1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Daikin FTXS35K/RXS35L PRO или Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
не да си ги взимаш ,да ги сложат по дълга тръба навита зад външното тяло .. според всеобщото мнение на спецове 2 метра е абсолютния минимум
А може ли тръбата да не е навита зад ВЪНШНОТО ТЯЛО, а да е изпъната по стената под 40см издадена част, която да го пази на сухо зимата и на сянка лятото? Защото имам опция външното тяло да е по на ляво от вътрешното понеже там ще е на сухо и на завет? И идеално тръбите ще се уползотворят по дължина за да стигнат до Вътрешното тяло? За да ме разбере прикачвам снимка Това за което обяснявам е нарисувано с Червен цвят. На снимката не се вижда много добре но така разположено външното тяло е изцяло на закрито и няма да го вали нито сняг нито дъжд.
Прикачен файл 15601
- - - - - - - - - -
Цитат:
pilot
Е, ако си го чувал от монтажници, какво да ти кажат...? 3 метра са ти вкл. в стандартен монтаж, обаче ако може да мине номера и с по-малко, без да приспаднат остатъка...В сервизните на някои марки, си го има като препоръка, каква да е дължината. С къс тръбен път, вероятността да чуваш клокоченето на фреона е голяма.
Освен звука от фреона по някакъв начин пречи ли на работата на климатика ?
Може дори е по-добре под терaсaтa.Не окaзвa влияние до 5 метрa, което се води стaндaрт монтaж по сервизно.Коефициентите зa корекция се променят нaд 5 метрa и то в стотни, сиреч нямa чaк толковa голямо прaктическо знaчение.
Цитат:
edi1
Може дори е по-добре под терaсaтa.Не окaзвa влияние до 5 метрa, което се води стaндaрт монтaж по сервизно.Коефициентите зa корекция се променят нaд 5 метрa и то в стотни, сиреч нямa чaк толковa голямо прaктическо знaчение.
Значи.... ИДЕАЛНО! ...
Слагаме "У леу" под терасата външното тяло, а тръбата минава на дясно точно под изпъкналата част 40см (между синия и белия участък) и всичко е на сухо и на завет и сме използвали 3те метра тръба! 3 в 1 ....
Четох за някакви щуцери, че не трябвало да се слагат. И мисля да си поискам тампони.
Я кажете нещо друго изпускам ли в пейзажа? :)
Добри стойки, може ако тръбния път е видим да се сложи PVC канал. Тампони аз не бих слагал, но клиента решава.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Georgi Stoichev
Значи.... ИДЕАЛНО! ......... И мисля да си поискам тампони.
Я кажете нещо друго изпускам ли в пейзажа? :)
поискай тръбите да ги вкарат в канал за естетика и да не гори изолацията Прикачен файл 15603
Еее , Мега ме изпревари:thumbup
Цитат:
Mega
Добри стойки, може ако тръбния път е видим да се сложи PVC канал. Тампони аз не бих слагал, но клиента решава.
Да канал ще се сложи задължително!
А тампоните защо да ги пропусна? Излишен разход ли са ?
Защото на добри машини са нужни много рядко. Тампоните обират вибрациите (не изцяло), тези машини нямат такива, ако са монтирани идеално. Ако се получи резонанс, тампони не помагат. По-добре да се монтра без тампони. Ако има нужда се слагат за 10 минути.
Това по-горе на снимката, под терасата ваш имот ли е? Струва ми се, че има парапет и е чужд имот. Ако е така ще е проблем да се сложи външното тяло там.
Добре, а тези тръби.... по тях предполагам минава фреон. Не е ли лошо за работата на климатика, че ще са изложени на почти преки климатични условия (жега, студ,) Не е ли лошо, че минават отвън? Когато е горещо ще се нагряват и обратно при студ, а съответно тези промени ще виалаят на фреонът в тях... Не е ли по-добре ако минават от вътре?
- - - - - - - - - -
Цитат:
Mega
Защото на добри машини са нужни много рядко. Тампоните обират вибрациите (не изцяло), тези машини нямат такива, ако са монтирани идеално. Ако се получи резонанс, тампони не помагат. По-добре да се монтра без тампони. Ако има нужда се слагат за 10 минути.
Това по-горе на снимката, под терасата ваш имот ли е? Струва ми се, че има парапет и е чужд имот. Ако е така ще е проблем да се сложи външното тяло там.
За тампоните ок.
За имотът не е наш, но терасата им влиза в моят имот и е отвъд въпросният парапет, просто на снимката не се вижда. Външното тяло ще си е изцяло на моя територия ;)
Кофти ъгъл е снимката.
тръбите са в изолация не са голи ,топлозагубите от тях са минимални .. изолират се поотделно с отделни изолации а не в обща ,накрая тръбния път задължително се вакумира ( това да не го пропускат че има такива "небрежни" монтажници ,особено сега в това влажно време )
За тръбите няма проблем, има по-дебела изолация, ако си носят + канала са достатъчно защитени.
ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ, КОИТО ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ТЕМАТА!!!
БЯХТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНИ, ИЗЧЕРПАТЕЛНИ И УЧТИВИ !!!
ВЕЧЕ НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ГО МОНТИРАТ МОМЧЕТАТА (НИЩО ЧУДНО И ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ Е НЯКОЙ ОТ ВЗЕЛИТЕ УЧАСТИЕ ТУК :) ) И ДА ВИ СЪОБЩЯ ОТЗИВИТЕ !!! :)
ЩЕ ПИША СКОРО, ЗА СЕГА ВИ ЖЕЛАЯ ЛЕКА И БЕЗГРИЖНА СЕДМИЦА!
3 Прикачен файл(ове)
Гледам вече си избрал климатика ама да напиша нещо все пак.Относно изтичането на гаранцията,на климатика има лепенка с големи букви 10 години гаранция на инверторния компресор.Също така да не дърпам дявола ама преди 6 години като си взех хладилника No frost от първите модели на Samsung ,всички го плюеха.Е гаранцията от 2 год. отдавна мина а хладилника работи супер и компресора му си е Samsung,какъвто е и на 09Kban.За това как щял да бъде след 20 дена ниски темп,ами ще бъде супер.Тавата иам бих казал перфектно отводняване,канали в нея и 3 големи дупки за разлика от някои прехвалени маркови машини с по една малка дупка.Също така при влажно време като снощи дефроста е добър,заскрежава яко питата и чак тогава дефроства за 11 мин,докато не свали всичко.
Рокера, стига, че се обърна на рекламен агент:)).Аз какво да кажа, като ТОШИБА-та ми тази зима има само един дефрост, ми нищо, топля си се и си кротувам.Пък за дупките му също нищо не казвам;).
Еди, датчиците на Тошибата пипал ли си нещо? :)
Цитат:
edi1
Рокера, стига, че се обърна на рекламен агент:)).Аз какво да кажа, като ТОШИБА-та ми тази зима има само един дефрост, ми нищо, топля си се и си кротувам.Пък за дупките му също нищо не казвам;).
Еди, аз за това не смея да кажа нищо. Защо да разрушавам вярата на хората? Всичко се крепи на вярата. ;)