Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Относно японските машини не мога да се изкажа.
За FH25 има доста противоречиви изказвания във форума, свързани точно с дразнещ шум от "окото", клокочене на фреон, нагревател, който работи непрестанно при под +2 градуса и безсмислени дефрости.
Е12QKE e OK, няма да имаш грижи с него.
можеш да погледнеш и новия премиум модел на Самсунг AR09HSSDAWKNEU и AR12HSSDAWKNEU машините са с 16дБ ниво на шума, най-високите параметри на енергийна ефективност и 6кВт максимал при отопление за 9ката и 6.6кВт максимал при 12ката. Цените са според мен са даже ниски за това, което предлагат - 1769/1869.
То пък точно Касап-а да питате за мнение за нови клими :)
Помислете и за Toshiba RAS10SKVP2-E/RAS10SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6
Цитат:
Първоначално публикувано от
vorotsen
Благодаря за отговора,
Kasap,а мнението ти за 2-та нови,които съм посочил какво е?
Не бих искал да давам мнение за тях, но подкрепям мнението на Велев - да заложиш на Панасоника, ако избора е между тези двата.
Отговор: Избор на климатик за спалня
Ами Panasonic-KIT-E12QKE,като че ли е финансово най-изгоден,лошото е че имам опит с един модел на Panasonic от 2005г,вярно нисък клас китайче,но не искам да си спомням за него:gun_bandana:,2ва пъти компресора се скапа.
Благодаря,AC_From_Hell,justify,Toshiba RAS10SKVP2-E/RAS10SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6 ще се справили при номинал 3.2 и 27децибела минимум не са ли много?Инааче Toshiba е супер при положение че разполагаш с 3к за JDR-281,примерно.
Аз само да попитам/допълня клокоченето/шумър от фреон немисля, че трябва да се класифицира като функция или дефект на климатика. Според мен, ако климатика е оразмерен според помещението и се изпълни при монтажа минимален тръбен път няма да има проблем с шумът от фреона. Смисъла на коментара ми е да внимаваш с монтажа, за да няма после допълнителни "екстри".
Най-сигурно да не клокочи фреон е да се източи. Тогава има гаранция, че ще е тихо. Клокоченето не е даденост, не е и дефект. Зависи от много неща.
Благодаря за съвета Иван Вълков.Момчета,някакви впечатления за Fujitsu ASYG12LT/AOYG12LT?
Винаги е добре да има запас но според мен една клсна 9-ка ще пее в това помещение, но без оглед може да си пишеме доста. Не си опоменал отдолу имаш ли съседи и с какво евентуално се отопляват.
Цитат:
vorotsen
Момчета,някакви впечатления за Fujitsu ASYG12LT/AOYG12LT?
Ако си направиш труда да потърсиш в раздела на марката ще намериш пре богата информация. Става досадно да се дъвчат едни и същи неща многократно...
От дясно имам съседи(другия вход),от ляво е моята спалня,отдолу също имам съседи.Предполагам че всички се отопляват на ток,защото тръбите на парното са изрязани.
Цитат:
AC_From_Hell
За FH25 има доста противоречиви изказвания във форума, свързани точно с дразнещ шум от "окото", клокочене на фреон, нагревател, който работи непрестанно при под +2 градуса и безсмислени дефрости.
Е12QKE e OK, няма да имаш грижи с него.
Позитивните мнения сте ги пропуснали, но при негатавизима сте много изчерпателен. Дайте го този алголитъм на Панасоника, да го видя черно на бяло с какво е по-добър от на зубадана?
Цитат:
preparatos
Позитивните мнения сте ги пропуснали, но при негатавизима сте много изчерпателен. Дайте го този алголитъм на Панасоника, да го видя черно на бяло с какво е по-добър от на зубадана?
Къде е Alexi, когато ми трябва :ole
Негативизъм няма, както може да се види ясно съм написал ПРОТИВОРЕЧИВИ ИЗКАЗВАНИЯ.
Безпредметно е да обсъждам алгоРитми на дефрост на Зубадан (или както му викат на запад NObadan, от nobody).
Цитат:
AC_From_Hell
Къде е Alexi, когато ми трябва :ole
Хахахах....Сигурен съм, че би избрал Мицу пред Панасоника.....;)
Той затова адаша си разкара мицуто...
Той и от двата недоволен горкия хахаха според мен щеше да предложи онова японското дето си е купил W нещо си, не ги знам моделите.