Отговор: Избор на Климатик
Добре бе хора, това си е явно противоречие. В студовете /-8С е студ, нали/ изкарва въздух с темп. 30-35С, под нулата /-8С е под нулата, нали/ се очаквали чести дефрости. При тези условия, как и по какви физични закони, тази машинка ще отдели реални 4.07кВт отоплителна мощност? Или едното не е вярно или другото....
Нито веят хладно, нито дефростват на час. Ама, нали не разбирам... Може и да са боклуци :confused:
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Добре бе хора, това си е явно противоречие. В студовете /-8С е студ, нали/ изкарва въздух с темп. 30-35С, под нулата /-8С е под нулата, нали/ се очаквали чести дефрости. При тези условия, как и по какви физични закони, тази машинка ще отдели реални 4.07кВт отоплителна мощност? Или едното не е вярно или другото....
Според тебе по какви закони?:)
Климатиците не са печки, да им сравняваме изходящите температури. Неслучайно отдаваната мощност се мери в киловати, а не в градуси.
Една и съща отдадена мощност може да бъде да бъде постигната при различни изходящи темпрератури. Не знам защо се учудваш, че климатик с по-ниска изходяща температура може да отдава по-голяма мощност.
Изходящата температура е дадена в сервизното:
http://prikachi.com/images/885/8448885I.jpg
Влагодаря, сега вече е видно кое не е вярно....
4.07кВт е максимална мощност при -8. Не разбрах кое не е вярно?:confused:
Според графиката, capacity при +8 е 4кв, докато при -8 е 3кв.
Цитат:
KI_YOOU
Според графиката, capacity при +8 е 4кв, докато при -8 е 3кв.
На графиката капацитета е отчетен при компресор работещ на номинал, не на максимал. Какво неясно има?
Климатика пак ще си отдава декларираните мощности, но с по-ниска изходяща температура.
Здравейте,
надявам се да ми помогнета в избора на климатик.
Предназначен е за западна стая на жилищен блок, 18 кв.м., 2.60 височина на 2 етаж от 3, тухла, без изолация. Наското е сложена ПВЦ дограма. Една от стените е външна, 1 към стълбище на блока и 2 към вътрешни стаи, които за момента не се отопляват. Съседите от горе и долу не наблягат много на отоплението.
Намирам се в гр. Добрич. Външното тяло ще бъде поставено на западната стена.
Основните ми изисквания към него ще са да:
I. Oтоплява зимата
II. Тих
III. В никакъв случай да не замръзва.
Предпочитана температура 23-24 градуса.
Спрял съм се на следните модели:
1. Panasonic CS-E12QKEW
2. Fujitsu ASYG12LUCA
3. Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S
Ако някой има опит с фирмата от линковете, моля да ми пише ЛС.
А нещо, за скоростта на турбината / дебита и връзката и с температурата? Май, совите не са това, което са? Я ми обяснете, как така, моя панасоник духа с 42 градуса при около -10 външна температура?
Веднъж си правих експерименти с една термопомпа от T-Cap серията. При -17 външна температура (измерена от датчика на термопомпата) вадеше 55.2 градуса вода на изхода, при 50 на входа (отново измерени от датчиците на термопомпата). Като предполагам можете да се досетите колко всъщност градуса трябва да е Т на фреона, за да се постигне този резултат... Дебитът на водата при максимална мощност на обекта е регулиран на 45.9 л/м, според инструкциите на панасоник.
Re: Отговор: Избор на Климатик
Цитат:
kamen1230
Здравейте,
надявам се да ми помогнета в избора на климатик.
Предназначен е за западна стая на жилищен блок, 18 кв.м., 2.60 височина на 2 етаж от 3, тухла, без изолация. Наското е сложена ПВЦ дограма. Една от стените е външна, 1 към стълбище на блока и 2 към вътрешни стаи, които за момента не се отопляват. Съседите от горе и долу не наблягат много на отоплението.
Намирам се в гр. Добрич. Външното тяло ще бъде поставено на западната стена.
Основните ми изисквания към него ще са да:
I. Oтоплява зимата
II. Тих
III. В никакъв случай да не замръзва.
Предпочитана температура 23-24 градуса.
Спрял съм се на следните модели:
1. Panasonic CS-E12QKEW
2. Fujitsu ASYG12LUCA
3. Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S
Ако някой има опит с фирмата от линковете, моля да ми пише ЛС.
И 3-те машини са доста добри за цената си
Тая графика с изходящите темп. на панасоника,не ми се струва да е вярна.Нереално ниски са.Мерил съм и двата си Самсунга и при - 11 гр ,вадеха изходяща над 50 гр ,при максимален вентилатор,при задание от 30 гр. вътре
Що да не е вярна? Ако вдигнеш още дебита на турбината, повече ще падне температурата. Ако обема на изпарителя / дебита на вентилатора му е достатъчно голям, компресорът даже няма да се ограничи.
При 0 гр. да вади едва 34гр. изх. на макс ,освен това да е мерено на поне 50 см пред климатика ,а не точно пред жалузите.