.
може ли да кажете малко мнения за тези климатици става въпрос за стая източно изложение със пвц дограма , трябва ми за отопление и охлаждане
Sanyo G22E , Hitachi T22F , Toshiba 2210D Toshiba RAS-22NAD , NATIONAL CS-Z253A SHARP AY-P22JBS
Стаята колко кубика е -дължина х височина х ширина???
- - - - - - - - - -
извинявам се !!! стаята е в -2.60 на 3 ширина на 4 дължина
Здравейте, търся мнение. Трябва ми климатик за отопление основно, но с важно условие за младеж с алергия към акари и прах. Стаята е 19 кв., южна с алуминиева дограма. София до около 2000 лв. Предварително благодаря на отзовалите се.
кой град,колко пари,какви градуси.........ДРЪПНАТООК
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-Основно за отопление,но и за охлаждане през лятото.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~27 кв.м - 2.60 таван - 71 куб.м
~19 кв.м - 2.60 таван - 49 куб.м
~10 кв.м - 2.60 таван - 26 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-PVC троен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~4 кв.м (Хол с кухня)
~5 кв.м (спалня)
~2.5 кв.м (детска)
г) изложението на помещението;
-източно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
4-ти етаж от 20-етажен ЕПК блок.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
-хол с кухня
-спалня
-детска
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 18-20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-Две От стените на спалнята са външни,на хола само едната, детската също е с една външна,блока е с ТЕЦ.Изолация няма.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
-Хол с кухня : (хладилник,фурна,котлони,микровълнова,абсорбатор,телевизор)
- спалня : (Компютър, монитор,рутер,телевизор)
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 4000 лв. с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Здравейте, моля ви да ме ориентирате при избора на климатик.Прочетох почти всички коментари в темата и имам вече някаква яснота,но искам да се допитам до компетентното ви мнение:thumbsup:.Разбира се,че ще се доверя и на мнението на служителите на фирмата,която избера и дойдат на оглед,въпросът е че и за нея съм под въпрос все още:help,ако може да ми препоръчате и фирма за София бих бил много благодарен:BigGrin.Както съм написал ще се нуждаем от 3 климатика но не всички фирми предлагат харесани от мен модели,проблем ли ще е ако извикам повече от една фирма,съответно ако има промоции в различни фирми?
Благодаря ви предварително.
Аз предлагам следните модели:
E12QKE - хол
E9QKE - спалня
E7QKE - детска
Втори вариант:
E12QKE - хол
RE9QKE - спалня
RE9QKE - детска
4000лв. с монтаж си е направо малка сума за тези три помещения в София. Е ако се слагат разни китайски въртолети може би ще стигнат...