Здравейте,
Имам интернет от БТК и от местен мрежови доставчик. Мисълта ми е дали мога някак си да ги обединя тези двете връзки, така че да дърпам едно и също нещо и през двете?
Здравейте,
Имам интернет от БТК и от местен мрежови доставчик. Мисълта ми е дали мога някак си да ги обединя тези двете връзки, така че да дърпам едно и също нещо и през двете?
може, но е толкова сложно че си губи смисъла
Благодаря за бързия отговор. И аз така реших, че няма да е лесно, но ми беше по-скоро интересно на теория дали е възможно.
Не съм много сигурен че тази врътка може да стане даже и с този рутер - ако с едната връзка сваляш с 1 мб, а с другата с 2мб - то да сваляш един файл с 3мб мисля няма как да го врътнеш (т.е. само с настройки от твоя страна).
можеш
има такива модели на рутери на АСУС. Лесничко си е с тях. Все едно настройваш почти - 2 обикновени рутера. Незнаем каква ти е целта точно, но с това ще постигнеш със сигурност момента в който едният от доставчиците ти отпадне връзката към интернет да ти остне през другия. Без да се налага нещо да превключваш.
Прави се с Load Balancing; има предимства, има и недостатъци...
Става за сваляне на торенти и/или ако правиш много конекции към даден/и ресурс/и - част от конекциите преминават през единия доставчик, другата част - през другия. Ако си го направиш и с Two gateways failover - връзката автоматично се пренасочва, ако единия доставчик прекъсне връзката.
Проблем е, ако искаш да ползваш публично IP, банкиране, online игри и т. н. т. - неща, които следят IP адреса на клиента и не ползват VPN - може да се получи така, че при всяко презареждане на страницата да се изисква идентификация на клиента.
Въпроса вероятно е глупав но къде се пъхат двата мрежови кабела от двата доставчика след като рутера има един вход WLAN
Няма такова нещо. Наистина рутера се продава вече настроен, така, че единия от портовете да е WAN, а другите да са за "вътрешна" мрежа - направили са го за удобство. Ти можеш да си го пренастроиш както ти е удобно на теб - нищо не ти пречи да настроиш 4 WAN порта и един за вътрешна мрежа, например... Ако се интересуваш от възможностите на софтуера, разгледай няколко примера; в YouTube също има какво да се види.Първоначално публикувано от ssilent
Ако ще ползваш само един компютър след рутера, този пример е доста добър вариант.
Много благодаря за инфото..не знаех че може да се преконфигурират...
Благодаря на panevdd за изчерпателната информация!
Бъди сигурен, че става. Правил съм го с RB450G. Два интернета по 20 Мбит и свалям с 40 Мбит. Но има едни други подробности, които правят ползването неособено комфортно.Първоначално публикувано от Smurfa
Може ли да споделиш каква е врътката или къде да прочета, че го мислихме с един колега и нищо не измислихмеПървоначално публикувано от Joro711
аз го правя с Air Live IGR-2500. Става но не е лесно за конфигуриране.