Отговор: Избор на Климатик
buldozer_mnt
ĸoлeбaя ce ĸoй дa избepa
Здpaвeйтe, извинявaм ce зa тeмaтa нo нямa мнoгo вpeмe зa чeтa дaли имa cъщaтa. Koлeбaя ce oт тeзи мoдeли Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Міtѕubіѕhі Неаvу ЅRК35ZМ-Ѕ/ЅRС35ZМ-Ѕ РRЕМІUМ и Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Dаіkіn FТХ35К/RХ35К 2015 + WіFі ĸoй дa избepa,oтвopeн cъм и зa дpyги пpeдлoжeния.Живeя в Coфия нa 3 eтaж изтoчнo,щe oтoплявaм xoл oĸoлo 25 м2(мoжe дa ce ĸaжe чe e изцялo вътpeшeн) ,нямa изoлaция,ceгa ce cлaгa ΠBЦ дoгpaмa нa бaлĸoнa.Жeнaтa щe иcĸa дa и бъдe 35 гpaдyca ,нo peaлнo oĸoлo 23-27 миcля дa пoддъpжaм. Π.Π. нямa дa cъм вeчнo в тoзи aпapтaмeнт зa тoвa гo имaй тe в пpeдвид ĸoe щe e дoбpo и в пo лoши ycлoвия! Блaгoдapя ви,пpeдвapитeлнo!
Уф, Сашо... щом ти се колебаеш, не знам какво да кажа... :))
Имам чувството, че масово е по лесно да се "напляскат" теми за това кой какво му трябва, вместо да се пише в правилната тема и малко да се прочете.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Имам чувството, че масово е по лесно да се "напляскат" теми за това кой какво му трябва, вместо да се пише в правилната тема и малко да се прочете.
Знам,че е досадно всеки да пуска нова тема без да прочете малко ,но темите са много и отнема време да намериш това което търсиш.Цял следобед гледам климатици и коментари,и всеки казва противоречиви неща и не знам какво да правя ,а тоя форум доста хора го препоръчват и затова направо пуснах тема без да прочета малко, за което много се извинявам.След като е питането ми е преместено където трябва, изтрийте темата която пуснах.
Благодаря ви!
Цитат:
Aleksandars
Здpaвeйтe, извинявaм ce зa тeмaтa нo нямa мнoгo вpeмe зa чeтa дaли имa cъщaтa. Koлeбaя ce oт тeзи мoдeли Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Міtѕubіѕhі Неаvу ЅRК35ZМ-Ѕ/ЅRС35ZМ-Ѕ РRЕМІUМ и Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Dаіkіn FТХ35К/RХ35К 2015 + WіFі ĸoй дa избepa,oтвopeн cъм и зa дpyги пpeдлoжeния.Живeя в Coфия нa 3 eтaж изтoчнo,щe oтoплявaм xoл oĸoлo 25 м2(мoжe дa ce ĸaжe чe e изцялo вътpeшeн) ,нямa изoлaция,ceгa ce cлaгa ΠBЦ дoгpaмa нa бaлĸoнa.Жeнaтa щe иcĸa дa и бъдe 35 гpaдyca ,нo peaлнo oĸoлo 23-27 миcля дa пoддъpжaм. Π.Π. нямa дa cъм вeчнo в тoзи aпapтaмeнт зa тoвa гo имaй тe в пpeдвид ĸoe щe e дoбpo и в пo лoши ycлoвия! Блaгoдapя ви,пpeдвapитeлнo!
Адаш взимай Дайкина :))
Цитат:
buldozer_mnt
Знам,че е досадно всеки да пуска нова тема без да прочете малко
Не е досадно, а объркващо за бъдещите читатели на това което се дискутира. Така, с отделни теми, става пълен хаус ("батак" по бай-ганьовски), ако се наложи човек да търси нещо. Именно заради това е създадена тема в която се дискутират различни модели машини и човек може да се насочи какво си да купи.
