Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
nbotov
Здравейте имам нужда от съвет за закупуване на 2бр климатици.
Ето и отговори на въпросите от първото мнение:
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - Жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Климатика ще се използва само за охлаждане
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 27 квадратни метра , 73 кубика
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Алуминиева дограма , двоен стъклопакет бяло/бяло
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 5 квадратни метра
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Север-Изток
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 1 етаж от къща
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Хол
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? с.Труд , област Пловдив
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято 23 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Външна 8 сантиметра, на всички тавани гипсокартон с вата
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Преходна кухня с фурна,хладилник,съдомиялна.
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. Неизвестна засега,но от порядъка на 1200 лв с монтаж.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Нямам си и на идея
Климатика ще се използва единствено за охлаждане,като тенпературата в помещението през лятото не е повече от 26 градуса без климатизация. Целта е температура около 23 градуса.Какво бихте ми препоръчали и какви съвети бихте ми дали.Второто помещение.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - Жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Климатика ще се използва само за охлаждане
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 17 квадратни метра , 40 кубика
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Алуминиева дограма , двоен стъклопакет бяло/бяло
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 3 квадратни метра
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Югозападно
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 2 етаж от къща
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Спалня
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? с.Труд , област Пловдив
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято 23 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Външна 8 сантиметра, на всички тавани гипсокартон с вата
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Не
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. Неизвестна засега,но от порядъка на 800 лв с монтаж.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Нямам си и на идея
Климатика ще се използва само за охлаждане за максимум 1 месец през лятото когато се прибират близките ми от чужбина.Поради тази причина не ми се влагат и повече пари.Благодаря за съветите предварително.Спорен ден.
Погледнете моделите на Gree Change.
Цитат:
mtt
Привет,Бих искал съвет за избор на климатик.
Фирми ми предлагат доста разнообразни варианти и малко съм объркан от предложенията им, предвид, че варират от 12ки до 18ки. Mitsubishi FH35, General LM 14, Toshiba 18/General 18/Daikin 18...
1. Жилищно
2. Охлаждане най-вече
3. a) 37 кв.м, 96 куб.м (мебелите заемат част от тази кубатура). б) ПВЦ, троен стъклопакет; изток; д) 6ти етаж e) хол ж) апартамент
4. София
5. Около 22 градуса
6. Нова сграда е, изолация има навсякъде
7. Хола е с кухня заедно. Има печка, хладилник, котлон, съдомиалня
8. 1700-1800 лева. Мога да отделя малко повече ако наистина си заслужава.
9. Не мога да преценя. Съобразно климата в София. Основната цел е охлаждане лятото. Зимата климатика може да има спомагателна цел.
10. Тъй като външното тяло ще се монтира вътре на терасата, хубаво е да е възможно най-малко като размер. Хола е с напълно правоъгълна форма. Вътрешното тяло ще бъде в единия от ъглите.
11. Допълнителен въпрос: Възможно ли е температурата да се разнася из другите стаи на апартамента, като се има предвид, че струята не е към тях. 3-стаен е апартамента.
Аз бих погледнал Тошиба Сузуми/Шорай/Мирай 16. Възможно е, но температурната разлика между стаята, в която е климатика и другите ще е голяма.
Цитат:
positive
Пичове,преди няколко страници ви занимавах с моето чудене, накратко 22кв, Варна, airbnb, комфорта е най-важен.
Аз се навих на MHI 35zs-s, по някаква причина познатите на баща ми от бранша постоянно го дърпат настрани от хевито.
Първо му пробутваха NORDIC, после препоръчваха LUCA (което е ок), стана ясно че някои от тях просто не са пипали MHI.
Сега човека който ще го монтира твърди, че MHI имали много проблеми с електрониката и натиска за Mitsubishi Electric. Японските им платки не издържали на калпавите ни захранвания и горели.
Има ли някаква доза истина в това или ни пробутват митове и легенди, че се изпокарахме вкъщи?
Напрежението в квартала не е по-нестабилно от нормалното, в смисъл не сме в някоя вилна зона или панелка с токови удари през ден.
Благодаря!
Аз съм нямал проблем и за пръв път чувам за това. Тъй като не е за вас лично машината няма какво да се карате с роднините. Вземете една Лука да нямате разправии. Хевитата не са толкова популярни в България като други марки, но от моя малък опит са супер.
Здравейте моля за мнение относно fujitsu general ashg12lmca/aohg12lmca дали ще се справи ли за отопление на 22кв. хол в панелен блок на 2ри етаж исток/запъд с пвц дограма без изолация
Зависи.Приятел отоплява хол 20кв.м. с усвоена тераса,около 4 кв.м. Разположението е като твоето,изток-запад,но има изолация на външната стена,фибран 2см. Става въпрос за Пазарджик. Важно е населеното място,желана температура. Изобщо много са.Допитай се до съвестна фирма за да си спокоен.
Става въпрос за София а желаната температура е 22градуса
Здравейте, нов съм във форума.
