Отговор: Избор на климатик 2017
Погледнете
Fujitsu general 12 lmca
Fujitsu General 12 Luca
Fujitsu general 12 lt
Mitsubishi Heavy 35zs-s
Gree 12 change
Gree 12 u crown
Две неща да имате в предвид. Обърнете внимание да изберете модел, който не духа отдолу под него. Това може да е некомфортно поради че леглото ще е под машината.
Като цяло разликата между по-евтините и по-скъпите модели е във вероятната по-тиха и незабележима работа в полза на по-скъпите, малко по-малък разход на енергия и евентуално биха могли да поддържат по-висока температура без проблем при студено време.
Не знам дали човекът е много чувствителен към шум, но ако е, Mitsubishi Heavy обикновено правят тихи и незабележими машини.
Питане.
Както бях казал за Осаката вкъщи моя човек дойде изкара фреона зареди я наново.
Оказа се че има около200 грама по-малко.
Замери там налягания и температури.
Всичко стана перфектно.
Оставихме го да работи и отидохме да пием по кафе на двора.
После по живо по здраво.
Влезнах да дремна малко там ,че малката нещо се беше разревала и какво да видя .
Осаката бичи яко дефрост на 10-12 градуса външна температура.
Звъннах на моя човек и той вика Конвенционалките са така.
То хубаво това вярвам му ама като се напъна сигурно 10 минути бичи яко на дефрост и външното тяло направо завря.
Чаках го ама ме изразни и го изкл.
Изчаках там 2-3 Мин и го вкл.
Тръгна си нормално .
След това заспах и се събудих от жега след около1 час .
Климатика настроен на 24 в стаята 26!?
Някакви идеи
Здравейте,нов съм във форума и имам следния въпрос: Предстои ми закупуване на климатик за спалня 20 кв.м.,източно изложение,2 външни изолирани стени,ПВЦ дограма,1- ви етаж,главно за отопление.След като прочетох доста мнения тук,се бях ориентирал към MHI SRK35ZS-S,но преглеждайки еуровент,ми направи впечатление,че номиналната отдавана мощност и COP падат значително при - 10 гр. (2,8 COP /2,6 кВ).За сравнение в хола имам Фуджицу 12 LUC,което тъй като не съм ползвал още, проверих също в еуровент и според тях се държи по-добре на ниски темп.
В апартамента става доста студено зимата и не знам на кой модел да заложа.Ще съм благодарен за съвет.Извинявам се дългия пост.
Не мисля, че конвенционалките са така, старата ми конвенционалка при 3-4° и суха пита не правеше дефрости. Проверете му термистора на питата на външното тяло дали работи коректно, да не е с прекъснат кабел и да не се е откачил.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Не мисля, че конвенционалките са така, старата ми конвенционалка при 3-4° и суха пита не правеше дефрости. Проверете му термистора на питата на външното тяло дали работи коректно, да не е с прекъснат кабел и да не се е откачил.
Джак така си работят,а пък конвенционалките с външен тръбен датчик се броят на пръстите на едната ми ръка.Тая Осака съм почти сигурен че няма.Пък и колкото и да са прости си дават грешки за датчиците.
Цитат:
Jack Krauser
Благодаря Jack.
Истината е ,че преди не съм му обръщал внимание .
Дали така си работи по принцип или просто аз съм се разглезил с другите машини.
- - - - - - - - - -
Цитат:
necata2
Джак така си работят,а пък конвенционалките с външен тръбен датчик се броят на пръстите на едната ми ръка.Тая Осака съм почти сигурен че няма.
Значи да не я гледам повече?
Както се казва така се е родила..... и така ще си умре.
Здравейте!
Моля за мнение и съвет за 12-ка, 1300-1600 лв. с монтаж по REECL. Гледах тук-там, и все повече се обърквам...
Варианти за сега :
MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE Mitsubishi Electric
CS-XE12QKEW/CU-E12QKE Panasonic
Цитат:
Valentini
Здравейте!
Моля за мнение и съвет за 12-ка, 1300-1600 лв. с монтаж по REECL. Гледах тук-там, и все повече се обърквам...
Варианти за сега :
MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE Mitsubishi Electric
CS-XE12QKEW/CU-E12QKE Panasonic
Без да претендирам ,че съм 100% прав.
