Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Между другото и blue fin е доста масово покритие, и двете са приложими както за вътрешни така и за външни топлообменници.
Gold fin осигурява корозионна устойчивост, докато blue fin е по-скоро тип хидрофобно покритие.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Gold fin и blue fin да не е някаква цветна анодация с маркетингово облъчване?
Абе аз написах какво е но Модераторът ме изтри след вашият инструктаж !
За месинговането- мед и цинк се нанасят галванично върху алумина. Другото не го знама какво е. Да го обясни колегата който го спомена.
Колегата си прави реклама на стоката, уж от първо лице потребител, но прозира, че е служебно свързан от 1000км. Колега, колкото познати имах в еднофамилни къщи, а не блокове да ги топлят комшиите, всичките смениха Мидеите с истински климатици. И не е въпросът в цената, защото доста марки имат модели с пределно ниски цени. Блокът срещу къщата ми е пълен с виещи и тракащи подобни евтини модели.
Ако по твоя препоръка човек си вземе Мидея "12-ка" за 30м2 къща без изолация в Плевен или Русе и не може да има 25-26гр. както ти казваш, ще му възстановиш ли дадените пари. Вече ти прочетохме рекламата, не е нужно да се повтаря до степен "пяна по устата".
Цитат:
Първоначално публикувано от
kossis
За месинговането- мед и цинк се нанасят галванично върху алумина.
Ти май започна да си вярваш..:lol: Спри се вече!
Добре де, а тези в панелните където ги топлят комшиите какво да правят......какъв климатик да си избират и купуват.:)
Та по темата за Избор на климатик:
София, панел, междинен етаж, югоизточно изложение, 17кв.м стая, външна е само стената с прозорците които са около 3,5-4кв.м , троен стъклопакет и PVC дограма, нормални желани температури зимата 23, лятото 26-27.
В блока има ТЕЦ, който може и да го няма от другата година, не знам колко ме топлят комшиите, но под 12-14 градуса в тази стая без отопление не пада температурата. Какво ще ми препоръчате? Ще ми се да пука и шуми колкото се може по-малко.
9ка MH ZM-S
10ka Toshiba Suzumi+
За повече пари можеш да погледнеш новия Daikin FTXM25M или стария от Про серията. Може да изчакаш и новата Етереа на Панасоник.
А за още повече, можеш да вземеш нордик FTXL25JV или подовия, 9ка LTC.
Подов няма как да се монтира, за MHI 25ZM-S ме спират основно две неща, че под +8...+5 вентилатора на външното се върти на максимални обороти и втори ,че има вероятност за чести дефрости без скреж по питата. Ако дефростите не се усещат /в което малко се съмнявам/ става, но започне ли се шуртене , кипене и пукане на всеки няколко часа ...... Обмислям и Дайкин FTXS25, но там имам опасения , че ще вее малко повече от колкото ще ми се иска на мене.
Няма да вее!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Погледни новия Блуеволюшън. По енергоефективен е, има и флаш стриймър, a цената е същата като про версията от миналата година.
Вътрешното тяло ще трябва да се монтира на секция. "ЦЪК". Трябва клапата да се отваря надолу, а не като заработи вътрешното клапата да се вдига нагоре. И да е малко по-дебело на дълбочина за да прехвърли секцията.
MHI 25ZM-S има възможност за външен температурен датчик, малко скъпичко идва, но като алтернатива ако секцията пречи.
Повечето нови машини иматдатчик в дистанционното, така че от датчика няма да има проблем
Може да има ядове от към разпределението на въздуха заради рафтовете под машината
Кои имат, дай пример. Аз не знам да имат освен U-то на Gree.
За разпределението на въздуха не се притеснявам, по-скоро да не стане някакъв балон около вътрешното и да реши , че зимата е свършила.:)
Ми от Gree имат Viola-та, скоро и Change-a ще има. Иначе Panasonic, MELCO и Fujitsu също би трябвало да имат както и профешънала на Daikin. Имам един стар Санчо дето също е снабден с такова.
На практика веднъж ми направи въртел щото забравих дистанционното до лаптопа усетих се като умрях от студ :)