Здравейте. Предстои ми избор на 4 климатика но избора е толкова голям че изцяло се заблудих а по фирмите си имат явно предпочитания към различни марки и в едната казват - абе Дайкин си е Дайкин, в друга "В БГ като стане една марка нарицателно и край (както Нокиа преди години при телефоните) а на тебе и други по-евтини марки ще ти свършат работа"
А аз търся не разни екстри или пък най-евтиното а по-скоро най-доброто съотношение цена/качество и да си вършат работата перфектно.
Става въпрос за панелен апартамент с изложения изток(кухня и спалня и двете са по 12м2) и запад(хол и детска и двете са по 18м2). Ще се сложи ПВЦ дограма със стъкла 4 сезона а на стените с прозорци от вътрешна страна ще има гипсокартон с вата.Другите ми стени са към съседи и стълбище т.е освен стените с прозорци няма други външни стени. В кухнята ще бъде усвоена терасата като тя освен гипсокартона по тавана и пода ще има и фибран както и съседите отгоре и долу също са усвоили терасите. Апартамента е в Бургас - тука голяма зима няма но въздуха е влажен и сякаш климатиците по-често правят дефрост или може би само така ми се струва.Нямам предпочитание към марка но ми се искаше да имат климатиците плазмен филтър но май ще отпадне това изискване защото ми казаха че плазмата се слага във по-високите класове а там вече идва скъпо. Бюджета ми е към 5000 лева а ако мога да се възползвам от REECL 6000 и когато върнат част от сумата пак ще стъпи някъде към 5000. Чудя се ако пък за двете големи стаи взема скъпи мощни климатици дали целия апартамент ще мога да климатизирам т.е да мина с 2 по-големи по-скъпи машини от по-висок клас или с 4 по-евтини. Прилагам ви и схема на апартамента като с червено отбелязах местата на които мисля да са климатиците.
Благодаря предварително.apartament (2).jpg