Тя и старата 124ка се чупеше след 1 милион, ама вече не ги правят.
Тя и старата 124ка се чупеше след 1 милион, ама вече не ги правят.
Я пусни 1 линк.38кг беше външното на Сузуми+ 16ка
Тук тайландското даже е 37 кг:
клима - маркет Радеви, климатици в Търговище, Мулти сплит TOSHIBA RAS-M18UAV-E външно тяло
Тук - 38 кг:
http://klimatici.biz/product/1421/va...-m18uav-e.html
А тук "японското" си е 41 кг:
Мултисплит система Toshiba RAS-M18UAV-E |
Няма смисъл да се вкарваш във филми с това мулти. Ако сложиш мулти, освен дупките за тръбният път, ще трябва да се пробиват и отделни дупки за конденза. Стените ще станат целите на дупки и с тъболяци по тях, а и с мултито няма да получиш нещо повече като производителност за сметка на цената.
Два отделни сплита си е най-добре. Чиста и ефективна работа.
На мултито други са му предимствата. Това, с дупките и тръбите, е просто смешно. Монтажът спокойно може да бъде скрит в окачените тавани. До сега бях с 3 отделни климатика и нямах възможност за климатик в 4-тата стая. Сега с 2 мултита ще си реша проблема.
Между другото, достатъчно съм се нагледал на единични сплитове, с виждащите се тръби.
Караганчев, в какви се забъркваш? Не можа ли да отидеш на сайта на Toshiba и да видиш за какво става въпрос, а обикаляш по сайтовете на търговците и гледаш невероятни неща. Мултисплита по принцип се използва ,ако нямаш място за много външни тела.Ако не искаш да гледаш тръби,сложи подови климатици.
Както всичко в живота, няма черно и бяло. Има нюанси на сивото. Подовите имат други недостатъци за мен. Я пусни линка на Toshiba, да го разгледам.
Мерси. Разгледах го. Но...не намерих отговор на въпроса каква е разликата и струва ли 300 лв?
Обади се утре в Toshiba България и питай.
Като чета постовете на колегата с мултито аз бих сложил такова ,харесва ми как работи.Плюсът е, че примерно под прозореца в спалнята няма да имаш външно тяло, ( което се чува каквото и да е ,при определени условия ).
Този пост е редактиран от avenger; 08-04-16 в 18:23.
На Симптомчо стаите са маломерни, дето се вика цигара да запалиш ще се стоплиш.Пък и той държи 21гр. вътреш. температура. Вземи и ти мултисплит. Само ,че твоите стаи са по-големи и си по-зиморничав.Представи ви си какво външно тяло трябва да вземеш и естествено ще вдига по-голям шум,който все някъде трябва да се чува.Ако не е в спалнята ,ще се чува в друга стая или в комшиите.Няма отърване.
Аз, самата съм против мултисплитовете. Почти винаги ти излиза по-скъпо с пъти. Ако няма никакво място за външните тела на климатиците, тогава разбирам, но иначе отделни климатици с отделни външнитела са най-доброто решение.
в допълнение, да кажа че това е лично моя гледна точка
Този пост е редактиран от petqkslav; 13-04-16 в 11:55.
Въобще не излиза в пъти по-скъпо. Напротив, излиза с монтажа колкото 2 климатика по 1500 лв.