Отговор: Избор на Климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gos66
Здравейте на всички.
Нужна ми е помощ с избор на климатици.
Помещениятя са две.
Изложение Север-Североизток в София. Няма топлоизолация.
Сградате е тухлена. Етаж 4 от 6. Сградата няма отопление (ЛО/ТЕЦ) . Досега не е живяно там и нямам наблюдения дали съседите се отопляват и как. Двете помещения имат една обща разделителна стена. Ще се монтира PVC дограма 5к с двоен стъклопакет- б/б/Ка. Пред двете помещения има закрита обща тераса и външните тела ще са в двата края - на сухо и закътано място.
Хол с к.бокс +коридор - 21м2 + 3м2 или 24м2, една външна стена. Прозорци 3,8м2. Между хола и коридора няма врата, а само отвор.
Спалня - 11м2. Прозорци 3,8м2. Една стена към стълбище.
Според бюджета (до 3300 лв , по възможност модели одобрени за кЕЕ) съм се спрял на няколко варианта:
За хола:
Panasonic E12QKE
Panasonik NE12MKE
Toshiba B13N3KV2-E Suzumi+
General-Fujitsu ASHG12LUCA
За спалнята:
Panasonik E09QKE
Toshiba B10N3KV2-E Suzumi+
General-Fujitsu ASHG07LUCA
Имам и идея за Фуджицо и ко AWYZ14LBL Nocria за хола, ако се намери останала на склад и някой 100V к2у за спалнята.
Най-вече ме притеснява спалнята - кой от посочените ще е най-тихо работещ.
Благодаря предварително на всички за отговорите.
ПП Климатиците ще се ползуват с предимство основно за отопление.
Извинявам се че така си ъпвам въпроса, но отново моля за помощ с избора за горните помещения.
Ако търсиш тих климатик забрави Nocria та
Ъ-ъъ... и какво ще предложиш?
Цитат:
mac14
Ако търсиш тих климатик забрави Nocria та
Това са глупости, нокрията е шумна, когато има да наваксва. Все пак е мощна машина. Лично съм я виждал, в режим на отопление в темперирана дневна стая да работи абсолютно безшумно. Въпрос на добро оразмеряване, начин на ползване и невротизъм на ползвателя.
Не са глупости преди седмица имах възможноста 4 дена да използвам 18 ката бях на гости , ами не издържах вечер при този климатик да заспиш забрави не за мен много е шумен , от 4 год. съм с daikin 42 ftxr-e уруру сарара смея да твърдя по тих климатик не съм видял .На брат ми взехме два MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ_FH35VE и те са шумни .
Това не е климатик за спалня, за дневна е, при това не малка. И аз не знам за 18-ка на която да спя нормално.
Тихият е за спалнята(11м2) от тези:
Panasonik E09QKE
Toshiba B10N3KV2-E Suzumi+
General-Fujitsu ASHG07LUCA
като най-важно е да е комфортен (като тишина). Може и друго в този ценови клас.
Nocriа-та или друго е за хола и за този климатик водещото е да топли и в по-тежки условия 24м2.
Благодаря.
Цитат:
mac14
от 4 год. съм с
daikin 42 ftxr-e уруру сарара смея да твърдя по тих климатик не съм видял.
Явно за 4 години си видял само един климатик.
Не може всяка година да ги сменяме все пак ,сега живот и здраве Тошиба даѝсеѝкаѝ 8 за спалнята.
Цитат:
Mega
Това са глупости, нокрията е шумна, когато има да наваксва. Все пак е мощна машина. Лично съм я виждал, в режим на отопление в темперирана дневна стая да работи абсолютно безшумно. Въпрос на добро оразмеряване, начин на ползване и невротизъм на ползвателя.
Имам Нокрия 18, монтирана в дневна и мога да кажа,че на sleep степен на турбината може да се спи в помещението /ако климатика не се намира над главата на спящия и той наистина да не е невротик/ . Да, относно шума той не е от най-тихите машини, но пък турбината е голяма и ефективна. А за отопление в този клас не виждам коя машина го превъзхожда в съотношение производителност-цена.
За момента смело мога да твърдя че по добра машина от Daiseikai 8-ма серия няма, който каквото иска да казва. Най хубавото е че вече са и тихи :d. Предизвиквам някой да ме пребори за това изказване. Без да намесвате К2У :D.
Проблем е, ако го изпуснеш през зимата да влезе в повторно кратковременен режим. А това ще е неизбежно в спално помещение, чиито обитатели обичат по-хладното (18 до 20 градуса). Пета серия работи по-добре в спалня, а осмицата е незабележима и не се усеща във всекидневна.
Цитат:
zaqza
Малко скъп ми идва ,но ще се напъна.
Имаше и старото Сузуми 13-ка на цената на новата 10-ка за 1350лв.
Предложиха ми и Дайкин 12-ка от ,Комфорт,серията но нещо не ми вдъхва доверие
КУПИХ ГО препоръчаният Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi + , за 1350лв , другият вторник ще го монтират.
Някой може ли да каже дали реално е по-добър/лош от този от подписа.
И последен въпрос: Дайкина от подписа е 7 годишен , но в последните 2 години не топли добре.Ще му направят профилактика вторник като монтират Тошибата , но някой ще ме насочи ли какво трябва да гледам за да е ПЪЛНА профилактиката.Благодаря.
Цитат:
zaqza
някой ще ме насочи ли какво трябва да му направят за ПЪЛНА профилактика.
Източване на фреона, сваляне на двете тела, пълно разглобяване и измиване, проверка на лагерите, смазване на лагери и втулки, вакуумиране, зареждане по везна, замерване на тока и наляганията. Ми май само това. :)