Привет, колеги става въпрос за покупка на климатик който ще се използва основно за отопление, лятото също ще се използва, но причината за покупката е зимния сезон.
Стаята която ще се отоплява е около 27,55кв.м. (хол + бокс) на стандартна височина, по мой прости сметки около 70-71 кубика - PVC дограма, ново стройстелство с външна изолация, 2 прозореца около 4 квадрата общо - в София.
Дилемата е между тези машини:
Sharp AY-XP12GHR/AE-X12GHR - (Климати го ползвам в друг апартамент от 2 години/зими - страхотна машина без никакви проблеми) - единствен минус който мога да отбележа е малко шумното вътрешно тяло. - 1,600лв. с монтаж.
Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE Etherea 2014 - 1650лв. с монтаж - притесненията ми тук са относно слуховете за кофти/редовния дефрост зимата под 7 градуса.
Fuji RSG-12LUC/ROG-12LUC - 1569lв. с монтаж - слухове за шумно външно тяло.
Toshiba RAS-B12N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 Suzumi 2015 - 1499лв с монтаж - шумно вътрешно тяло и по-висока консумация на ток за отопление.
Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S Premium - 1599лв без монтаж с -50% от монтажа - високата ниска на отопление малко ме притеснява.
Първите 3 са ми фаворити като на хартия май Panasonic-a е най най , но defrost-a ако найстина е такъв проблем за мен отпада от класацията ..... надявам се да има хора с опит които да потвърдят или отхвърлят. Всички неща които съм написал с на база на прочетено и данни на хартия за всички от изброените освен от Sharp-a - въпроса с него е че май малко трудно ще го намеря наличен някъде и че стаята която ще се отоплява ще се спи в нея ....
Колеги отворен съм за всякакви съвети дори за други модели ако превъзхождат описаните горе.
Нещо което според мен е много важно да се уточни след опита ми с монтажа със Sharp-a .... и той и новия климатик(външното тяло) ще бъде монтирано на открита тераса между две стени - сравнително на "завет".
Надявам се и да получа съвети от къде да го закупя и монтирам (опита с Sharp-a e от ViMax - впечатленията от монтажа са лоши - монтажниците се връщаха да си довършат ненаправено и най-важното не го вакумираха - в следствие на което получих компенсации от ВиМакс под форамта на безплатно 3 годишно обслужване на климатика , но "кел файда").
Благодаря предварително.
Пуснал си нова тема без да си направиш труда да провериш има ли или няма подобна!

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 3Одобрявам
3Одобрявам 

Първоначално публикувано от Mega
 Първоначално публикувано от Mega 
 ).
).