Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Още едно питане от мен, става въпрос за помещение от 50кв.м. с външна изолация, PVC дограма, височина на помещението 2.80метра. Панасоник CS-401CXR2, Тошиба RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11, Дайкин S40МTRXP. Спрял съм се на тези модели, предполагам, че с отоплението ще се справят всичките, интересува ме най малкият разход на ел. енергия. Ако някой има друго предложение моля да сподели.
50 кв.м.-задължително 2 машини.....ВЕРВАЙ МИ.а бре хане,всеки си мечтае за клиент като теб.така че ВНИМАВАЙ С ФИРМАТА.има доста кадърни момчета във форума,така че МИСЛИИИИИИИИИИИИ
Като толкова държите на най-икономичния климатик, трябва да имате и предвид КПД на трафа(85%-90%). Та в този ред на мисли си мисля, че новата Сарара ще е оптималния вариант. 2 броя за Героя!
S40MTRXP NEW URURU SARARA
на отопление
0.6-5,0-10,1 kw
консумация
0,98 kw
и
FTXZ35N URURU SARARA
на отопление
0.6-5.0-9.0 kw
консумация
1.00 kw
разхода на Панасоника и Тошибата е идентичен....
Заслужава ли си да се взима нещо с траф, като иде реч за МЕРЦЕДЕС-А, a?
Цитат:
Първоначално публикувано от
DUNDURMA
50 кв.м.-задължително 2 машини.....ВЕРВАЙ МИ.а бре хане,всеки си мечтае за клиент като теб.така че ВНИМАВАЙ С ФИРМАТА.има доста кадърни момчета във форума,така че МИСЛИИИИИИИИИИИИ
Да слагам две JDRки викаш и да решавам проблема, въртим сучим, и пак до машините за петролните шейхове опираме, хахахаха
Аз гласувам за панасоник CS-401CXR2 , защото има отопление дори и при дефростване и по параметри е най-силният.
Може и тошибата-топлината им е много приятна.
Може и 2 JDR-ки.
Най-добре два подови Дайкин-а.
Цитат:
aruba_man
Най-добре два подови Дайкин-а.
Очаквах да подкрепиш японските изхвърляци. Малко ме изненадваш с тези дайкини.
Цитат:
avast3
Очаквах да подкрепиш японските изхвърляци. Малко ме изненадваш с тези дайкини.
Много е логично. От опита ми знам че който си е купил изхвърлен климатик не повтаря а който веднъж е опитал подова машина не желае друга.
Здравейте, искам да поставя климатик в спалнята си. 16кв с 2.2м таван, южно изложение с голям ~3кв прозорец от ал. дограма.
От това което поизчетох из форуми съм се спрял на тези двата
Климатик Mitsubishi Heavy, Модел: SRK 25 ZJ-S/Premium
Климатик Панасоник KIT-E12QKE
Бюджета ми е около 1500лв. От Варна съм и имах малки затруднения да намеря тези модели из сайтовете на варненски фирми.
Благодаря предварително за съветите. :)
Ами добре но мисля че 12ка не е необходим за това помещение по логично е да е 9ка панасоника както сте избрали мицубишито.
Цитат:
VeleV.Klima
Много е логично. От опита ми знам че който си е купил изхвърлен климатик не повтаря а който веднъж е опитал подова машина не желае друга.
До този момент не бях се усъмнявал в твоя опит.
Цитат:
Kasap
До този момент не бях се усъмнявал в твоя опит.
Не се съмнявай. В темата не става въпрос за малки машинки в малки стаички. С големите, ако са на 100V, нещата стават много, ама много по-различни. С две думи, липсва ефективност! А човекът се интересува точно от това.
Цитат:
dodo_pv
С две думи, липсва ефективност!
Петко, не че нещо, но май си забравил хапчетата...Нищо лично, не тази материя със 100V-те машини не ти е ясна хич.
Цитат:
Деян Стойнов
Здравейте, искам да поставя климатик в спалнята си. 16кв с 2.2м таван, южно изложение с голям ~3кв прозорец от ал. дограма.
От това което поизчетох из форуми съм се спрял на тези двата
Климатик Mitsubishi Heavy, Модел: SRK 25 ZJ-S/Premium Климатик Панасоник KIT-E12QKE
Бюджета ми е около 1500лв. От Варна съм и имах малки затруднения да намеря тези модели из сайтовете на варненски фирми.
Благодаря предварително за съветите. :)
И аз съм на мнение, че тази 12-ка е прекалено мощна за това помещение. По-малкия или най-малкия събрат от същата серия ще е ОК:
Климатик Панасоник KIT-E9QKE
бе наистина не повтарят,ами направо ПОПЕТВАТ................