Отговор: Избор на климатик 2016 г.
На моя пише made in Japan - use only in Bulgaria [emoji106]
Не мога да разбера желанието на някои във форума да се опитват да критикуват избора на други. Особено след като сме изключително доволни от избора си и му се кефим всеки ден.
Tова, да се подлага на критика нечии избор не е лошо, по принцип. А в случая къде има такава критика - просто се сравняват два модела: за Япония и за Европа.
Просто се критикува европейския и се слави японския. А майче и двата сте ги виждали само на снимка.
:offtopic:
Хайде малко по сериозно. М/у другото, аз бях един от най големите фенове на FTXZ, даже съм спорил с няколко човека тук. От около година и половина наблюдавам една такава 50 ка доста отблизо и съм си направо разочарован, особено като добавим в сметката и цената. Спирам със спама...
Цитат:
Първоначално публикувано от
kokovox
На моя пише made in Japan - use only in Bulgaria [emoji106]
Не мога да разбера желанието на някои във форума да се опитват да критикуват избора на други. Особено след като сме изключително доволни от избора си и му се кефим всеки ден.
Откъде, накъде критика? Всеки има глава на раменете и дава собствените си пари. Просто някои имат база за сравнение източно европейски vs японски модели. Някои я нямат, но пак се "палят". Живи и здрави! Все пак не мога да разбера на какво отгоре "европейски" модел ще е по-скъп от такъв за Japan?
Защото българските вносители искат да направят 1000 печалба от една бройка. Моя го взех нов, с безжичния контролер за 3900 и 3 години гаранция. Тъй че не е по-скъп.
От мненията на колегите си правя извода, че Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE, 12000 BTU, Клас A++ не става и го изключвам. Ако скоча на DAISEIKAI 8 изборът е ясен, но ако трябва да избирам между:
Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM, 12000 BTU
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI, 10000 BTU
кой от двата да налазвам?
Цитат:
tony34al
Какъв е COPa? Не го пише.
Цитат:
kokovox
Защото българските вносители искат да направят 1000 печалба от една бройка. Моя го взех нов, с безжичния контролер за 3900 и 3 години гаранция. Тъй че не е по-скъп.
Явно търговецът ти е голям приятел, щом ти го е дал със 750 лв. по-евтино от другите търговци. Но при условие, че при внос от Япония се плаща мито и пак са по-евтини някои модели, а по параметри "европейския" отстъпва отвсякъде, не виждам логиката да се вземе той вместо такъв за японския пазар.
Ползвай си го със здраве.
Цитат:
Aleksandars
totopz, ИВо го познаваш, мен задочно... Видя нашата позиция. Гледай сега каква суматоха ще настане....Тошибата и LT имат най-добри параметри и са се доказали като работещи. Хевито също. Мицуто също, като изключим писанията по негов адрес като за тошиба.
Цитат:
kokovox
Марка: DAIKIN
Вид: Хиперинвертор
Модел: F40TTRXP URURU SARARA -
Охлаждане: 0.6-4.0-5.3kw
Отопление: 0.5-5.0-12.2kw
Ср.консумация: 0.79-0.89kw
COP/APF: 7.2
Цитат:
kokovox
Едва ли има значение, но със сигурност е по-голям от твоя!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Цитат:
nkolev
От мненията на колегите си правя извода, че Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE, 12000 BTU, Клас A++ не става и го изключвам. Ако скоча на DAISEIKAI 8 изборът е ясен, но ако трябва да избирам между:
А така като гледаш не виждаш ли и,че мненията са крайно субективни?В Пловдив има сигурно 20 фирми които продават климатици,направи си труда и посети по-големите от тях,а не дюкяни с по двама монтажника барабар с шефа,и ще разбереш какво да вземеш,а не пред компа някой да ти каже това или онова ,и после да си поредния хейтър.
Цитат:
nkolev
Не съм специалист, но брат ми има 2 климатика Mitsubishi MSZ-SF25VE и едно така хвалено тук Фуджицу лука....Фуджито отстъпва от всякъде на Мицубишитата и по топлина и по шум
Gugu - COP и APF - не са едно и също нещо. Нещо ви подвеждат.
Цитат:
necata2
А така като гледаш не виждаш ли и,че мненията са крайно субективни?В Пловдив има сигурно 20 фирми които продават климатици,направи си труда и посети по-големите от тях,а не дюкяни с по двама монтажника барабар с шефа,и ще разбереш какво да вземеш,а не пред компа някой да ти каже това или онова ,и после да си поредния хейтър.
Колега прав си до някъде, но имам повече доверие на Aleksandars например отколкото на някой търговец, който гледа да продаде бройката без значение става или не. Затова търся тук компетентно мнение.