Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте!Някой може ли да ми каже разликата в вариациите на прословутия 12LUCA ,а именно модел Fudjisu ASHG12LUCA и др.версия ASYG12LU
Аз лично не открих такива ,но може нещо да пропускам.Може ли да се спи понякога на такъв и на отопление и охлаждане,духа ли студено когато размразява?
Иначе ако трябва да съм по точен апартамент във Варна, предназначен за хол южно изложение с изолация и пвц дограма около 20 квадрата ,като повечето време е отворена врата към коридор 8 кв.м и кухня 15 кв.м
LUC няма версии, различни търговски марки, една и съща машина.
Здравейте!
След повече от 10 години служба, тази зима ме остави климатика (конвенционален, марка GREE 12-ка). Та много ще ви бъда благодарен, ако ми дадете съвети с каква машина да го заменя. Нямам предпочитания към марка.
Трябва ми основно за отопление на спалня 13 квадрата (35 кубика).
Апартаментът има външна изолация, но нямам представа с каква дебелина е. Стаята, която ще отоплявам е с една външна стена.
Дограмата на стаята е дървена, стъклопакет, общата площ на дограмата е 4,7 квадрата.
Апартаментът се намира на втория етаж, спалнята е с югозападно изложение. Район:Асеновград
И понеже жена ми е зиморничева, ще е добре климатизатора да поддържа 22-24 градуса през зимата.
Бюджета, с който разполагам е около 1500-1700лв. макс. (с монтажа).
Благодаря ви предварително!
Изпратено от моят PRA-LX1 с помощта на Tapatalk
@Chavdar007:Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZS-S
Не че нещо, но всички питащи ако си направят труда да прочетат из темата ще видят, че няма кой знае какво индивидуално да им се предложи. В различните ценови диапазони и площ на помещенията има по няколко модела, които се повтарят в почти всеки отговор. Сравнявате големината на помещението и бюджета и сравнявате с десетките отговори на подобни питания.
Напълно ми е ясно, че на хората не им се чете по 10-20 "страници" с питания и с отговори и си постват направо въпроса, чакайки поредния еднотипен отговор.
Re: Избор на климатик 2017
Panasonic Z9SKEM
И това може да се погледне има и добър минимум, ще работи по малко он офф, хубав йонизатор, двоен външен топлообменик , и т.н
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Не че нещо, но всички питащи ако си направят труда да прочетат из темата ще видят, че няма кой знае какво индивидуално да им се предложи. В различните ценови диапазони и площ на помещенията има по няколко модела, които се повтарят в почти всеки отговор. Сравнявате големината на помещението и бюджета и сравнявате с десетките отговори на подобни питания.
Напълно ми е ясно, че на хората не им се чете по 10-20 "страници" с питания и с отговори и си постват направо въпроса, чакайки поредния еднотипен отговор.
Съгласен.
Но на всички питащи,топлозагубите са различни.
А площта на стаята,няма нищо общо с топлозагуби!
Така,че всеки случай е индвидуален .
Аз,мога да ги сметна.
И съм ги смятал за определен човек от форума и то безвъзмездно.Искаше колегата да почерпи,но отказах.
Това,че климите не са ми силата,няма нищо общо с топлозагуби.
Нищо,че не съм в сферата на климите,а на енергетиката.
А между другото съм смятал номинална мощност при -15°,-10° ,0°С
Та с това мое писание,изкаках да кажа,че стая/помещение/-всичко е различно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
avast3
Други имах предвид, но както и да е. Имам въпрос към теб, но на лични и не сега, че не ми се пише.
- - - - - - - - - -
Винаги съм готов да помагам,стига да е от мойта компетентност.
Аз също като Вас ползвам климатици ,също съм се допитвал до Вас за клими и съм благодарен за Вашето внимание и мнение,!
,Но за топлозагуби съм......
Четох,четох.......много четох и стигнах до извода че най добро съотношение цена /качество в моят случай има RAC35RPC Performans на Hitachi
Хайде сега, топлозагуби до ват. Почти всички препоръки са на око според площ, изолация, климат и желани температури. И се предлагат по 2-3-4 модела във всеки ценови сегмент. То и няма повече на пазара. Това да не е пазар по индивидуална поръчка. Има няколко марки с по 1-2 модела в съответните ценови диапазони, които не се различават толкова помежду си и съответно се предлагат. Прочетете отговорите с препоръки, които са на 70-80% идентични. Щом има мераклии да отговарят с еднотипни отговори няма лошо.
Chavdar007, предвид условията които споменавате, може да обърнете внимание на следните модели:
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-S~SRC25ZS-S Premium (модел който вече Ви предложиха)
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus или Toshiba RAS-10PKVSG-E Shorai
Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea или Panasonic CS-E9QKEW~CU-E9QKE
Hitachi RAK-25RPB/RAC-25WPB Performance
General Fujitsu ASHG09LUCA Discovery White
Mitsubishi MSZ-WN35VA
Здравейте, колко е минималното разстояние от външното до вътрешното тяло, че при мен идва под 1,5 метра?