За още някои лев може да се напънеш за LTC.
има доста доволни хора .
Цитат:
Valentini
Модел на триото ( Fuji,Fujitsu,General са едно и също)
Модела е LT
Цитат:
Цеци
Здравейте,нов съм във форума и имам следния въпрос: Предстои ми закупуване на климатик за спалня 20 кв.м.,източно изложение,2 външни изолирани стени,ПВЦ дограма,1- ви етаж,главно за отопление.След като прочетох доста мнения тук,се бях ориентирал към MHI SRK35ZS-S,но преглеждайки еуровент,ми направи впечатление,че номиналната отдавана мощност и COP падат значително при - 10 гр. (2,8 COP /2,6 кВ).За сравнение в хола имам Фуджицу 12 LUC,което тъй като не съм ползвал още, проверих също в еуровент и според тях се държи по-добре на ниски темп.
В апартамента става доста студено зимата и не знам на кой модел да заложа.Ще съм благодарен за съвет.Извинявам се дългия пост.
Аз бих сложил ХЕВИ-то заради режима на размразяване. LUC в студа размразява на всеки 4 часа като по часовник, което аз намирам за леко дразнещо.
Дори направо бих сложил една 7-ца SRK20ZMX-S (старата серия DIAMOND). При мен (последен етаж, без въздушна възглавница над мен) 15 m2 ги изяжда тая 7-ца и дори работи он/оф, което ме дразни. При теб няма да спира изобщо, което е страхотно :) А ако навън стане -20 и издъхне, ще й пуснеш една духалка (вече ги има за по 13 лева) да му помага :) Но пък през останалото време ще се кефиш на добичето. Много комфортно работи. А и едва ли търсиш 26 градуса за спалня, освен ако не обичаш да спиш отвит.
SRK35ZS-S
отопление - 0.9 - 4.0 - 4.8 kW
тегло тела - 9.5 вътрешно / 34.5 външно
компресор - 900 W
фреон - 950 гр R410A
SRK20ZMX-S
отопление - 0.9 - 2.5 - 4.3 kW
тегло тела - 13.5 вътрешно / 35 външно
компресор - 750 W
фреон - 1200 гр R410A
За сравнение SRC25ZMX-S (9-ката) постига на отопление 0.9 - 3.13 - 4.7 kW, при същите хардуерни параметри като на SRK20ZMX-S. Тоест няма лошо да я понапънеш малко тая 7-ца :) Просто софтуерно е ограничена.
И още нещо: при -15 градуса външна температура и вътрешна 20-24 градуса, SRK20ZMX-S може да произведе 1.4 kW топлина (по номинал, сиреч без да се напъва). Сиреч, ако зимата с един радиатор/конвектор/духалка 1.5 - 2.0 kW можеш да стоплиш това помещение, значи и DIAMOND 7-цата ще ти върши работа.
Четейки поста на Бабати се позаинтересовах ,и си намерих едно такова климатиче.Изчетох двата тома инфо за него,но за мен като обикновен потребител остана загадка най важното - тоя климатик един декар ли отоплява или 10 квадрата ? 7 пъти изчетох безсмислените им фермани и най важното което ме интересуваше не открих,а именно за каква квадратура или обем е климата.Отстрани имаше някакви pdf файлове,които не искам да ме затормозяват допълнително.Тях ги отбичвам като пътни знаци,защото животът е кратък и времето е ценно, и не мога да го губя с всяка плява в нета.Избирателно търся вече най същественното за потребителя,в сбита и кратка форма.Ако некой намери инфото за квадратура в статията ще го почерпя.
Ето го феномена :https://www.climamarket.bg/klimatik-...src25zs-s.html
Еййй, пак с това "...качествено пречистване на въздуха.."
Цитат:
Jack Krauser
Някои конвенционалки работят точно така. Имам впечатления от 5 конвенционалки.
Мидеа без дефрост датчик - дефроства и на суха пита и по-време.
Нео и Панасоник без дефрост датчик-не дефростват нито на суха пита, нито по време.
Нео - 2 бр. с дефрост датчик-не дефростват нито на суха пита, нито по време.
Разнообразието в софтуера и хардуера е доста голямо и не може така от въздуха да се дава категоричен отговор.