Колкото до Вашето питане, може да се насочите Вашето внимание към следните модели:
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus или Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus (новия дизайн на вътрешното тяло)
General Fujitsu ASHG12LUCA
General Fujitsu ASHG09LTCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S~SRC35ZM-S Premium (посочен от Вас)
Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown
Hitachi RAK-35RXB/RAC-35WXB Akebono
Здравейте, ще съм благодарна, ако ми помогнете с избор на климатик. Помещението е хол с кухня, 58м2, югоизточно изложени, с изолация и стъклопакет. Климатикът ще се използва за охлаждане само, да поддържа температура с помещението око 27с при външна 37-38с. Предполагам, че 24BTU e подходящ за тази кубатура, но тези два модела са на много добра цена в момента: Toshiba Suzumi +RAS-B22N3AV2-KV2 и Hitachi RAKRAC60PPA. Смятате ки, че някой от тях е подходящ?
В помещението има провизии за инсталиране само на един климатик.
Благодаря предварително
Avra, за подобно помещение, една машина няма да създава необходимия комфорт и равномерно разпределение на температура. При условие, че има само едно място за монтаж (това сигурно някоя "умна" глава го е решила), може да погледнете следните модели:
General Fujitsu ASHG24LFCC
Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZM-S~SRC63ZM-S Premium
Samsung AR24HSFNBWKNEU Classic+
Daikin FTX60GV~RX60GV Comfort
Carrier 42UQV060M/38UYV060M XPower GOLD
Carrier 42HVS24A/38YVS24A i-PLUS
Mitsubishi MSZ-GF60VE~MUZ-GF60VE
Gree GWH24MD-K3DNA3K Cozy
В общи линии, необходима Lи е машина която да отдава в режим охлаждане ~ 6.0 kW.
Цитат:
Aleksandar Aleksov
Здравейте,
Трябва ни климатик за апартамента на родителите ми.
1 Жилище - хол/спалня
2 По принцип има тръби за радиатор,които когато съседите наоколо пуснат парно се загряват и държи някаква прилична температура. Би било хубаво да може да се ползва през всички сезони.
3 Около 15.5 квадрата и около 45 м3
Прозорците са около 3м2 стара дървена дограма към остъклен балкон с пвц дограма.
Източно изложение,нищо не закрива слънцето, 6ти етаж,панелка.
Помещението е хол,но се използва и като спалня.
4 София,южен квартал
5 Зимата около 23-24 градуса,лятото около 25-26
6 Апартаментът е вътрешен,като единствените външни стени са на балкона и кухнята - те са с външна изолация. Таванът няма изолация
7 TV
8 до 1200 с монтажа
9.Зима - 20, Лято + 40
Здравейте,
чудя се за това : FUJITSU ASYG-12LMCA и дали ще мога да намеря нещо по-добро за тази сума
Aleksandars, благодаря много за бъзият отговор.
Не живя в България и по някаква причина тук General не са популярни и не внасят за голяма кубатура помещения. Вие, кой бихте избрали от изброениете, ако е за Вас?
Carrier I plus e също на много добра сена, но се страхувам, че тези 400 евро които ще спестя като го купя, ще ги дам за сметката за ток. Искани се да е качествен и икономичен и да не е много скъп, което май е невъзможно
Цитат:
Aleksandar Aleksov
Здравейте,
чудя се за това : FUJITSU ASYG-12LMCA и дали ще мога да намеря нещо по-добро за тази сума
климатиците дето топлят при -20 почват от около 2000 лв за 9ка ..
Цитат:
Alexi
климатиците дето топлят при -20 почват от около 2000 лв за 9ка ..
Тоест това,което са написали "Нормална работа при -20С" е с други думи булшит?
Цитат:
Aleksandar Aleksov
Тоест това,което са написали "Нормална работа при -20С" е с други думи булшит?
Ако говориш за 12LMC е булшит и половина.
Avra, взимайте тошибата...Toshiba RAS-B22N3KV2-E Suzumi Plus