Мога да дам някой лев за този който ти подаряват.
Мога да дам някой лев за този който ти подаряват.
Мислиш ли, че не го върнах. Държа да отбележа, че купих въпросният конвектор 2012 година и се изпозваше 1 зима. За топленето топли за харченето на ток - като змей. Но въпросното пукане си остана дори след замяна на нагревателите(уж било от тях). В следващите серии може и да са си взели поука и да сменили концепцията при нагревателната група. Последно изпозвах конвектора миналата зима и то за около 6 часа и то с информативна цел за помещение,което вече е климатизирано. За малко дете не е удачен, защото се нагрява доста,а и на ръста на детето(обикновено се монтират под прозорци). Ако е конвектор аз бих избрал Аерлейк или Адакс( даже да са с механични терморегулатори). Там нещата са мислени доста, нагревателите не са един над друг,а са от край до край един нагревател. Може да се види по размерите на два конвектора с еднаква мощност.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 22-10-16 в 23:34.
А тези "лъчисти радиатори-ЦЪК" / "инфрачервени панели-ЦЪК" ? Гледам за до 10кв.м 500W препоръчват. Нещо ми малее мощността.....,
Ако не се спира никога 500W са достатъчни за 10 кв.м. изолирано помещение. Едната ми голяма баня е 10 квадрата и я отоплявам точно с 500W ,като дори работи он-офф 50 на 50% грубо. Но имам и влагоабсорбатор термопомпен Midea 400W в същото помещение, който също никога не се спира, но той си има сензор за влага и работи само когато трябва, т.е. около 30мин след баня горе долу или 2-3ч докато изсуши прането (в банята простираме). Въпросния също леко загрява помещението, тъй като в крайна сметка изразходваната електроенергия отива пак в топлина.
Теси имат сравнително евтини лъчисти радиатори, ако някой се интересува.
От няколко зими използвам в кухня подов конвектор на Теси с механичен терморегулатор. Доволен съм. При работа на ширм и/ли вентилаторна фурна звука е пренебрежим.
Няма значение колко точно му е мощността. Като загрее ще изключи. Нали затова има терморегулатор?
Ааааа, втори "Дайсейкай" няма да слагам. 500W за да не щрака често. А и ел. инсталацията няма да се товари.
Въпроса е как да се различи лъчистия от обикновенния, че май се послъгва по брошурките.
Те не се чуват като работят
https://electron.bg/tesy-rh01-150-eas-p-239909.html
Накрая взех този който сестра ми подаряваше https://electron.bg/atlantic-f173-513020-p-69420.html . Не ми се дупчеше ламперията и му закупих крачета Пластмасови крачета за конвектори Atlantic . Само малко ме притеснява този механичен термостат. Дали ще поддържа зададената му температура в граници(дали ще има голямо колебане +-1 градус градус и половина). Гледам че степените му са до 7 + Max. не ми е ясно само ако го писна на по ниска 4-5 дали ще гори малко от 2000W ?
п.с. В контактът който ще го включвам е в отделен токов кръг. Но кабела на конвектора е много къс. С какво сечение (и има ли някакво значение) ще трябва да е удължителя(който смятам да закупя)?
Този пост е редактиран от vesselino; 26-10-16 в 09:13.
Няма голямо значение сечението при 2KW, стига да е над 0.5 квадрата. Ако видиш вътре жичките какви са, ще се чудиш как работи На твое място бих го монтирал на стената, защото е красив. Моите дори съм ги монтирал пред контактите с лустер клеми, за да не се виждат контакти - няма жици, няма тръби, красота...
По отношение на разхода, в 10 квадрата, в режим дозатопляне ще работи на он-офф постоянно, като повечето време ще е офф и средният разход не би трябвало да е > 500W.
Ще го пробваме как работи и ако ни хареса как топли ще се монтира на стената. Това ми хареса, че не е много голям, защото като ходих да гледам във VIMAX ми се сториха някой модели много големи. Всеки казва, че топлината в помещението става много приятна не е като на климатика.
Да, така е, в БГ сме може би единствените, които ползват климатици вкъщи за отопление с цел икономия на средства. Понякога това е и единственият начин обаче. Например холът ми е 130 кубични метра и е отворен с портал към антре, който е още 60 кубични метра. Това няма как да се стопли по друг начин освен с газ/твърдо гориво или с климатици. Ако сложа конвектори и там ще ми трябват 8-10KW, което прави 2лв/час.
По отношение на комфорта (без финансите да са някакво ограничение) аз бих подредил видовете отопление така:
1)нискотемпературни конвектори с електронен термостат - перфектно поддържане, липса на шум, липса на мирис
2)газ - дразни ме шума на газовите котли, имам и определени фобии от огън вкъщи като цяло
3)централно парно - дразни ме шума от помпата, навсякъде и винаги чувам бълбукане, бучене, църцорене и т.н. звуци + цъкане на радиатори от темп.разширение. Бих разменил т.2 и т.3 принципно, но заради топлинните счетоводители и статуквото в БГ с топлофикациите съм ги подредил така
4)климатици - тук нещата са ясни
5)Midea
6)всякакъв вид електрическо отопление, различно от точки 1, 4 и 5 - цъкане, щракане, вятър, бучене, пращене, виене, скрибуцане
7)твърдо гориво, пропан бутан
8)електрическо одеало, грейка
...
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 26-10-16 в 09:40.
Най-евтино е да си йога. По цял ден гледаш в тавана и релаксираш. Нямаш разходи за отопление и храна.