Никой подов климатик не духа долу при охлаждане,предполагам ,че го знаеш.
Никой подов климатик не духа долу при охлаждане,предполагам ,че го знаеш.
Dellsl,Дайкин Нексура е климатик създаден за хора които мразят климатици,топли като радиатор без да издава никакъв шум,втория и третия панел от горе на долу са алуминий и се нагряват с отделна тръба с фреон.а когато му работи вентилатора трябва да си над него за да го чуеш.Но щом ще се охлаждат само няма смисъл.
Значи ти е счупена долната клапа (както и моята).
На охлаждане не духа от долу. Моя престана да си движи клапата и след разглобяване установих, че дясното пластмасово кръгче, където влиза моторчето се е счупило на половина и долната ми клапа вече не работи.
В този случай духа на охлаждане и от долу.
Тук малко се позамислих. Със сигурност при охлаждане не ти дава възможност да отваряш и затваряш долната клапа. При мен долните клапи са наред. Тогава не съм се замислял, но ми се струваше ,че леко(не силно) духаше отдолу през лятото.
Как духа тогава на охлаждане от долу? Моя не правеше така, когато му работеше долната клапа.
Може да е от различен софтуер през годините.
Моя е купуван 2009г и на отопление като е офф вентилатора се върти слабо. На кума купуван 2 години по-късно след достигане на зададената Т на отопление вентилатора спира напълно.
Много бих се радвал и на моя да му спира вента при офф ама не би.
На охлаждане духа от долу само при пускане и след няколко минути затваря долната за по бързо охлаждане,ако ключето е поставено на две клапи.Друго което се сещам е да е заяла клапата и трябва да раздвижиш с ключето.
Здравейте,
Бях започнал в общата тема - избор...2016г, но тъй като съм се ориентирал към подов, мисля че е по-добре да пиша тук. Благодаря на неката2, емил василев, Владо и Миланов за споделеното.
Докъде стигнах - четене само на документация в мрежата, че съм нещо болен.
Накратко условията , споменати в общата тема - спалня 13м2, средна среден етаж, ю/з, изключително за отопление, детайли само за този режим
1. Тошиба RAS B10UBV-E1:
има режим само долна клапа, дават го за предимство?
консумация от 180Вт до 1550Вт
заключване(за малки деца), полезно е, имаме малки, но много любознателни внучета
спретнат външен вид, при целия субективизъм на оценката
тн IAQ филтър - на колко време се подменя?
2.Дайкин FVXS25F
290Вт до 1270Вт консумация
смяна на филтър на 3г
добри отзиви във форума
не бих казал, че съм фен на външния му вид
3. Фуджи RGG-09LV
не намерих данни за консумацията - мин, макс
посочват за + 6-те възм за извод на дренажа, за подов може би наистина е важно, или не?
В установен режим - горно обдухване и през челния панел, сочат го за предимство
един от филтрите е нещо с ябълки, но не пишат(или аз не съм попаднал) кога се сменя
най плитък 200мм, срещу210-215 на другите, не че е от някакво значение
ненатраващ се на вид
1 и 2 са по около 2000лв, 3 - 2200,2300
4. Нексурата на Дайкин
Като консумация е като 2
комфорт от ефекта лъчисто отопление в режим радиант
(почти) безшумен в този режим
Не намерих информация за енергийната ефективност в този режим, напр при положителни температури, при отрицателни...
уязвима според мен горна клапа
приятна на вид, но не и на цена - 2600, 2700
5. попаднах и на Мидеа MFAU12HRFN1
130Вт минимална консумация
няма филтри
външното тяло е като на флагманите - 35кг, дали е критерий, че е толкова качествено...има си спецове, да кажат
1600паре
Цените указват само порядъка
Вече знам мнението на неката2 и емо за двете машина на Дайкин.
Ще съм благодарен и други съфорумци и най-вече ползватели на горепосочените клими да споделят мнения, впечатления.
ТОшибата май не ми е безразлична, но не съм казал, че изборът е направен![]()
Аз съм се насочил към подови конзоли GREE. Дори от едната фасада ще правя троен подов мултисплит с външно 38, а от другата ще е само единична подова 9-ка. Тия вътрешните тела май са си 1 към 1 с Дайкина (може да е само външен вид), но като обсъждах местоположението с фирмата доставчик ми порязаха мерака да го сложа на една бетонна колона понеже отводняването му било отдясно на вътрешното тяло - трябваше оттам да го отвеждат.. Учуди ме това че не може да е от коя да е страна. Поне при стенните климатици има възможност и от двете страни да има отводняване.
Нещо са те заблудили,щуца излиза долу от дясно, обаче конденза можеш да си го пуснеш и от ляво зад ваната без проблем.
П.П. То и Мидейските и други са 1 към 1 с Дайкинските ама като ги разглобиш имат голяма разлика.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Този пост е редактиран от necata2; 20-10-16 в 13:38.
И аз осъзнавам че няма как по описание и функции да са различни, а да са едно и също нещо. По-скоро четейки как се развива работата на концерна и че влагат технологии се надявам да са добър избор. Имам наблюдение върху работата на стенни Грее-та в домашни условия - вършат си работата. Какво ще излезе ще стане ясно след година и половина - две. А за конденза може ли да се явява проблем ако се променя посоката на 180 градуса за оттичането предвид това че не е под напор.
Конденза можеш да го пуснеш на 180гр.стига да си спазваш да има наклон за отичане.Най-смотаните реплики са на Мидеята и Треото,за Грии като партньори на Дайкин би трябвало да са безпроблемни.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"