Отговор: Избор на климатик 2017
Знам,че са с различни филтри.Моя бивш HITACHI inverter го купих края на миналия веки след близо 15 год. го продадох на майстори за 2 употреба ,защото въздушния филтър си замина и нямаше от къде да купя.Но не бих се наел на външен вид да правя заключения.Както някои които казват за батерия за gsm-''ами тя по-малка от оригиналната''(или обратното,за големината де).Ами китайците ги мерят до части от мм и ако можеше някой да види с просто око....Така,че интересно ще ми е да видя тези снимки,но по-интересно какви са размишленията за определяне качеството по външния вид.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Всичко ново се чупи лесно. И това не е цитат на Мърфи, а производствена практика към днешни дни. По-добра хладилна част означава, че може повече от мицубиши. Заключенията не са мои, а на тези, които се занимават професионално с тази работа. Глупаво е да се сравняват машини от един и същ клас, на една и съща цена. Затова смятам, че гаранцията е много по-определящ фактор, както и комфорта. На хартия, тошибата е и по-тиха. Друг е въпроса, дали на мен и теб ти харесва или не. Филтрите на тошибата не струват, на мицубишито не знам. Несериозно е да навреш в машината дебела 800 uМ мрежа и да си мислиш, че филтрираш нещо. Добре ще е да ни внесеш и малко разяснение за филтрите на мицубишито, за да знаем дали и там трябва да се модифицират нещата. :)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24226&stc=1
В тая таблица при- 10 двете машини са равни, при -15 - информация липсва, чак на -25 има незначителна преднина на тошибата. Ама там вече е екстремна температура. Така, че по горе изказа ти, че била с "по-добра хладилна част" е силно казано. Нищо по-добро няма в нея. Както сам виждаш до -20 са идентични и двете....:)
А за филтрите, мога само да споделя, че са едри и се чистят през около 2 месеца. Безсмислено е по-рано, защото почти не хващат прах....Вероятно за по-капризите ще трябва да се модифицират...:)
За гаранцията - предимство е по-голямата гаранция - ок, ама чак решаващ фактор - пак силно изказване...Има Мидеи с 5 год, разни Гриита с 5 години на компресора и прочие безименни...Мисълта ми е, че по-скоро наблягат и на маркетинг там. Една доказала се марка като МЕ, нема нужда от такива маркетингови номерца….:)
Я, Тошиба имали и нордик модел. Обаче май е само за ***** и Финландия?
Колега preparatos, затова писах, че сравняването на моделите е трудно, тъй като са почти идентични. Аз имам едни критерии, ти други, питащият трети. Трябва да сме много конкретни, примерно дали седмичният таймер е комбиниран и във вътрешното тяло, точно колко са едри филтрите и т.н. Сигурен съм, че и двете ще климатизират комфортно, ако се настроят на вкус. :)
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24227&stc=1
Единият от тези филтри е на ME FH-VE. Кой от трите Ви харесва най-много и как бихте ги подредили по ефективност, основавайки се само и единствено на зрителни възприятия? Само за протокола: филтрите са от климатизатори от различни марки
Здравейте. Ще се купуват 3 климатика за 3 различни апартамента. Насочили сме се към фирма от София (климафр***). Споделете мнение от къде е най-добре да се закупи, но фирмата да е от София.
1 стая в един от апартаментите ще се отоплява и охлажда с климатик. Стаята е със сменена дограма и 5см изолация южно изложение. Апартамента от долу не се отоплява. Размер 8.5m2. Предложените са:
Sanyo - SAP-A22R
National - CS-22RJH-W
Mitsubishi - MSZ-SV22T-W
Sharp - AY-R22BV6
Daikin - AN22JNSJ-W
Panasonic - CS-J222C-W
Sharp - AY-W22SC-W
За втората стая, която ще се използва климатика само за охлаждане лятото и е с квадратура 25m2. Сменена дограма +5см изолация - югоизточно разположение.
Предложените са:
National - CS254VB
Fujitsu - AS-E225-W
Toshiba - RAS-255ED
Panasonic - CS-251GF-W
Sanyo - SAP-FK25P
Sanyo - SAP-F25V6P
Sharp - AY-N25SC
И третата стая, която ще се използва климатика главно за отопление с 10см изолация и сменена дограма. Площ 28m2 южно разположение. Не се отоплява от горен и долен етаж. Предложените са:
Hitachi RAS-R2810LX
Sharp AY-M28SX-W
Hitachi - RAS-2810RX
Sharp - AY-P28V5
Много ще съм благодарен ако ме насочите към конкретни модели. Благодаря.
>avast3 Не знам кой от тези 3 филтъра е на ME FH-VE,въпреки,че ако сравнявам с моя вероятно ще се досетя.Ама без да гледам снимките се обзалагам,че на ME FH-VE е най-добър:).
Тук климатици ли се избират или филтри.....да ви покажа за прахосмукачка филтри....
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Genady някои филтри струват колкото други климатици(за съжаление)
Цитат:
cable
>avast3 Не знам кой от тези 3 филтъра е на ME FH-VE,въпреки,че ако сравнявам с моя вероятно ще се досетя.Ама без да гледам снимките се обзалагам,че на ME FH-VE е най-добър:).
Не е, за жалост.
@genadi80, разбирам това, което искаш да кажеш, но те уверявам, че това с какъв филтър е оборудвана машината е много важно, особено когато започнеш да обгрижваш климатизатора. За съжаление 95% от сплитовете, които аз съм виждал са оборудвани с някаква бутафория, наречена филтрираща система.
Цитат:
avast3
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24227&stc=1
Единият от тези филтри е на ME FH-VE. Кой от трите Ви харесва най-много и как бихте ги подредили по ефективност, основавайки се само и единствено на зрителни възприятия? Само за протокола: филтрите са от климатизатори от различни марки
Тоя синия е на FH .
А левия ми изглежда най-добре ,но Нз дали е така.
Цитат:
avast3
Не е, за жалост.
@genadi80, разбирам това, което искаш да кажеш, но те уверявам, че това с какъв филтър е оборудвана машината е много важно, особено когато започнеш да обгрижваш климатизатора. За съжаление 95% от сплитовете, които аз съм виждал са оборудвани с някаква бутафория, наречена филтрираща система.
Като искаш хубава филтрация на въздуха, купи си синтепон, изрязваш парчета по оригиналните филтри, закрепяш ги върху тях и готово. Евтино и бързо решение за всеки климатик.
Моят е с двойни филтри, но на охлаждане не ми се налага да ги чистя, защото цяло лято климатика работи в конвекторен режим, на минимален вентилатор и почти не трупа прах.
Зимата на отопление, когато турбината върти по-сериозно, тогава вече почва да се трупа повечко прах по филтрите.
Джак, това е най-тъпия съвет, който е възможно да бъде даден на притежател на КЛИМАТИЗАТОР. Сигурен съм, че ако решиш да мериш COP на Aux, Midea или Haier, няма да го изкараш по-малко от 7 или 8. Въздухът се чисти от съвсем различни уреди, не от климатизатори. Филтрите на климатизатора трябва да гарантират поне 3 години работа на машината, без нужда от професионална профилактика. Спри се с продтотиите!
2 Прикачен файл(ове)