и като го сложиш в това коридорче къде ще отива отделяната топлина от външното тяло?
Преглед за печат
и като го сложиш в това коридорче къде ще отива отделяната топлина от външното тяло?
Хора четете човека казва в коридорче вътрешното тяло.
Здравейте!
Снощи техникът постави диагноза "Компресора си е отишъл" на старата Мидеа, което налага да се замисля за нов климатик.
Става въпрос за следната стая:
- Жилищна стая, всекидневна, ползва се около 12 часа в денонощието.
-Ще се ползва за отопление и охлаждане
-Стаята е 18 кв. метра, 45 куб. метра
-Стара дървена дограма с площ 4,5 кв.метра
-Изложение Север-Изток, първи етаж, всекидневна - ползва се около 12 часа дневно
-Панелен блок в град Русе, външна стая, вътрешна изолация правена от някакви ентусиасти преди 13 години с фибран - 2 см
-В помещението няма много мебели, "търси" се температура 21-23 градуса през зимата.
Досега е използван климатик MIdea MSG-12HR, който се справяше, макар и трудно при -15 :)
Не съм решил дали да взема конвенционален климатик (бих платил до 650-670 с монтаж) или инвертор (бих платил до 1200-1350 с монтаж)
Вчера получих оферта за HITACHI RAK 35PPB - 1250 лева с монтаж . Някакви мнения???
Благодаря предварително!
Хубава оферта са ти направили. Вземай HITACHI RAK 35PPB.
Купувай!
За тези пари по-добре RE12QKE.
Моля за помощ при избора ни за климатик. Съвсем сбито отговарям по десетте точки, необходими за правилния избор. т.1-жилищно, т.2-и за двете, т3. а/ 24кв.м ,60 куб.м ; б/дървена; в/5 кв.м; г/юг-запад; д/партер; е/всекидневна; ж/къща т4. с.Гложене,Тетевен т.5.24 /20 т.6.не т.7.не т. 8. до 2500 лв. т.9. 35/-15 т.10. правоъгълник 6/4/2,5 метра. Моля, препоръчайте ми добра и коректна фирма в нашия район, разполагаща с нужните модели климатици и специалисти, които да си свършат бързо, качествено и коректно работата. Благодаря Ви предварително !
Охлаждане пичове,охлаждане......
Вътрешно тяло в коридорче.,....така е проектираном,така е направено.Трябва само да купя климатика и да го сложа...Според мен е направено с цел да не го чуваш и да не умираш от студ докато спиш....Само да кажа,че ситуацията не е в БГ....
Еми хващай една 14ка или 16ка за ушите и слагай. Трябват ти около 4-4,5кВт номинално на охлаждане.
Стига бе, айде поне 13ка, че 2000+ хвърлени ей така е малко тъпо.....
ако не се успи