Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
bolo7m
Аргументирай те се!
Има много писано за въпросните модели из форума, доказали са се. ME FH35VE също е добър, като има и други качествени машини в тоя клас.
Sent from my iPhone using Tapatalk
LTC е достатъчно мощно, та да намазва и всекидневната. FH също е ок. Как са зимите в Кърджали?
Струва ли си за предпочета Fujitsu-то пред HItachi-то заради по-ниската ефективна температура(-20 срещу -15), защото изглежда че за отопление Hitachi RAK35RPC ще се справя по-добре от Fujitsu ASYG12LMCE и клоня към него?
Благодаря. Ще се обадя на фирма в Пловдив да дойде на оглед. Приемам предложения на лични къде да се обадя. От двете Mitsubishi -та, струва ли си да дам 600 лв повече за Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-S~SRC50ZSX-S Diamond?
Цитат:
Aleksandars
heeeep, аз бих Ви препоръчал следните модели:
General Fujitsu ASHG24LFCC Energy Plus 2
Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZR-S~SRC63ZR-S Diamond
Toshiba RAS-22PKVSG-E Shorai
Hitachi RAK-60PPA/RAC-60WPA Performance
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-S~SRC50ZSX-S Diamond
Но най-добро ще е, преди да вземете решение, да се доверите на фирма която да направи оглед на място и с Вас да обсъди нещата които Ви интересуват относно моделите.
Здравейте, искам да попитам за препоръка за климатик, за една позната. Понеже е жена и малко съм в чуденка дали да е убеждавам в ефективноста на машините за японския пазар.....ще видим. Става въпрос за гр. Бургас, спалня ( 11кв.- 12кв.) в панелен блок, ет.5. Входа ( стаята) е на калкан, има остъклена тераса ( PVC- дограма) двукамерана без изолация. Северозападно изложение, казва, че е студена стая. От горе съседа отоплява, от долу възрастна жена...... Желае, зимата 23°, лятото 26°, понеже е за спалня държи да работи тихо. Приготвила е 2500лв. ( сумата може да се разглежда и без монтажа).
След всичко прочетено от форума съм се спрял за предложения на
MH SRK20ZSX-S DIAMOND
FUJITSU GENERAL ASHG09LTCA/AOHG09LTC
TOSHIBA RAS- 10 DAISEIKAI 8
Приемам и други, от всички специалисти и дали 25-ца няма да е преоразмерен за тази стая?
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Цитат:
mohaxa87
Струва ли си за предпочета Fujitsu-то пред HItachi-то заради по-ниската ефективна температура(-20 срещу -15), защото изглежда че за отопление Hitachi RAK35RPC ще се справя по-добре от Fujitsu ASYG12LMCE и клоня към него?
Не е сигурно, че Хитака ще топли повече от Фуджицуто?
Загледах се в LG -то , защото е с по добри ТТ данни сравнени с останалите марки.С 5 години пълна гаранция и 10 години на компресора.
Дали са верни Вие ще кажете?
- - - - - - - - - -
Цитат:
ruuni9
Не е сигурно, че Хитака ще топли повече от Фуджицуто?
Цитат:
dwrbudr
Номер 4.
Цитат:
rosswen
Аз бих избрал номер 5 или 4.
Цитат:
rosswen
Има много писано за въпросните модели из форума, доказали са се. ME FH35VE също е добър, като има и други качествени машини в тоя клас.
Цитат:
KI_YOOU
LTC е достатъчно мощно, та да намазва и всекидневната. FH също е ок. Как са зимите в Кърджали?
Загледах се в LG -то , защото е с по добри ТТ данни сравнени с останалите марки.С 5 години пълна гаранция и 10 години на компресора.
Цитат:
bolo7m
Елджито е хубаво, да, с масивни тела, има хубав компресор и отварящ се панел, има и плазмастър. До скоро го имаше в емаг за около 1800 лева. Само че за да му важи 5 годишната гаранция е необходима задължителна профилактика всяка година.
Цитат:
bolo7m
Аргументирайте се!
3 и 4 са една и съща машина, вероятно най-доброто съотношение цена качество. Имам MHI ZMX-S много е хубав, но не знам дали си заслужава разликата в цената с lt. Дали ви трябва 35 или 50 зависи от помещението ви.
Цитат:
chany
Здравейте, искам да попитам за препоръка за климатик, за една позната. Понеже е жена и малко съм в чуденка дали да е убеждавам в ефективноста на машините за японския пазар.....ще видим. Става въпрос за гр. Бургас, спалня ( 11кв.- 12кв.) в панелен блок, ет.5. Входа ( стаята) е на калкан, има остъклена тераса ( PVC- дограма) двукамерана без изолация. Северозападно изложение, казва, че е студена стая. От горе съседа отоплява, от долу възрастна жена...... Желае, зимата 23°, лятото 26°, понеже е за спалня държи да работи тихо. Приготвила е 2500лв. ( сумата може да се разглежда и без монтажа).
След всичко прочетено от форума съм се спрял за предложения на
MH SRK20ZSX-S DIAMOND
FUJITSU GENERAL ASHG09LTCA/AOHG09LTC
TOSHIBA RAS- 10 DAISEIKAI 8
Приемам и други, от всички специалисти и дали 25-ца няма да е преоразмерен за тази стая?
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Спестете и едни 500лв и и предложете MHI 20 ZMX-S - стария модел. Ще пее в това стайче и ще работи незабележимо и икономично. Предполагам и другите модели, които гледате, но те са по-скъпи. За цена, качество, комфорт и икономичност 20 ZMX-S е номер 1 за мен.
Цитат:
cable
Няма да коментирам повече.Гледам,че експертите одобряват мнението на колегата.Тогава нека те да кажат кой климатик е по-хубав от моя ME FD35.Очевидно съм се минал тъй като се ръснах над 2к за него,пък и 9-ката беше над 2к,а колегата за 12м2 питаше за 1500 лв. нещо.Тъй като аз очевидно не мога да му помогна,Вие кажете кои са Вашите perpetuum mobile(дето топлят за 15 лв. на месец),че и аз да науча нещо.Аз с 35 съм далече от 30лв./месец,признаавам си,пък изобщо не ми се мисли ,ако бяха премерени януари 2017,за което време говорим!!!
И деца знам как се гледат на климатик.Само да не са моите!
Хайде и да е топла вечерта ни,а пък всеки си знае кой с кво.Аз затова дадох примера с ракийките,и двете еднакви градуси,пък мене повече ме сгрява едната.:)
''И да паднем и да бием,пак ще се напием''
Не се хаби. Икономичността или разхода зависят главно от изолация, етаж, дограми, изложение и тн. Не толкова от машината.
Аз все още не мога да разбера след като всички са доволни от избора си защо едни критикуват други. Какво печелите от това? Изглежда ми като признак на ниско самочувствие.
Цитат:
kokovox
... За цена, качество, комфорт и икономичност 20 ZMX-S е номер 1 за мен.
До какъв минимум ти е стигала машината при отопление? Иначе, за цена, съвсем не е №1.