Отговор: Избор на климатик 2017
Цитат:
Първоначално публикувано от
Grabadabar
Колега,
няма логика на дистанционното да има дигитално показание на градусите и да трябва да се задават няколко над желаните.
Панасоника при -12 му зададох 30 градуса вътре, след 35 минути беше вдигнал от 18 на 27 градуса вътре в 30 кв. м. дневна, духайки с 53.3 градуса на изхода на вътрешното тяло. В стаята беше паднала температурата на 18 градуса, защото преди това беше проветрявано.
Проблема който ипсиах създаван от Панасоника е честия ненужен дефрост. Заради ненужния дефрост не успява да си поддържа зададените 22 градуса -> при -15 работи 32 минути, после 23 минути дефрост. Това беше и причината да поискам смяна на тази машина и търговеца се съгласи. Сега с Митсубиши FH35 на дистанционното пак пише 22 градуса и в стаята е от 21.5 до 23 градуса - зависи от медтоположението, все пак е голяма и разчупена.
Пълна глупост е да искаш вътре да ти е 22 градуса задавайки 25-26 или друга стойност на достанционното. Всичко това говори за топло загуби и/или неправилна работа на климатика.
Поздрави.
П.п. И аз сам си плащам тока, не ме интересува колко вата харчи след като съм взел А+++ това е достатъчно, важното е като кажа 22 градуса термометрите в стаята да показват 22 градуса.
Нямаш достатъчно опит, за да даваш заключения кое е пълна глупост!
Поради особености на помещението, климатикът е монтиран само на 5 см. от тавана, така че горе си е 26гр., а в другия край на помещението където обикновено седя си поддържа 22 гр. Не е важно колко пише на ДУ, /ако трябва и 32 гр. ще му задам/ важно е да ми е топло. А климатикът е супер-работи тихо, икономично и прави дефрост само при силен снеговалеж или гъста мъгла. И не ме интересува колко + има след А-то, защото това са глупости за забавление на публиката. Важно е, че ме е топлел, колкото искам за 38лв., от 09.12.16 до 08.01.17г. Засечи Мицубишито дето е А+++++ и да видим, колко харчи.
ПС: Имам 3 климатика в къщи и никой не е Панасоник /няма шанс такова нещо да попадне у нас, освен ако не е подарък, барабар с монтажа/. Всички работят и при -17гр, до колкото е падала досега температурата в Пловдив.
Здравейте!Моля за | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | предложение на климатик за спалня . Приблизително 40 кубика , северна стена и западна с прозорец 3 квадрата( PVC обикновен стъкло пакет 24 мм)и 2 вътрешни стени.Благодаря предварително.
Да добавя ще отварям и към коридор вътрешен 9 квадрата за отопление основно ще се ползва.Нова сграда санирана.За град София. | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | | | | | |
Здpaвeйтe!
Дa зaпoчнa oт тoвa, чe oт 5 гoдини имaм 9-ĸa Mидeя и тoвa лятo миcля вeчe дa гo cмeням...мoжe би c япoнeц или ĸopeeц.
Уcлoвиятa ca cлeднитe:
гp. Гaбpoвo - биx ĸaзaл cpeднo зa cтpaнaтa cтyдeни зими. Блoĸ пълзящ ĸoфpaж (излят бeтoн), пeти eтaж, външни cтeни нa ceвep и нa зaпaд(ĸъдeтo e пpoзopeцът), cтpaxoтeн вeтpилниĸ. Hиĸaĸвa външнa изoлaция, вътpe миcля дa cлoжa гипoĸapтoн + вaтa минимyм нa тaвaнa и двeтe външни cтeни. Cтaятa e 15ĸв.м, ~38ĸyб.м. Haй-вaжният въпpoc, ĸoйтo мe тopмoзи, e, aĸo гo изoлиpaм ĸaĸтo cъм oпиcaл, щe ми cвъpши ли paбoтa ĸaчecтвeнa дeвятĸa или дa ce opиeнтиpaм ĸъм cpeдeн ĸлac 12-ĸa. Kaзвaм ви, cтpaxoтeн вeтpилниĸ e. Ceгa ĸaтo зaтoпля дo 19-20° вeчepтa, c пoмoщтa нa дyxaлĸa, cyтpинтa пaдa дo 10°.
Идeятa ми e cпoĸoйнo дa пoддъpжaм 20-22° в cтaятa. Moля, пoмoгнeтe зa дилeмaтa 9/12, a cъщo мapĸa и мoдeл. И нaй-вaжнoтo - ĸaтo иcтинcĸи гaбpoвeц, тъpcя и иĸoнoмиятa
п.c. дoгpaмaтa e пeтĸaмepнa Rеhаu, тpoeн cтъĸлoпaĸeт, oбиĸнoвeнo cтъĸлo.
Хм, знаех си, че забравям за нещо...да кажем, 1400-1500 :)
Re: Избор на климатик 2017
фужитцу, женерал, фужи 09LTCA е най правилния вариант. 3-те марки са едно и също нещо а модела е 09 LTC
а за по малко пари може и това Hitachi RAK-35RPB/RAC-35WPB
Отговор: Re: Избор на климатик 2017
Значи, може с 9-ка, стига да е добър японец :) А какво ще загубя и какво ще спечеля, ако е 12-ка :)
Само за статистиката-сред изброените няма "японец"! За добър не знам.
Тези които коментираме са китайски.... Японец, само на 100V. И за 1400 лв. LTC не знам дали ще намери....
asa77 и velimir
Погледнете МХИ 20ZMX-S
Toshiba Suzumi 10
MHI 20 ZM-S
Fujitsu Luca 9
Fujitsu 9 LT
Lt, но цената е твърде далеч от 1.4к
Sent from my iPhone using Tapatalk
Японец имам предвид като бранд. Далеч съм от идеята, че ще е произведен там. Но ще е в пъти по-добре от съвсем китаеца ми Мидея, нали :) Така като гледам към 9-ка отиваме, колеги. Ама хубава. Тия Luca навсякъде ги хвалят.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mkukas
Lt, но цената е твърде далеч от 1.4к
Sent from my iPhone using Tapatalk
1400 кинта е горе долу отстъпката която получават дилърите от вносителя.
ASYG 09 LUCA - Dom Klima
1300лв. Прилично
а каква е разликата в първите букви asyg, ashg и т.н.