Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
ponyasd
Четейки поста на Бабати се позаинтересовах ,и си намерих едно такова климатиче.Изчетох двата тома инфо за него,но за мен като обикновен потребител остана загадка най важното - тоя климатик един декар ли отоплява или 10 квадрата ? 7 пъти изчетох безсмислените им фермани и най важното което ме интересуваше не открих,а именно за каква квадратура или обем е климата.Отстрани имаше някакви pdf файлове,които не искам да ме затормозяват допълнително.Тях ги отбичвам като пътни знаци,защото животът е кратък и времето е ценно, и не мога да го губя с всяка плява в нета.Избирателно търся вече най същественното за потребителя,в сбита и кратка форма.Ако некой намери инфото за квадратура в статията ще го почерпя.
Ето го феномена :
https://www.climamarket.bg/klimatik-...src25zs-s.html
Няма такова нещо тоя климатик за толкова квадрата. Климатикът компенсира топлозагуби. При едни условия 25zs-s може да стопли 100m2 при дргуги условия и 15m2 да не успее да стопли.
Смяташ си топлозагубите при желана вътрешна температура и минимална външна температура и гледаш при тия параметри климатикът колко топлина дава.
здравейте,за едната стая взех
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZSX-S но и за другата да взема същия ми идва малко скъпо,затова ви моля за мнение ,колебая се между,
Mitsubishi Heavy Industries SRK/ SRC 20 ZMX-S и
DAIKIN FTXM25M/RXM25M PROFESSIONAL ,благодаря предварително.
Цитат:
ponyasd
Четейки поста на Бабати се позаинтересовах ,и си намерих едно такова климатиче.Изчетох двата тома инфо за него,но за мен като обикновен потребител остана загадка най важното - тоя климатик един декар ли отоплява или 10 квадрата ? 7 пъти изчетох безсмислените им фермани и най важното което ме интересуваше не открих,а именно за каква квадратура или обем е климата.Отстрани имаше някакви pdf файлове,които не искам да ме затормозяват допълнително.Тях ги отбичвам като пътни знаци,защото животът е кратък и времето е ценно, и не мога да го губя с всяка плява в нета.Избирателно търся вече най същественното за потребителя,в сбита и кратка форма.Ако некой намери инфото за квадратура в статията ще го почерпя.
Ето го феномена :
https://www.climamarket.bg/klimatik-...src25zs-s.html
Просто провери при друг търговец,който си е направил труда да напише това,което те интересува...например този:
https://*********/Mitsubishi-Heavy/in...tu-klas-a.html
Цитат:
dkar
здравейте,за едната стая взех
Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZSX-S но и за другата да взема същия ми идва малко скъпо,затова ви моля за мнение ,колебая се между,
Mitsubishi Heavy Industries SRK/ SRC 20 ZMX-S и
DAIKIN FTXM25M/RXM25M PROFESSIONAL ,благодаря предварително.
Вземай МХИ-то и не му мисли повече, няма да съжаляваш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
iveto
Aз съм проверил и знам цената,но просто постнах линка за да видите до къде може да стигне деградацията .Да те залеят с купища за кого понятни,за кого не цифри,един ферман описания,които интересуват не повече от 5 % от потенциалните купувачи а най същественото да липсва.На това му се вика тотална измекярщина.Просто не мога да повярвам че тия съществуват.
Здравейте, моля дайте мнение за климатик - SEER: 8.53 / A+++, SCOP: 4.64 / A++
Finlux FDCI-12QL46 WF - Нагревател на външното тяло , Позлатен кондензатор , WI-FI управление
https://zora.bg/product/fdci-12ql46-wf
Ще успее ли да топли стая 18м2 при -10, -15 градуса.
Благодаря предварително!
Цитат:
biro
Няма такова нещо тоя климатик за толкова квадрата. Климатикът компенсира топлозагуби. При едни условия 25zs-s може да стопли 100m2 при дргуги условия и 15m2 да не успее да стопли.
Смяташ си топлозагубите при желана вътрешна температура и минимална външна температура и гледаш при тия параметри климатикът колко топлина дава.
биро,аз топлозагуби не мога да смятам,комшията над мен също,баба ми също не може да ги смята,мойте приятели също не могат да ги смятат.Не фантазирай и не се прави на интересен че можел и 100 квадрата да стопли,а 15 да не може..За обикновения потребител трябваше да постнат както всички останали сайтове квадратурата за която е предназначен.А не се правете на много техничари моля....Ще фане некоя женица шивачка или некой тираджия да ви пресмята топлозагуби,и ще гледа при тия параметри климатика колко топлина давал...боже що не вземете да се гръмнете.
Прочете ли мнение #3497 ? Нещо да кажеш по въпроса? Не всички потребители са технически неграмотни-повечето четат и разбират техническите спецификации и това какво пише в даден сайт за каква квадратура е машината, въобще не го гледат. това е за ачмонеците, дето вика Велев.
Здравейте, моля дайте мнение за климатик - SEER: 8.53 / A+++, SCOP: 4.64 / A++
Finlux FDCI-12QL46 WF - Нагревател на външното тяло , Позлатен кондензатор , WI-FI управление
Благодаря предварително!
Цитат:
deejay
Здравейте, моля дайте мнение за климатик - SEER: 8.53 / A+++,
SCOP: 4.64 / A++
Finlux FDCI-12QL46 WF - Нагревател на външното тяло , Позлатен кондензатор , WI-FI управление https://zora.bg/product/fdci-12ql46-wf
Благодаря предварително!
Нали преди питаше за Хитачи?За Finlux едва ли някой ще ти даде съвет!
Sent from my Sony Xperia Z3
Мнение 3497 е пълна гротеска.Не смятам да участвам повече в тоя нелеп спор.
@ СПСТ,ако ти ми изчислиш топлозагубите в спалнята ,която е с големи прозорци и когато е слънчево зимата не пускам никакво отопление,но когато е мрачно е хладилник ,или пък като си дойдат съседите от долу и запалят камината,и баджата ме грее без пари пак не пускам печка ,а като ги няма е ледена приказка ? Същото касае и ония от горе и от страни,които не винаги са в България ? Как да ги изчислявам тия топлозагуби ? По колко таблици ?
СПСТ - я ми дай една формула от нататък сам да си изчислявам топлозагубите ако обичаш.
ponyasd, виждали ли сте машина която я дават разни набедени търговци за 35 m², как не може да стопли и 25...И в същия момент мога да Ви покажа машина която е дават за 15 как топли вече 8 години помещение от 33 m², където един умрял конвенционален панасоник беше се скапал от работа...?!
Да този ще бъде за друга стая. Просто ме заинтригуваха параметрите му!
Толкова ли е зле тази марка. Все пак ще спестя пари!
Цитат:
deejay
Здравейте, моля дайте мнение за климатик - SEER: 8.53 / A+++,
SCOP: 4.64 / A++
Благодаря предварително!
Нагревателя, позлатеният кондензатор и Wi-Fi нямат пряко влияние върху отоплянето на помещение.
Попрочети малко по-обширно темата.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Finlux FDCI-12QL46 WF - еб...и набедената 12 ка....