toshiba-daiseikai-ras-10skvr-e-ras-10savr-e
При ползване без да изключвате климатика, а само да намалявате температурата.Не е съвет за фирма от която да го закупите, нито която да го монтира.
NA
NA
toshiba-daiseikai-ras-10skvr-e-ras-10savr-e
При ползване без да изключвате климатика, а само да намалявате температурата.Не е съвет за фирма от която да го закупите, нито която да го монтира.
Благодаря на всички за помоща -намерих нокрията awyz14lbl за 2300 с монт.- супер е но тя няма да иска да вземе 3-4 г. залежал в складовете. Ако
съм успял да я навия ще ви пиша.
Защо реши че е залежала толкова време в складовете,те май справяха да я внасятмайпреди по-малко от година.
Този пост е редактиран от justify; 05-12-14 в 14:06.
Можете ли да ме ориентирате за добър климатик, който да работи в следните условия:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-Главно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
-27,5 кв.м - 2.90 таван - към 80 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-ПВЦ/двоен/КА
в) квадратура на прозорците;
- 5.5 или 6 кв.м
г) изложението на помещението;
-Юг
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
2-ри етаж от 5-етажна тухлена кооперация, има нещо като портал, но няма врати или прегради
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
-Хол и кухня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-зимата 22- 23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-няма изолация, но апартамента е вътрешен, а външната стена е с прозореца (ще приложа схема)
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- телевизор, хладилник, фурна, котлони
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- надявам се на около 2500 с монтаж макс
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- зимата до -15 или -20 макс, макар че не си сполмням -20 да е било в Софето през моя живот
10. схема на помещението показваща точно геометрията му:
rgh1417781472f.jpg
В сиво е отбелязана стаята. Благодаря Ви.
Машината, посочена в по-горните постове, НОКРИЯ 14-а, е подходяща.Ей този - Климатик стенен инверторен Fujitsu General AWHZ14LB/AOHZ14LB Nocria - Bulclima .Също е подходяща и тази - Климатик стенен инверторeн Fujitsu General ASHG18LFCA/AOHG18LFC - Bulclima
Нокрията е супер, виждал съм я в действие, харесва ми и всичко..., може би е една идея по-шумна отколкото ми се иска. Това, което ме притеснява е че докато излязат наемателите и аз събера нужната сума е възможно да изчезне въпросната Nоcria, предвид, че доколкото чух май вече не се произвежда и внася. Благодаря за предложенията, ще ги проуча из форума.
Гледах тук че хвалят Toshiba Daiseikai има различни разновидности 5; 6; 6.5; 8, но не мога да се ориентирам при тях колко мощен ще е подходящ за кубатурата ми, за д аси правя сметка дали мога да си го позволя. Също така според вас къде ще трябва да се ситуира климатика, за да е най-оптимално отоплението?
Да, не се прави вече.Има явно още някакви количества, ама до кога не се знае.за ТОШИБА-та според мен трябва да дойдат и да ти поогледат първо помещението и тогава да преценят.Най-мощна е 6-а серия по принцип, една 13-ица може и да се справи.То и тя не се прави вече, но се намират машини все още.18-ицата LFCA е хубава машина, тя поне няма да свърши.Другия вариант е машина втора употреба японче, нещо такова - http://www.airqualitybg.com/%D0%BA%D...iba-ras-502sdr или такова - http://www.airqualitybg.com/%D0%BA%D...iba-ras-365ndr .
Изключвайки товарите климатикът, тъй като стените изстиват и когато го пуснете отново трябва да ги затопля и така цяла зима.Това не се отразява добре на климатикът.По-добре намалявате до минимум -което на повечето климатици е 16 градуса.
Здравейте! Нуждая се от помощ за избор на два климатика, които ще се ползват за отопление. Етаж от къща /втори последен/над него плоча. Гипскартон с вата на всички външни стени и тавана 5 см.Стени тухлени 30 см.На първо време ще се отопляват две стай и коридор, като вратите на двете стай са една срещу друга. Хол /15кв./ висок 2,45 и спалня 12 кв. висока 2,40. Мястото е северозападна България, студено си става зимата доста. Искам тихи и надеждни машини и с нисък минимум, т.е. да не изключват. Бюджет около 2000 - 2200 с монтаж.
Този пост е редактиран от pilot; 05-12-14 в 16:54.