Отговор: Избор на Климатик
Еми аз доколкото знам тези озонатори ги използват в болници за стерилизиране на помещения, но задължително хората се махат от помещението преди това, тъй като отделения озон е опасен. Едва тогава вътре се пуска озонатора, работи известно време, след което се изключва, изчаква се няколко часа да се разпадне остатъчния озон и чак тогава се пускат хората.
Никой не слага озонатори в домашни климатици.
Това за болниците е UV лампа. Слагали сме доста по ВМА. Там е друго, дължината на вълната е специфична и избива всичко познато, като за различните патогени има различна доза на екпозиция. Озонатора се препоръчва за дихателни проблеми, астма, алергия. Там не дишаш чист озон, различни неща са.
алоооооуууууууууууу ДОКТОРЧЕТАТА..........ай сопрете са да ни въ ИЗПЛЮЩЯ
Здравейте на всички, и направо на въпроса, трябва ми климатик за кухнята, която е 12кв ,с външна изолация 5 см, 5 камерна дограма, апартамента вътрешен , изток запад, като кухнята се пада от запад.Понеже няма да слагам врата на кухнята, ще трябва да добавя и още 8кв за антрето, и съм се спрял на този климатик PANASONIC CS/CU-TE9HKE .Знам,че не е нов модел но пък е доста добър.Моля разбиращите да ме посъветват дали е добър и ако не е, да ми кажат какъв ще е добре .Бюджет 1300 лв макс с монтажа.
Добра машина е, ако не той то актуалния Е9QKE ще ти свърши работа.
Много хубав дизайн има тази машина.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Аз само те предупреждавам да внимаваш. Представи си, ако си забравиш включен
озонатора на климатика и случайно вземеш, че заспиш на дивана, може да не се събудиш повече.:scared:
Озон
Един юнак, през лятото, така си забравил телевизора включен, цяла нощ. Бил с ЕЛТ (кинескоп). Нямал пари за климатик и се охлаждал с вентилатор. На другата сутрин умрял... Баща му казал на патоанатома, че бил отровен от озона от ТХО-то на телевизора и каскадата. Патоанатомът и той умрял, ама от смях... :))
Додо, недей да спориш с д-р. Джак(ил). Ако все пак го правиш, се надявай да е патоанатом, а не уролог.
/Ма и в двата случая се надявай да не му попаднеш в ръчичките/
Може ли някой да ми обясни каква е разликата от конвенционалния и инверторния климатизатор, и по-точно ако имам два климатика 12-ки и единият е конвенционален а другия инвертор то колко разлика ще има в консумацията на ток.
Здравейте бихте ли дали малко инфо за LG D12AK
Цитат:
Първоначално публикувано от
Георги Табаков
Здравейте бихте ли дали малко инфо за LG D12AK
Тук има писано за модела: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...s09ak-ul2.html
Здравейте,
Избор м/у две машини Fujitsu 18LFC или LG E18SQ?
Русе, 35м2 хол с добра дограма троен стъклопакет, без изолация(за сега).
Ще се използва предимно за отопление.
Клоним повече към ЛГ-то заради цената и това, че по данни е по-икономичен, и двата са с ходни параметри, въпроса е кой е по-добър при -10?