Отговор: Избор на климатик 2017
  Новият е по-евтин?!?! към него ли да се насоча?

Цитат:

Първоначално публикувано от 
milanov 
   Новият модел SRK / SRC 25 ZS-S се намира на 1400лв. с монтажа.

Добре, как може по-новият да е по-евтин от старият модел:
 MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZM-S - Цена:1449.00 лв.
 http://**********************/klimatik...m-s-1479.html#

Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-S Premium Series
Цена: 1 399 лв. 1 350 лв.

Монтаж: 150 лв.
Общо: 1 500 лв.

HEAVY : Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-S Premium Series

Какво ще кажете за този модел - toshiba ras-3611ad
Предлагат ми го за помещение 30кв но не мога да намеря информация в нета за него.
Някой нещо да знае ?
  Някой може ли да помогне с коректна информация за FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA / поне за сега по-добър не намирам около тази цена/. Решил съм да го слагам в хол 25 кв.м. с преход към трапезария 7 кв.м, но на различни места го дават за работа в режим отопление до -15℃, на др.места до -20℃ . Както и мин. нива на шум на вътрешното някъде 21-22 dB , някъде 24 dB.
  rollin, Базов модел-2010г. Нека специалистите да кажат, но така без да сте дали никакво описание на помещението, условията и изискванията Ви, аз ще кажа, че със сигурност ще се справи с 30 кв.м.....в Барселона. За някой български планински град не е сигурно.
   Цитат:

dramli 
   Някой може ли да помогне с коректна информация за FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA / поне за сега по-добър не намирам около тази цена/. Решил съм да го слагам в хол 25 кв.м. с преход към трапезария 7 кв.м, но на различни места го дават за работа в режим отопление до -15℃, на др.места до -20℃ . Както и мин. нива на шум на вътрешното някъде 21-22 dB , някъде 24 dB.

Като че ли за парите си по добър нов климатик няма. Купувай без да се замисляш! До - 20 е. Прилично тих е, няма да те дразни.
  А в моя случай, старият модел или новият да избера и коя Софийска фирма ще ми свърши най-добра работа?
никъде в google не мога да намеря ни едно review на английски език примерно, помощ?
   Цитат:

bimbata 

Стигнах до тук :)

Heavy - SRK20ZS-S
Electric - MSZ-SF25VE
Fujitsu - ASYG09LMCA

Детска стая...

Благодаря и поздрави!
  Имам един странен /може би/ въпрос. Е ли е възможно, да сложа един климатик в коридора, който САМО да охлажда двете спални в апартамента? Не е вариант с климатик във всяка от тях, защото ще се изпоразболеем, този от всекидневната, няма как да закара нужния хлад до спалните. Мисля си за един над входната врата, като двете спални се падат отдясно и са една след друга. Може ли да се направи така или да ми предложите друг вариант? Спалните са по 14 квадрата. Отоплението е с парно, тоест този в коридора ще се ползва само лятото и само за охлаждане.
  А идея как да ги охлаждам, без да сме постоянно болни, защото на климатик не може да се спи, а без него е също непоносимо!
  Може,може....:), имат си повечето едни режими - night,sleep, super quiet.....
  То момчето се притеснява да не се разболее. Няма страшно ако избереш правилната машина, което впрочем не означава да се изкихаш с една чанта пари, ще си спиш комфортно и непробудно. Препоръчвам ти Тошиба Мирай, супер тих и много нисък минимум гаранция за здрав сън.
  Добре значи ще взема новият модел, а може ли да ми препоръчате фирма която го продава с монтаж в София?
Благодаря!
 Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-S Premium Series