Здравейте колеги,
моля Ви за мнение и помощ при избор на климатик.
Предстой ми избор на климатик за предстоящата зима. Говорим за едно помещение Южно, ново строителство т.е. с изолация.
Проблема ми е, че помещението е с размер около 50кв.м. или 130 куб. , но по голямата част от него е със стъклопакет - така наречения "френски прозорец". Профила на френските стъкла за съжаление е по цялата фасада на блока от горе до долу е и е алуминиев - при мен са около 11 метра стъкла и отделно имам един стандартен ПВЦ пакет /голям прозорец и балконска врата, още 2.80 метра/.
Идваха от две фирми на оглед и двете казаха, че ще имам големи топлозагуби заради стъклата въпреки южното изложение.
Едната предложи да сложа Daikin 24-ка и казаха, че няма да има проблем, а другата ми предложи една Daikin 18ка и една Daikin 12-ка. не знам кое е по рационалното???
Във втория случай трябва да съм със едно стенно тяло и едно подово /за съжаление - по-скъпи са.../ - поради липса на място за монтаж.
Принципно като марки съм се спрял на Daikin или Mitsubishi.
Тук е и момента да Ви попитам: каква е разликата и кой е по-добър Mitsubishi Heavy или Mitsubishi Electric???
Моля Ви за съвет, предварително благодаря.