Търся климатик специално за охлаждане на магазин.Зимата на печка с дърва. Помещението е малко понеже се намира в село и е преправено от къщата(изградена от керпич). Температурите там са много високи(лятото), понеже има няколко витрини, специално е нужен климатик за тази част от магазина, в която са храните. Тази част е да речем 12 квадрата(даже може би давам много), не е много високо въобще. Има две витрини, хладилна за храна, и голяма фризерна. Разбира се има друго помещение, което също е към 15 квадрата, малка стаичка за живеене, която моята майка желае да отваря вратата и да влиза хладнина от магазина, тоест от климатика(буквално са едно до друго тези помещения). Има и трето, бара, което вече има две витрини с бира, и една със сладолед, но като цяло за това помещение, където са храните ще са затворение вратите към бара най-вероятно щото няма как просто според мен да се охлажда всичко.
Понеже тока е промишлен, климатика трябва да е икономичен. Гледах в технополис имат климатици на Haier, които са добре откъм бюджета и УЖ икономично на пръв поглед.
Като:
КЛ.HAIER AS12TA2HRA/1U12BE8ERA | Инверторни Split системи | Климатици и 

И други като
КЛИМ.SANG AUS-12H53R150L | Инверторни Split системи | Климатици и
КЛИМАТИК BEKO BIN 121 | Инверторни Split системи | Климати
КЛИМАТИК DAEWOO DSB-F1234ELH-V | Инверторни Split системи | Климаm
Но четох лоши мнения за Хайер.
Технополис е източника, понеже предлагат на изплащане от TBI Credit, имат магазин в града, и уж предлагат и монтаж(ама не знам на избрани модели или на всички).
Всичките изброени машини са пълен леш...По добре се насечете към специализирана фирма - сигурно ще предлагат на изплащане и може да вземете по читави машини.
Няма време, температурите ги дават да стигат до 43 градуса в идните дни. Кои бихте посъветвали? Лимит да кажем 1000-1100лв.
Нали не смятате, че утре ако го вземете, ще Ви го монтират веднага?! За този бюджет - КЛИМ. PANASONIC CS-DE35TKE/CU-DE35TKE | Инверторни Split системи | Климатиц&
Цитат:
Aleksandars
Разбира се, че не. Но колкото по-бързо, толкова по-рано ще пристигне. Като цяло от линка гледам, че този има енергиен клас А+, и SEER под 6, спрямо другите поне, и при охлаждане гълта малко повече ако съдим по спецификациите.
1 Прикачен файл(ове)
GREE ги отписах, въпреки някои добри предимства.
Най-вече защото повече от 50 часа не можаха да ми отговорят на два елементарни въпроса, нито на е-мейл, нито да звъннат.
Единият им телефон вече не е активен, другия никой не го вдига, а в сервиза отговаря чичката чистач и дори не знае какво е подов климатик?:confused:
Избрах Дайкин, но понеже все пак днес получих отговор, може да е полезно за мнозина:
- От къде духа подовия модел GEH:
"Наистина никъде не пише и сме поискали от производителя да се добави в ръководствата.
В момента изборът окъде да духа се извършава ръчно с бутон (под предния панел) както е показано.
Има избор да духа само отдолу - да речем е по-удачно през зимата или отгоре и отдолу. "
- Колко е гаранцията у нас:
"Гаранцията на всички машини на Gree, които предлагаме е 24 месеца.
При битовите климатици - Lomo, Change, Viola, Hansol, U-Crown може да се бъде разширена до 5 години, при условие че се извършват годишни профилактични прегледи.
Всеки преглед води до удължаване на гаранцията с 1 година. "
Цитат:
mcfe
този има енергиен клас А+, и SEER под 6, спрямо другите поне
Концепцията Ви при избора е тотално сбъркана - сигурен съм, че си нямате и най-малка представа, как се определят тези коефициенти и оттам разните плюсове които се лепят в последно време на различни модели... Щом искате да се набутате с някоя шитня от техното, избора е Ваш. Аз ви посочих по-малкото "зло"....
Здравейте,
След консултация с Aleksandars закупих Fuji Electric RSG12LLC за хола и Gree GWH09QB/K3DNC2C за спалнята. По принцип препоръката беше за Fujitsu General,но след разговор разбрах,че са едно и също нещо,а и във фирмата имаха наличност от Fuji Electric.
Искам да изкажа големи благодарности на Aleksandars за помоща.
След като монтират климатиците ще напиша отзиви относно работата им.За съжаление монтажа ще е чак на 14.07.
Приятен ден.
Търся съвет за климатик за: панелно жилище с изолация основно зa oxлaждaнe през лятото, тъй като има ТЕЦ за зимата (може и за отопление, ако е по-икономично от ТЕЦа)? 20м2,ПВЦ дограма, троен стъклопакет 5м2 стъкла, изложение юг-югозапад; xoл/детска стая в София 22 градуса желана температура. Цена 1500-3000лв
Особеност - стаите са две идентични и съседни,но място за външни тела има само пред едната.
Затова обмислям и мултисплит система, но като че ли клоня към самостоятелна като идеята е в адската жега да се отварят вратите и поне малко да се охлажда и другата стая като съм наясно, че няма да има кой знае какъв ефект.
Държим на тихата работа както на вътреното тяло, така и на външното.
Благодаря предварително