Отговор: Избор на климатик 2017
Здравейте,
Хола е 23 спалнята е 18.
Малко съм се объркал, климатиците в момента ги слагам на 28 градуса и колкото могат, та реалната температура в стаите да е 22-23 в момента. Ако е възможно да се поддържат тези температури и в големите студове ще е супер. Миналата година беше доста зор.
Апартаментът се намира в квартал Дружба, без външна изолация в момента.
До преди 2 година имахме съседи под и над нас, температурите бяха съвсем различни.
Благодаря предварително!
Изолация има вътре в панела но не бих я сметнал за такава обикновенно е само под прозореца. 27градуса с климатик зимата зор ще е но дори и да е възможно няма да е изгодно финансово. Докторе благодаря за анти-рекламата с месец чакане. Не сме надхвърляли две седмици дори в най натоврения месец.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
blag00n
Здравейте,
Хола е 23 спалнята е 18.
Малко съм се объркал, климатиците в момента ги слагам на 28 градуса и колкото могат, та реалната температура в стаите да е 22-23 в момента. Ако е възможно да се поддържат тези температури и в големите студове ще е супер. Миналата година беше доста зор.
Апартаментът се намира в квартал Дружба, без външна изолация в момента.
До преди 2 година имахме съседи под и над нас, температурите бяха съвсем различни.
Благодаря предварително!
Хола сигурно е с усвоена тераса инак са 20м2 а спалнята е доста голяма за жк. Дружба. Какви са сегашните климатици?
Терасата е обща както каза колегата, остъклена е.
В момента в хола е Ikeda 12ка, не е инверторен, на около 15 години е климатика(шампион), в спалнята е Midea 9ка, на около 7-8 години.
Спалнята и хола са точна квадратура както съм опоменал.
Цитат:
Mega
В София има едни панелки, панел-изолация-панел. Не знам как им казват, но сме работили по такива.
И в Пловдив има доста такива панелки с външни стени от сгуро-бетон. Бетон-сгур-бетон. Мечта са за пробиване, стига да не улучиш арматура. :BigGrin
Аз кога и да монтирам в панелка винаги хващам арматура.
Цитат:
bobovo
Все дърпаш късата клечка. Поне са здрави с толкоз арматура.:)
Цитат:
bobovo
Ако минаваш само с една си направо късметлия. ;)
Последната панелка, не се даде лесно. На финала, котката избяга през дупката на климатика.[emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...37555cbf84.jpg
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
Mega
Ако минаваш само с една си направо късметлия. ;)
Никога не е една.Минимум две. :Drinks:
Цитат:
bobovo
Никога не е една.Минимум две. :Drinks:
Това е щото монтирате все по ъглите, или по скоро дупчите по ъглите. Бягайте далеч от ъгли и отвори/прозорци, врати/ и не монтирайте близо до тавани. :Drinks:
Тони, то хубаво, ама не става винаги....:)
Знам, Сашо, ама и клиентите трябва да влизат в положение...., щото после ще реват.
Ох....Прав си, обаче от клиент до клиент има много разлика...
Карайте без дупки, за какво ги пробивате.:) Прозорци няма ли.:)
1 Прикачен файл(ове)
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора -
жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
двете
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
а/ 15/40м2 стандартни б/пвц/двоен в/големи г/запад д/1 е/ спалня/хол
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
22/24 / 25/24
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
няма/няма като цяло е вътрешен апартамент
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
не/ лед тв/хладилник
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
без климатици над 2 хилки моля.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
-14/40 е за варна предполагам
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25266&stc=1
хола е крив както се вижда.
трябва и да се разкара някакъв съществуващ климатик в момента.
може на лични сериозна фирма директно да си платя и да забравя.
без клими над 2 хилки/бр моля. а ако се съберем до 2500 за двата ще е перфектно. няма да живея аз там.
за спалнята може и само за охлаждане да е климатика.
благодаря.