По какво съдиш, че Дайкина охлажда по-добре? Духа по-студено ли?
Преглед за печат
Може би си внушавам наистина.
Свалиха вътрешното тяло , и го разпарчатосаха на съставните му части.След което го измиха в банята с препарат , и обилно го изплакнаха.Всичко блесна като имаш напредвид колко бе затлачено всичко от цигарите.След това го монтираха , вакуумираха , и единият отиде при външното да мери нещо.
Чисто субективно имам това усещане - за 40 миути в стаята с Дайкина ми се струва по-студено , а и директната струя на въздуха като че ли е по-студена.
Както казах - субективно мнение , утре ще замеря температури , но да не се вманиачвам толкова много...ще видим зимата как е.
И какво ти струваше процедурата?
Здравейте,
като новобранец бих искал да поздравя всички им благодаря предварително за помощта която ще окажат :)
сериозно четене на форума падна, но така и не можах да реша дилемата си, за това реших да се регистрирам и да питам
Та на въпроса
Търси се климатик за хол 22,5 кв / 60 кубика
Изложение юг/запад
Прозорци 5м - 2м на юг и 3м на запад; Предстои да бъде монтирана дограма 5кам 3-ен СП;
Апартаментът е на 1 етаж
Понеже имам тъкмо прохождащо бебе (1г) и комфортът с подовите бил по добър реших че ще е такъв
И тук идва дилемата: кой точно
от многото четене май трябва да е един от тези
Fujitsu General AGHG12LVCA/AOHG12LVCA
Daikin FVXG35K/RXG35L NEXURA
Toshiba RASB13UFV-E1/RAS13N3AV2-E1
Mitsubishi Heavy SRF35ZMX-S/SRC35ZMX-S
има и един Mitsubishi Electric MFZ-KJ35VE/MUFZ-KJ35VE ама цената му е доста над останалите и не знам заслужава ли си
целта е покупката да осигури максимален комфорт и висока температура през цялата зима
Здравейте аз съм в същата дилема относно избора на климатик като колегата stto от днешното допитване.50кубика южно изложение без изолация 1300лв и се триума между RE12, LMC12,13AVANT-E3,обаче не знам кой как се справя на студ и какви мощности му остават при -10 -15 градусаНякъде във форума бях чел,че13AVANT-E3 при -15 отдава само 1,5кв,ама дефроста бил добър може и да бъркам де .Бъдете така добри да ми помогнете та да не замръзнем през зимата и да се топлим с псувни по климите.
Ако говорим за комфорт, Нексурата смятам че излиза едни гърди напред сред останалите претенденти (Електрика - без коментар).
Ако търсиш истински японски комфорт, може би това Toshiba-RAS-281JDR или това с топъл дефрост Panasonic-CS-281CXR
японските ги няма налични от години .. недей гледа че стоят по някои сайтове .. от изброените всеки би свършил работа ,аз бих взел 12LVC - могъща машина която няма да усети помещението ,с нея можеш и 25-27° да поддържаш в 22 квадрата ..
- - - - - - - - - -
всеки лагер може да се смени
ако ти се виждат много ,смени си го сам :) лагера е 5 лв читавия
Прав си.
Днес четох някаква тема тук за монтаж от купувач.Пълен смях - той човечеца инвестира за един монтаж сума пари , да не говорим за изгубеното време и нерви.
========================================================
Замерих сега изходящата температура на профилактираният Дайкин - 38*С изходяща на Powerfull режим при 27*С в помещението.
По спомени изкарваше 52*С на Powerful като нов , но беше зима.Има ли сезона значение , или профилактиката е неуспешна?
Профилактиката си е напълно успешна. А сега да го пускаш на отопление, при 27С в помещението, си е чиста глупост. Няма смисъл от това, нали сега охлажда добре - това е по важно. А ти се струва, че духа по студено от Тошибата защото минимума му е по висок и то доста. Това обаче не дава вярна представа, коя машина охлажда по добре.
Вярната представа я дава термометъра - поддържа ли зададената температура в помещението, то тогава пии си пиенето и не се занимавай с глупости.
това не са ли по малките модели които ги дават до 20 квадрата
няма ли да имат проблеми като паднат температурите
жената е много зиморничава и като говорим за високи температури става въпрос за 24 25 градуса :azn: