Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree3Одобрявам
  • 3 Post By badr

Неефективно размразяване от стара безсмъртна машина.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    34
    #1

    Неефективно размразяване от стара безсмъртна машина.

    Здравейте! Имам едно LG ES-H126LLA0. Доста е старичко, но за радост все още работи. Проблема е там, че заскрежава много външната пита. За сравнение новия климатик въобще не замръзва, а този постоянно се заскрежава. Не, това ме тормози обаче, а размразяването. Размразява много рядко и неефективно. Преди да се накани да размрази поне един час, че и повече духа съвсем леко топло и стаята започва да изстива, след като поразмрази започва да си духа както трябва и да топли докато не заскрежи пак. Та въпроса ми е от какво може да е това и има ли начин да му се зададе по чест цикъл на размразяване за по-дълго време.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #2

    Отговор: Неефективно размразяване от стара безсмъртна машина.

    Ами то хубаво ще се опита някой да ти помогне, ще намери сервизен мануал, ще види как са организирани циклите,ала ти не му даваш никаква възможност."Работи малко време," "след разскрежаване пак духа както трябва" и прочее безформени изрази от които никой, нищо не разбира.
    Изложи проблема така.Навън е .влажно, около 5-6 градуса, вали или мъгла....Климатика настроен на ХХ градуса, вентилатора е на ауто. разскрежава в продължение на хх минути, а час преди разскрежаването отново се е заскрежил и духа леко топло .....
    Не казваш най-важните неща -остава ли скреж след разскрежаването, ако то не е ефективно ще остава, но ако не остава проблема значи е другаде.При сухо или по-малко влажно време отново по същия начин ли се държи.
    Така подвеждаш себе си, а и колегата , който е решил да ти помогне.Нека първо се изясни проблема и едва тогава да се търси решението му.
    От така неясното описание аз си правя извод, че климатика ти се нуждае от дозареждане, но не бих се ангажирал категорично.А знаеш ли колко добре би било да се знае температурата на изходящия въздух и температурата в стаята по времето, когато духа нормално топло климатика и когато намалява.
    Така веднага общата картина се изяснява в мн.голяма степен и дава добра възможност за диагностициране на проблема.
    dodo_pv, Mega и Asen Ikonomov харесват това.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    34
    #3

    Отговор: Неефективно размразяване от стара безсмъртна машина.

    Извинявам се, но няма от къде да знам какво точно и как трябва да кажа. Моята специалност е много далеч от хладилна техника. Климатика не е инверторен. Настроен е на 22 градуса. Вентилатора има три скорости, аз го държа на максимална, понеже от ауто няма файда според мен, на ауто редува слаба, средна и силна степен през 5 секунден интервал. В момента навън е около 0 градуса, висока влажност и климатика не прави никакви проблеми, размразява като пушка и топли яко. Проблема се появяваше до преди няколко дена, когато навън беше пак около 0 градуса, но сухо. Настройката беше пак на 22 градуса, вентилатор на трета степен. В стаята 22 градуса. Климатика работи и постепенно започва да заскрежава външното тяло. Така до момента в който вече се е заскрежило яко, но машината не обръща в режим на размразяване. При настройка на максимална степен на вентилатора, вече явно почва да не му достига мощност и вентилатора работи на първа степен. Така заскрежен си работи поне още един час, преди да размрази. Температурата на издухвания въздух, по грубо мерене с обикновен термометър е около 27 градуса. А като започне да размразява, не изчиства добре цялата пита отвън. По краищата остава лед/скреж. След размразяване не съм мерил температурата на издухвания въздух, но се усеща значително по-топъл, въпреки че вече духа на 3 степен. Температурата в стаята от момента на якото заскрежаването до момента на размразяването пада с градус. Стаята е 14 квадратни метра, а тавана е висок 2,8 метра. Стаята е с 1 външна стена, пвц дограма, тухла, среден етаж без изолация. Пред външната стена има голяма остъклена тераса, на която са ми телата и на двата климатика. Новия от за период от две седмици насам, не съм го забелязал да заскрежи нито един път. Докато този постоянно. И сега във влагата пак постоянно заскрежава, за разлика от новия, но размразява навреме. Не мога да си обясня защо се ебава само във сухо време. Надявам се този път да съм изложил всичко. Извинявам се, ако пак съм пропуснал нещо или не съм го написал както трябва.

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    222
    #4

    Отговор: Неефективно размразяване от стара безсмъртна машина.

    Много ниска температура на вътрешният топлообменик съчетана със замръзване на външният топлообменик е равно на липса на фреон или стеснение нейде из капилярките.....
    Закачи му манометрите и му виж наляганията.....

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Русе
    Мнения
    34
    #5

    Отговор: Неефективно размразяване от стара безсмъртна машина.

    Нямам манометри. Ще се викат майстори значи. Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
    От dimon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 604
    Последно: 24-02-12, 19:29
  2. Отговори: 0
    Последно: 10-03-10, 12:47
  3. Размразяване на хидрофор
    От ivanp във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 2
    Последно: 24-01-10, 11:00
  4. Отговори: 0
    Последно: 06-06-07, 16:02
  5. Отговори: 19
    Последно: 15-04-07, 15:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе