Здравейте, предстои ми покупка на климатик и след доста четене се спрях на Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE или Daikin FTXS35K/RXS35L. Жилището ми е малко около 55 кв.м и височина 2.40м. /таванско помещение/, 3-ти етаж, под нас апартамента не се отоплява а тавана ми е плоча. Климатика ми трябва за отопление на всекидневната, която е 22кв.м. и има външна стена с източно изложение, която няма изолация. От спалнята, която е 9кв.м. и се отоплява с климатик 9-ка, към всекидневната има плъзгаща врата която е постоянно отворена. От всекидневната има врата към терасата, която е 11кв.м, остъклена е с ПВЦ-дограма, използва се за кухня, с никаква изолация на таван и под. Вечер като си лягаме оставаме вратата към терасата отворена, че да не измръзнат китките на жената /през деня се молят да има слънце/. И така, след краткото описание на жилището, ще ми бъде ми достатъчен един от горепосочените климатици и кой от двата, или да си взема малко по-мощен, само че съм финансово ограничен, като бюджета ми е до 1900лв с монтаж. Ходих при няколко фирми занимаващи се с климатици и един ти казва, че 12-ка ще ми е достатъчна, друг поне 14-ка и не знам на кого да вярвам. В момента всекидневната се отоплява с един доста стар Национал CS-AG25S-W /рециклиран/ и като паднат температурите, без усещаща се топлина, само ми завишава сметката за ток и външното му тяло страшно бучи. Помагайте!