Резултати от 1 до 9 от общо 9

Избор на климатици за 4 помещения в апартамент

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Избор на климатици за 4 помещения в апартамент

Здравейте. Предстои ми избор на 4 климатика но избора е толкова голям че изцяло се заблудих а по фирмите си имат явно предпочитания към различни марки и в едната казват - абе Дайкин си е Дайкин, в друга "В БГ като стане една марка нарицателно и край (както Нокиа преди години при телефоните) а на тебе и други по-евтини марки ще ти свършат работа"
    А аз търся не разни екстри или пък най-евтиното а по-скоро най-доброто съотношение цена/качество и да си вършат работата перфектно.
    Става въпрос за панелен апартамент с изложения изток(кухня и спалня и двете са по 12м2) и запад(хол и детска и двете са по 18м2). Ще се сложи ПВЦ дограма със стъкла 4 сезона а на стените с прозорци от вътрешна страна ще има гипсокартон с вата.Другите ми стени са към съседи и стълбище т.е освен стените с прозорци няма други външни стени. В кухнята ще бъде усвоена терасата като тя освен гипсокартона по тавана и пода ще има и фибран както и съседите отгоре и долу също са усвоили терасите. Апартамента е в Бургас - тука голяма зима няма но въздуха е влажен и сякаш климатиците по-често правят дефрост или може би само така ми се струва.Нямам предпочитание към марка но ми се искаше да имат климатиците плазмен филтър но май ще отпадне това изискване защото ми казаха че плазмата се слага във по-високите класове а там вече идва скъпо. Бюджета ми е към 5000 лева а ако мога да се възползвам от REECL 6000 и когато върнат част от сумата пак ще стъпи някъде към 5000. Чудя се ако пък за двете големи стаи взема скъпи мощни климатици дали целия апартамент ще мога да климатизирам т.е да мина с 2 по-големи по-скъпи машини от по-висок клас или с 4 по-евтини. Прилагам ви и схема на апартамента като с червено отбелязах местата на които мисля да са климатиците.
    Благодаря предварително.apartament (2).jpg

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Избор на климатици за 4 помещения в апартамент

Така като гледам по схемата има вариант с два мултисплита. Ще е по-естетично с 2 външни тела, отколкото да висят 4 по фасадата на сградата. Този вариант крие и малко рискове - ако през зимата се случи евентуална повреда във външното ще останеш без отопление и в двете стаи, но това е в сферата на вероятностите, може и нищо да не му стане. Другото, което е, че излиза малко по-скъпичко от единичен сплит.
    Това го предлагам, като вариант за избор, а за цени и модели на мултисплитове нека се изкажат специалистите.
    Късмет!

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

скъпи са мултисплитовете .. 4 отделни машинки ,за малките стаи може нещо маломощно на 100 волта с нисък минимум да се помисли да се вземе

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Хм... мултисплит наистина не се бях замислил но щом идва по-скъпо не е вариант защото бюджета ми е силно ограничен.
    Днес набързо си пуснах темата и сега видях че има специална тема в която хората са съветвани какви климатици да си закупят. Ще си копирам мнението там и моля администратор да изтрие темата.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Помисли за 100V както те посъветва Алекси.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Не мога да намеря в Бургас кой предлага.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Варнаклима имат офис в Бургас ,а и можеш да го купиш отвсякъде моя единия е от Пловдив

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Благодаря. Бях видял Варнаклима но не обърнах внимание на офисите след като видях Варна. Пропуск от моя страна

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

разгледай промоциите им .. имат намалени нови машинки точно като за малките ти стаи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Програма за изчисляване лица на помещения
    От armani` във форум Общ - софтуер
    Отговори: 41
    Последно: 14-06-16, 09:22
  2. Отговори: 24
    Последно: 24-11-14, 12:21
  3. Избор на климатици
    От nut001 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 25-08-11, 16:58
  4. Отопление на апартамент - климатици или газ?
    От ivanatora във форум Отопление
    Отговори: 20
    Последно: 05-06-10, 10:21
  5. Хладилници за хладни помещения
    От Lubopitka във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 17-11-09, 23:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе