Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
cable
Ще разгледам,когато имам време ръководствата.Сега погледнах отново това което дадох в предния си пост.Тъй като по памет си спомням,че декларираха,че ''запазва мощността си дори при -15гр.''.Запазва според мен означава ном.=ном.,макс.=макс. и нищо друго.Обаче на 2 -та страница ясно е написано с диаграмка даже,че 4 kw е номинална мощност за ZUBADAN35!!!Ако някъде в ръководството на ZUBADAN пише нещо друго,моля посочете какво и на коя страница.Ще попитам лично ClimaCom на дадените телефони.Молбата ми е не за друго,а само поради факта,че за всеки който се интересува епизодично от климатици едва ли ще му се четат 1000 -ди страници литература.А пък ако знаех толкова както казах и преди нямаше да пиша във форуми,а вероятно щях да работя в някоя от тези фирми с немалка заплата.
А това,че може аз да бъркам е извън всякакво съмнение!!!
Виж на 2 стр. в дясно:
http://climacom.com/files/documents/...DONE_small.pdf
Ako все още се чудиш и за Нокрията.
В този линк пише ,че на -20 има 4.8kw !!!
https://www.termo-klima.com/bg/klima...platen-montaj/
Мисля ,че що се отнася до топлене нокрията е супер мощна и дори 50 КИ не могат да се развъртят като нея.
За неотоплена нокрия не съм чул.
>rafaliev
не знам ,аз не се чудя ,а колегата.Разбира са FUJITSU е сериозна фирма и нищо не ме учудва.Като казваш 50-ки то тази Nokria има'' Отопление: 0.9-6.0-9.1kw''.Та 6.0 номинал,9,1 макс. си е 50-ка на практика.Данните които давам са за ME ZUBADAN 35.За50 си е написано,че при -15 е 6кв. номинал.Темп. са различни и сравнението е трудно.Вероятно няма голяма разлика.
Гледах скоро рекламина една серия NORDIC ,на която подовия не беше много скъп.И също при -15 запазва номинала си.А пък за предимствата на подовите няма какво да говорим.Особенно като видим цените на ME този ми изглежда удар в 10-та.Ама не съм видял много отзиви за него.Струва ми се ,че и мощността му е точно отговаряща на това което търси DJEMOTION:
https://www.termo-klima.com/bg/klima...n-nordic-30c2/
Цитат:
dodo_pv
@Mega, за да стане дайсейкай 8 твоя климатик, ще трябва сам да му доискусориш някои неща. От там нататък няма да имаш проблеми никакви с него. Ако те интересува, ще ти пратя на лични малко инфо.
Успех!
dodo_pv освен проблема с "успиването", който впрочем съм решил, друго има ли върху което да мисля ?
Шумът от клапите се отстранява, филтрите се подменят, йонизатора може да се настрои механично, за да е по-ефективен. Трябва високоволтова сонда за това.
dodo_pv,нещо не те разбирам.
Няма как да купя климатик за няколко хиляди,независимо какво пише/Тошо,Мицу,Дако../ и след това да му правя подобрения.
Кой те кара да ги правиш? И така си работи, при това изключително добре. Това е форум и някои сме маниаци. Какво те притеснява цената? Магазините са пълни с машини и за по 600 лева :)
Не знаех,че има тунинговани клими,затова ми стана интересно.
Цитат:
dodo_pv
Шумът от клапите се отстранява, филтрите се подменят, йонизатора може да се настрои механично, за да е по-ефективен. Трябва високоволтова сонда за това.
Стана ми интересно за йонизатора?
Какво имаш предвид по -ефективен?
За човек лаик като мен ако може да разясниш?
... Правиш му вуду магия и започва да работи като тия по 20 лв. от магазина. ;)
... и ако е расов магьосника, оставаш без йонизатор, до следващия сеанс :))
Малко тъп въпрос, но все пак да питам: по колко W се умножава кубатурата, за да се изчисли необходимата мощност за отопление?
На всеки сайт и калкулатор има различни сметки, вариращи от 50W до 80W.
Става въпрос за тухлен блок, с добра изолация, а стаята е 28 кв.м. /73 куб.м./ - Г-образен хол с кухня, при само 1 външна стена (източно изложение)?
При 60W идва около 4400W, а при 70W (за да има още повече аванс) - 5100W, съответно се повишава и цената.
Помещение със сходни характеристики и разположение при мен се отоплява с номинал 4.2кв (юг, 29кв). Важна е остатъчната стойност, но при отрицателни температури. Ето защо, аз бих ти препоръчал Фуджицу Дженерал 12LTC. Цена/качество чиста 10/10.
Димчо, Вашето помещение не е с правилна форма, а и предвид факта, че искате да имате ефект и към съседно помещение, заложете на малко по голяма мощност. Предвид схемата която видях (на друго място на което сте писали), ако има възможност на монтаж на вътрешното тяло на стенат която е дадена с размер 7 метра, ефекта към другото помещение ще е най-добър. Предвид бюджета, може да обърнете внимание на следните модели:
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2
Toshiba RAS-18PKVSG-E Shorai
Gree GWH18TC-S3DNA1D (LCLH) Hansol
Hitachi RAK-50RPC/RAC-50WPC Performance
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium
Здравейте, можете ли да ми препоръчате климатик за следната стая:
Апартамент, 1 етаж, североизточна стая, почти никакво слънце. Има ПВЦ дограма, висок клас, паркет. Стените са тухла. Няма изолация.
Размерите са 22 квадратни метра (височина 2.6 - 57 м3). В Ямбол. Съседните стаи не се отопляват. Сегашната тошиба авант 3 не може да стопли, когато стане -5 вдига 19 градуса. И на -10 спира да работи. По възможност предложете машина, която да работи дори на -15.
Бюджет до 2000 лева с монтаж. Постижимо ли е?
Благодаря,
Красимир