Venvach писах ви на лични към кого да се обърнете.
Преглед за печат
Venvach писах ви на лични към кого да се обърнете.
Този, който гледате или
Fujitsu general 12lt
MHI 35 ZMX-S
MHI 35 ZSX-S
MHI 35ZS-S
Fujitsu general 12 Luca
Toshiba 13 Shorai
Привет! Предстои ми избор на климатизатор за :
Жилищно помещение за отопление и охлаждане с плoщ от 35 м2 (95 м3) .
Помещението е с югоизточно изложение и представлява кухня с всекидневна /хол/ и присвоена остъклена тераса (4м2) с около 12 м2 двоен стъклопакет + 5 профилна ПВЦ дограма. Терасата е изолирана отвсякъде, като съседите отдолу не са остъклени, а отгоре са. Намира се на третия етаж на стара тухлена сграда във Варна, не е санирана. Липсват други външни стени освен остъклената тераса.
Главната цел е поддържане на около 23 градуса през зимата и също толкова лятото при сравнително разумен разход на електроенергия.
Бюджет - 2500 лв.
Благодаря предварително.
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium
Toshiba RAS-18PKVSG-E Shorai
Hitachi RAK-50RPC/RAC-50WPC Performance
Gree GWH18UC-K3DNA4F (LCLH) U-Crown
Gree GWH18TC-S3DNA1D (LCLH) Hansol
" Главната цел е поддържане на около 23 градуса през зимата и също толкова лятото. "
Не си мислете, че 23 градуса на отопление са равни на 23 градуса при охлаждане.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
23 градуса са си 23 градуса :) Какво да си мисля друго? В настоящото ми жилище климатикът не се бута целогодишно от 23 градуса като зимата понякога го свалям до 21, когато спя.
Иначе благодаря на @Aleksandars за предложенията. Едно от неговите съвпада с моя непрофесионален избор :)
Има една доста грешна тенденция, при която хората поддържат много ниска температура в стаята през лятото, за да им е по-студено. Това може да е опасно за здравето и да доведе до настинка или мускулни схващания. Препоръчителните температури за лятото в режим на охлаждане са между 25 и 26 градуса. Не трябва да има резки температурни разлики между външната и вътрешната температува, това може да е особено опасно за хората със сърдечни заболявания.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Съгласен съм. Дадените от мен температурни стойности са базирани на личната ми зона на комфорт, установенa след дългогодишна климатизация в дома и автомобила :)
Здравейте! Предстои ми поставяне на нов климатик в семейно жилище. Искам да ме насочите правилно в избора! Ипращам ви днни з жилището.За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? -жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? -цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението -30кв.м.;78куб.м.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид -ПВЦ;двоен стъклопакет; КА
в) квадратура на прозорците - 7,5кв.м.
г) изложението на помещението-югоизточно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености) – втори етаж, влиза се през врата от коридора, холът и столовата са едно цяло помещение/22кв.м./, има врата към кухненския бокс/8кв.м./която е постоянно отворена и от кухненския бокс се излиза през друга врата към коридора
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н - – хол, всекидневна и кухненски бокс
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? – в апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – в североизточна България, гр.Разград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? – около 24 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? – има външна и вътрешна изолация на външните стени
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – телевизор и компютър
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – от +40 до –20 градуса
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Добър ден на всички.Предстои ми покупка на климатик и имам нужда от вашата помощ.
1.Жилищно
2.Главно за отопление евентуално за охлаждане
3 Хол-.22кв приблизително 63куб.м/Стара пвц дограма не си спомням стъклопакетът какъв е 8кв .Втори етаж апартамент 1 и 3етаж са неотопляеми студено от всякъде :)
4.София/Лозенец
5.Желана температура през зимата около 24-27 градуса
6.Без изолация една външна стена
7.Телевизор +музикална система
8.около 1800лв търся качествен климатик дори се колебая за хиперинверторен
9.зависи от зимата януари тази година беше -25 да кажем до -20
10.нямам възможност за схема
Благодаря за съдействието С Уважение: Д.Любенов
Momo бюджет?
Любенов погледнете
Fujitsu general 12lt
Fujitsu general 12 luca
MHI 35 zs-s
Toshiba Shorai 13
Gree u crown 12
RaYsTLyN:
Toshiba RAS-16BKV-E Mirai
General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZMP-S~SRC45ZMP-S Standart
General Fujitsu ASHG14LMCA Energy Plus 2
Здравейте!
Кой от тези климатици бихте ми препоръчали за партерен офис 5 м. х 3.20 м. х 2.60 м.Една външна стена с нова ПВЦ дограма.
Кооперация на 10 години с външна изолация.Плевен.
1. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-S
2.RAS-10PKVSG-E/RAS-10PAVSG-E SHORAI
3.ASHG12LMCA/AOHG12LMCA
4. Нещо друго
Ценови диапазон 1300-1500 лв.Не се посещава всеки ден,но понякога преспивам там.
Благодаря на всички отзовали се със съвет!