Отговор: Избор на климатик 2017
Тези 42 m2 само с тази Тошиба ли ги топлите? Успява ли да ги стопли? Какво разбирате под "по-икономичен"?
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Тези 42 m2 само с тази Тошиба ли ги топлите? Успява ли да ги стопли? Какво разбирате под "по-икономичен"?
Имам още 2 климатика но тези 42 кв.м ги топли тошибата. Справя се като в кухнята температурата е с 2-3 градуса по ниска заради малкия достъп на въздух през свода.
- - - - - - - - - -
Вярно ли е че когато климатика е по-голям от нужния за помещението работи само на ниски обороти и трудно се смазва компресора?
Само при скроловете, защото помпата на повечето е горе. При роторните - никакъв проблем. Но това да не те притеснява, ако си се насочил към К2У.
Това трябва да го прочетат някои комплексирани от японските климатици потребители на форума-как 10-ка 1997 набор топли такава квадратура. Ако сте свикнал с тази техника, силно се съмнявам да останете доволен след покупка на машина за европейския пазар. Ще Ви предложа нещо, което малко надхвърля бюджета Ви, но ще мисля, че ще отговори на очакванията. Ето това или това.
Цитат:
SPSt
Това трябва да го прочетат някои комплексирани от японските климатици потребители на форума-как 10-ка 1997 набор топли такава квадратура.....
Хайде да бъдем честни - някой да не остане с впечатление ча може да топли 40кв с 10ка, пук била тя и японска.
Цитат:
Gyokov
Хайде да бъдем честни - някой да не остане с впечатление ча може да топли 40кв с 10ка, пук била тя и японска.
Това може да го каже собственикът. Вие ли сте? Познавате ли тази техника? Именно и поради моите съмнения зададох отново въпрос. Според Вас собственикът лъже ли и защо?
Не.
Много бегло.
Не смятам, че лъже - просто има специфични условия и разбирания за отопление.
Вие, вярвате ли че 10ка японка може да топли 40кв.м?
Gyokov, тази десятка, където Ви е в устата постоянно има 4.2 kW в режим отопление....
Цитат:
SPSt
Това може да го каже собственикът. Вие ли сте? Познавате ли тази техника? Именно и поради моите съмнения зададох отново въпрос. Според Вас собственикът лъже ли и защо?
Аз съм собственика не лъжа вярвайте ако искате, сега разбирам от Вас че е десятка, климатика е на около 15 години.
Цитат:
SPSt
Това трябва да го прочетат някои комплексирани от японските климатици потребители на форума-как 10-ка 1997 набор топли такава квадратура. Ако сте свикнал с тази техника, силно се съмнявам да останете доволен след покупка на машина за европейския пазар. Ще Ви предложа нещо, което малко надхвърля бюджета Ви, но ще мисля, че ще отговори на очакванията. Ето
това или
това.
Това имах предвид с един от постовете ми.
Когато човек толкова много държи да си вземе Японски ги има нови в случая за около200-300 лв повече сравнено с 16 даисекай 8 ......
Цитат:
Rafailiev
Това имах предвид с един от постовете ми.
Когато човек толкова много държи да си вземе Японски ги има нови в случая за около200-300 лв повече сравнено с 16 даисекай 8 ......
:offtopic: Аз го разбрах, но има тънкости или специфики, които ако не си се интересувал, може да ти убягнат.
Цитат:
Aleksandars
Gyokov, тази десятка, където Ви е в устата постоянно има 4.2 kW в режим отопление....
10ка беше първо наречена от SPSt.
Цитат:
Gyokov
10ка беше първо наречена от SPSt.
А не е ли?
Цитат:
Gyokov
Не.
Много бегло.
Не смятам, че лъже - просто има специфични условия и разбирания за отопление.
Вие, вярвате ли че 10ка японка може да топли 40кв.м?
Аз не мога да разбера защо японците са я маркирали като 10-ка, ако топли 40 квадрата?
Цитат:
SPSt
А не е ли?
Незнам. Нека Aleksandars да каже и даде повече информация за машината.